badrumsinspiration 2023

Trender och inspiration för badrum

Välkommen till en värld av badrumsinspiration och trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av ovanligt vackra badrum. Här har vi samlat det bästa inom badrumsinspiration i olika stilar och färgskalor – från små badrum till stora badrum.

inspiration för badrum med snedtak

ÅRHUS TOWNHOUSE

Från vindsförråd till badrum

Högst upp i det charmiga huset från sekelskiftet hittar vi ett stort badrum som genomgått en fantastisk transformation från vindsförråd till njutningsfull oas – inredd för att fylla på med såväl yttre som inre energi. 

Hälsa på


Skräddarsydd duschlösning

duschvägg inspiration

Duschserie Arc Original med Line handdukstorkar.

badrumsinspiration moodboard
inspiration för badrum med fönster

GRAND WALNOT™

Badrumsmöbel som smittar med lugn

En passion för äkta vara genomsyrar allt vi gör. Men då och då händer det att kopian överträffar originalet. Fanéret i vår badrumsmöbel Grand Walnot™ både ser ut som och upplevs som äkta valnöt men är skapat av något helt annat. Hur är det möjligt?

Walnot


Badrumsmöbler

badrum med mörkt trä
badrum metaller

UNLEASHED

Ton i ton-metaller till badrummet

Kollektionen Unleashed ger dig ett  färgmatchat koncept med vibrerande borstade metaller för badrummets mest tongivande produkter: duschvägg, takdusch, handdukstork och tvättställsblandare. Släpp lös din kreativitet och skapa ditt ikoniska badrum.

Unleashed


Duschserier

inspiration duschvägg i koppar och bronze

Duschvägg, handdukstork och blandare i Brushed Bronze.

badrumsinspiration i koppar och bronze
inspiration badrum reportage

HEMMA HOS

Hur inreder Sara Hector sitt badrum?

Bland våra hemma hos-reportage hittar du svaret. Hälsa på hos ett par kända och okända personligheter som nyligen inrett sina privata badrum. Följ med på deras resa från planering till färdigt badrum och låt dig inspireras av deras erfarenheter. 

Hemma hos


Sara Hectors badrum

inspiration badrumsmöbler mörkt trä

Badrums­trender 2023

Årets badrumstrender tar tre riktningar: Green Spirit, Soft Simplicity och Urban Elegance. Vilken av dessa stilar tilltalar dig mest?

Se mer

Ajdå!

Här finns innehåll som kräver att du accepterar våra cookies.

Mitt badrum. Här börjar och slutar dagen.

Dagen börjar och slutar i badrummet och det är ju faktiskt där som många av livets viktigaste förberedelser sker. Här hälsar vi på hos några av våra kunder och tar ett stort kliv rakt in i deras vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter från planering till färdigt badrum.

Hemma hos

CONCRETE HOUSE

Badrum i betong och trä

Hårt och mjukt. Varmt och kallt. Att jobba med kontraster i färg, form och material ger känsla och liv till hemmet. Cecilia ville skapa ett hem med plats för reflektion – utan onödiga detaljer. Målbilden var att kunna rulla ut sin yoga-matta var som helst i huset och känna harmoni. 

Hälsa på


Duschserier

inspiration badrum dusch

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer
inspiration för svarta badrum

BLACK OAK HOUSE

Livsnjutarens badrum

Peter önskade ett stort badrum i direkt anslutning till sovrummet – ett rum som skulle spegla honom själv och hans behov. Det väl tilltagna duschutrymmet med takfönster blev utgångspunkten från vilken han skapade resten – ett badrum i harmoni mellan hantverk, natur och teknologi.

