Iconic by Ebbe och Ida

Grand Design Sverige

I premiäravsnittet av Grand Design Sverige får vi följa Ebbe och Ida som bygger sitt drömhus i Grötlingbo på Gotland med inspiration hämtad från en klassisk gotländsk lada. Ett spektakulärt hus med fantastiska sällskapsytor ute och inne samt gott om oväntade lösningar som förenar det klassiskt gotländska med modern skandinavisk arkitektur.

"Vi valde en duschvägg för att dela av rummet så att vi enkelt kan gå från den våta till den torra delen och sedan vika in dörren mot väggen när den inte används. Det sparar yta och känns funktionellt och väldigt snyggt på samma gång".

Huset är ritat av paret i samarbete med arkitekten Leo Beccari. En hel del ändrades längs med vägen. Till exempel badrummet som fick ta en ny vända på ritbordet för att få till den rätta känslan av avslappnad, natunära exklusivitet. Eftersom badrummet är relativt litet blev det extra viktigt med funktionell inredning som dessutom skulle hjälpa till att få rummet att kännas större.

När Ebbe och Ida skulle välja badrumsinredning tittade de efter design och kvalitet. Valet föll på duschväggen ARC 2 från INR i 8 mm klart glas med svarta beslag som tas upp snyggt i Terrazzo-klinkert.

Mer om ARC

Till detta ett läckert tvättställ i koppar från Superfront, blandare från Tapwell och handdukstorkarna LINE från INR i matt svart. Den platsgjutna betongen bidrar till den rätta jordnära och ärliga känslan som vi återfinner i hela huset och som smälter så väl in i det gotländska landskapet.

"Jag kan inte sluta titta på handdukstorkarna. De är både snygga och effektiva och jag älskar hur de liksom växer ut ur de uppvärmda Terrazzo-plattorna".

Mer om LINE

Huset har många häftiga detaljer som solbänkarna i betong och dern annorlunda utomhusduschen.

Hela huset går i jordtoner med inslag av svart. Här kan man andas ut och bara