Hälsa på


Badrumsmöbler

inspiration för svart badrum inredning

Duschserie Edge.

inspiration svart duschvägg räfflat randigt glas
inspiration för retro badrum i beige

SANNAS BADRUM

Litet badrum i retrostil

I ett litet badrum är det vanligt att vilja få plats med så mycket som möjligt – ytan är ju så begränsad. Resultatet kan lätt bli trångt och kännas instängt. Sanna tänkte precis tvärtom. För henne var det viktigare att få till ett attraktivt och personligt badrum än att få plats med precis allt.

Hälsa på


Tips för små badrum

svarta handdukstorkar till badrum
badrumsinspiration svart duschvägg med linjeglas

Badrum i naturlig färgskala

Att inreda badrum i naturens många nyanser av beige, brunt och grönt ger ett lugnt och harmoniskt badrum där dina sinnen kan vila och finna återhämtning. Med element av trä, till exempel badrumsmöbler i fanér eller trädetaljer på väggar, golv eller i tak, skapar du ett badrum som du vill dröja dig kvar i och som aldrig blir omodernt.

Våra designers inspireras gärna av det japanska badrummet där det naturligt vackra går hand i hand med det som är funktionellt och hållbart. Stilen smälter också väl ihop med vår nordiska arkitektur och värderingar.

vitt badrum med trä

Air Solid

Flexibel design och luftig känsla med mängder av valmöjligheter. Skapa din egen ikoniska badrumsmöbel, i vitt eller NCS.

Se mer
inspiration för vitt badrum med dusch

Duschserie Epic.

VITA BADRUM

Badrum med hemlig trädgård

Välkommen till Köpenhamn och trädgårdsarkitekten Sara som inte ville låta sig begränsas av fyra väggar utan låta gränsen mellan hem och trädgård flyta. Inramat av prunkande grönska har hon skapat sitt drömbadrum med naturliga material och produkter med en livslängd långt bortom horisonten.

Hälsa på


Duschserier

vita kommoder till badrum

Inspiration för vita badrum

Kombinera olika toner av vitt och grått med ljus kalksten eller betong för en harmonisk, fräsch och luftig känsla i badrummet. Att inreda badrummet med vitt som bas är en stilmässigt säker investering eftersom vita badrum aldrig tycks gå ur tiden. Att inreda ditt badrum med mycket vitt är också ett smart val om badrumsytan är begränsad eftersom vitt generellt får rummet att upplevas större. Välj gärna transparent duschglas för en extra luftig känsla.

Fundera gärna över om du vill satsa på vitt på enbart väggar och golv eller också på badrumsmöblerna. Att matcha vita väggar med kommod och förvaring i ljusgrått eller någon annan fin färg, kan vara detaljen som får ditt badrum att verkligen lyfta. Alla INRs badrumsmöbler kan du få lackerade i valfri NCS-kulör.

 

inspiration för vitt badrum med mörkt trä

LIMITED EDITION

Grand Walnot™

I det långväga och osannolika mötet mellan småländsk hantverkstradition och italiensk innovation uppstår en utsökt vacker fusion av nordisk och kontinental form. Ett utmärkt exempel på när motsatser attraherar, ett slags möbeldesignens yin-yang som du nu kan få njuta av i ditt eget privata badrum.

Lär känna


Badrumsmöbler

ramdusch och skärm med linjeglas
inspiration badrumsmöbler mörkt trä

Badrum i färg

Du som tröttnat på vitt, grått och svart kan vi glädja med att badrumstrenderna pekar mot betydligt mer färg än förut. Självklart ser vi mycket av naturens varma toner i beige, cappuccino, brunt och grönt men även avvikande kulörer som lila och blått letar sig in i de nordiska badrummen. Våra designers räknar med att vi kommer att få se mycket mer färg i badrummet under kommande år.

Alla våra badrumsmöbler, handdukstorkar och krokar går att beställa i en NCS-kulör som du själv väljer. Tänk bara på att färgerna på skärm kan skilja sig åt mot det verkliga resultatet så dubbelkolla alltid färgen hos en färghandlare innan du lägger din beställning.

beige badrum inspiration

BEIGE BADRUM

Badrum med doft av cappuccino

Låt ditt nya badrum bli den privata sfär där du kan tanka energi och varva ner, och låt den spegla din personlighet så långt som möjligt. Lägg gärna en stund på att utforska trender och stilar men lyssna alltid inåt och följ den riktning som din intuition visar. Vägen till många år av njutning och välbefinnande börjar här.

Hälsa på


Badrumsskåp

badrumsinspiration beige med dusch

Accent / NCS

Låt din personlighet ta plats – beställ din möbel i valfri NCS. Eller välj en av designerns handplockade Accent-kulörer – särskilt utvalda för badrummet.

Se mer
inspiration lantligt badrum

LANTLIGT BADRUM

Ljust badrum i kalksten

Bland kobbar och skär på den svenska västkusten i Bohusläns fantastiska skärgård, finner vi Evas hus och hennes drömbadrum som smälter in på den geografiska platsen, både vad gäller arkitektur och materialval. Välkommen in i detta fantastiska badrum som förenar himmel, jord och hav och där varje del handplockats med design, funktion och hållbarhet i centrum.

Hälsa på


Inredning för lantliga badrum

inspiration för badrum i lantlig stil

Möbelserie Grand Classic.

badrum med trä inspiration

JAPANDI BADRUM

Badrum med trä och betong

Ytterst på en udde i Stockholms skärgård finner vi Rikard och Ulrikas paradis – ett arkitektoniskt mästerverk i suterräng med svart liggande panel och härliga ljusinsläpp. Välkommen in i deras drömbadrum och se hur japanska badrumsideal möter de skandinaviska, och där vi utforskar vad som egentligen menas med lyx.

Hälsa på


Duschserier

badrumsinspiration trä och betong

Duschserie Arc Original.

Duschvägg Edge 20 Plus med Sway. Handdukstork Line.

Guide: Så väljer du dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer
inspiration för ljust badrum

NATURNÄRA BADRUM

Badrum på fjorden

Den 85 kvadratmeter stora hytten i modern stil står tryggt placerad på en brygga i fjorden. Huvuddelen av husets yta tas upp av bad- och sovavdelningen, och så var också tanken: På morgonen packar familjen en matsäck, ger sig ut och kommer inte hem igen förrän efter skymning. Då väntar dusch och bad och återhämtning inför nästa dag.

Hälsa på


Handdukstorkar

badrumsinspiration vit inredning

Möbelserie Viskan Solid.

smala handdukar för badrum inspiration

Handdukstork Line.

vitt badrum inspiration

Badrum med svarta detaljer

Badrum med mycket svart har vi sett under ett par år nu, och det som tidigare var en trend, närmar sig nu snarare en egen etablerad stil. Och inom stilen finns många vägar att gå. Vill du inreda ett lyxigt mörkt badrum med olika toner av grått och svart eller önskar du ta in enstaka svarta detaljer som till exempel en svart duschvägg eller handdukstork för att ge badrummet en trendig touch? Vad som är viktigt att tänka på när det gäller svarta badrum är att tänka till ordentligt kring belysning och ljusinsläpp.

Black Oak är ett infärgat ekfanér som går att välja till alla våra badrumsmöbler och förvaring. Fanéret ger en lyxigare känsla än en vanlig lackerad yta och rimmar väl med den nordiska stilen. Kombinera med väggar och golv i betong eller sten för ett riktigt stilrent och hållbart badrum.

 

inspiration för svart badrum med trä

SVART BADRUM

Sinnenas badrum

Följ med oss på en resa till Gotland där Monica lät bygga sitt drömhus efter att ha sökt den perfekta platsen i flera år. Hon ville skapa ett badrum som grep tag i henne och som hon kunde längta hem till och enkelt anpassa efter vilket humör hon än var på. Idén om badrummet som skulle kunna aktivera alla hennes fem sinnen föddes.

Hälsa på


Belysning i badrummet

badrumsinspiration svart inredning

Badrumsspeglar

Både du och ditt badrum mår bra av den extra rymd som spegeln tillför. Utforska våra runda och rektangulära badrumsspeglar.

Se mer
inspiration svart badrumsinredning
inspiration för avlånga badrum

Det långsmala badrummet kräver extra planering.

inspiration för belysning i badrummet

Skapa ett badrum som fungerar både natt och dag. Lysande innovationer

AVLÅNGT BADRUM

Badrum i grått

Ett avlångt badrum kan kännas knepig att planera kring men det finns goda möjligheter att skapa ett härligt badrum för maximal njutning – kanske fler än du först kan ana. En extra bred kommod är en självklarhet i det smala badrummet.

Smalt badrum


Tips för små badrum

inspiration vita handdukstorkar

Viskan Grip

Viskan Grips rena linjer och tydliga karaktär sätts av grepplisten i aluminium som både förstärker designen och gör möbeln extra tålig.

Se mer

Badrum i grå toner

Att inreda badrummet i grått är ett stilsäkert val och går aldrig ur tiden. Kombinera olika toner av grått med till exempel vitt, svart eller marmor - känslan blir förstås helt olik beroende på dina val. Blir känslan för kall kan du addera naturliga material till exempel linne, rotting och trä som mjukar upp och samtidigt ger en trendig look. Även gröna växter ger det gråa badrummet en harmonisk känsla.

Välj vår egen utvalda ljusgrå kulör Still grey till dina badrumsmöbler eller hitta din egen NCS som vi låter lackera möblerna i.

Grand Grip 80 i Still Grey med svarta grepplister, svarta tvättställsblandaren Sleek och spegeln Touch 80. Förvaring från Viskan Solid.

Relaterade sidor

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer
Duschvägg Edge i Stone.

Duschserier

Lär känna våra duschar i 4 serier med olika tjocklek på glas och med olika valmöjligheter. De flesta av våra duschar har kostnadsfri måttanpassning oavsett serie.

Se mer
Grand Grip får sitt harmoniska och balanserade uttryck tack vare det elegant infrästa greppet.

INR

Svensktillverkade duschlösningar och badrumsinredning i skandinavisk design som skapar förutsättningar för ett njutningsfullt och personligt badrum på ditt sätt.

Se mer

Tänk så här när du söker badrumsinspiration

I Sverige renoverar och inreder vi badrum i snitt två gånger på en livstid. Tillgång till relevant badrumsinspiration och smarta idéer, trender och tips blir alltså väldigt viktiga. En badrumsrenovering pågår ofta upp till ett halvår från idé till färdigt badrum och fasen där vi inhämtar badrumsinspiration är viktig både för att skaffa kunskap och hitta de bästa lösningarna men också för att ge energi och lust att ta sig till nästa steg.

Och ett är säkert: Ju mer kraft och tanke du lägger på att skaffa inspiration för badrum tidigt i processen, desto bättre brukar slutresultatet bli. Så dröj dig kvar i inspirationsfasen, frossa i vackra badrumsbilder med inspiration för små badrum och stora badrum och utvärdera alla möjligheter innan du tar dig vidare.

Finn inspiration i badrumsbilder

Ta god tid på dig att utforska utbudet av badrumsbilder som flödar på Pinterest, i sociala medier och i inredningstidningar. Skapa gärna ett moodboard och låt ditt nya badrum ta form på papper eller digitalt innan du går vidare alltför långt i övrig planering. Här på vår sajt hoppas vi att du också kan hitta inspiration i form av badrumsbilder, skapade för alla smaker och stora och små badrum.

Ska du följa trenderna eller din inre inspiration?

En vanlig fundering är "Ska jag inreda mitt badrum trendigt, klassiskt stilrent eller så som jag egentligen vill ha det?. Undersökningar visar att många idag renoverar och inreder sitt badrum för att badrummet ska hjälpa att lyfta bostadens värde. Det är inget fel i det men om du inte planerar att sälja inom en snar framtid bör du inreda ditt badrum i en stil och med en känsla som passar dig och som du trivs med. Blir du glad på morgonen av att mötas av en solgul kommod, ja, då har du svaret där. Följ din inre röst!

Men för dig som verkligen vill gå all in med de aktuella badrumstrenderna och söker badrumsinspiration med fokus på det senaste inom badrumsinredning finns det förstås oändliga möjligheter. På de stora inredningsmässorna i exempelvis Italien kan vi varje år njuta av nya häftiga kakel och klinker och innovativa produkter som sedan återspeglas på den nordiska marknaden och i badrumsbutikernas utbud. Men det tar ofta flera år innan vi ser dessa vågade trender komma ut på den nordiska marknaden och då ofta med en skandinavisk touch.

Inspiration till snygga badrum

Vad som menas med snygga badrum är förstås subjektivt men vanligtvis finns det några gemensamma nämnare. Som skandinav och nordbo brukar vi föredra badrumsinredning i stilren och avskalad design utan allför många onödiga detaljer. 

Vi brukar också söka badrumsinspiration som fokuserar på ljusinsläpp och rena ytor vilket i mångas ögon är synonymt med ett snyggt badrum. På senare tid har inslag av trä varit mycket trendigt i badrummet. Viktigt att tänka på är att välja material som tåler det fuktiga klimatet i badrummet.

Vita badrum inspirerar alltid

Att inreda badrum med vitt kakel och vita badrumsmöbler är alltid populärt och många söker inspiration för just vita badrum. Vita badrumsmöbler känns alltid fräscha och passar till alla färger och typer av klinker. För att känslan inte ska bli för steril kan du gärna addera gröna växter, handdukar i härliga färger och förstås gott om belysning.

Inspiration till svarta badrum

I kontrast till det evigt populära vita badrummet ser vi svart badrum, där det blir allt vanligare att söka badrumsinspiration på och vilja inreda med svarta detaljer på duschvägg, blandare och förvaring. Det du ska tänka på när du vill inreda ett badrum med svarta detaljer är att lägga extra fokus på belysning. Att satsa på blandare och duschvägg i snygga finishar och metaller kan lyfta känslan i det svarta badrummet betydligt.

Kom vidare med ditt badrum

För att hjälpa dig vidare i ditt badrumsprojekt har vi tagit fram "Smarta checklistan vid badrumsrenovering" med gott om inspiration, tips och idéer när du ska renovera badrum.

Vad är trendigt inom badrumsinspiration?

Vad som trendar inom badrumsinspiration är i mångt och mycket en fråga om smak men några generella strömningar finns under 2022 och 2023. Naturnära kulörer i varma toner ger ett skönt och harmoniskt intryck. Likaså trä av olika slag - både på inredningen och väggar/golv. På blandare och handdukstork är det trendigt att välja borstade finishar i varma kulörer: brushed bronze, brushed brass och stainless. Glöm inte att addera gröna växter för en fräsch avslutande touch.

Var kan jag hitta badrumsinspiration?

Du hittar mycket inspiration för badrum genom att göra en enkel sökning online. Då kan du få en generell känsla för vad som finns. Genom att besöka tillverkarnas hemsidor kan du snäva av ditt urval och börja forma ett beslut. Ta gärna och besök ett par badrumsbutiker för att få uppleva inredning och kakel på riktigt.

Var kan jag se bilder på badrum?

I inredningstidningar för badrum kan du få en bra bild över vad som gäller i badrummet just nu. Genom att besökare tillverkarnas hemsidor kan du också hitta många badrumsbilder för badrum i olika stilar. Spara gärna bilder som du tycker om och skapa ett moodboard på till exempel Pinterest. Det är ett smart och roligt sätt att se hur olika material och produkter passar ihop.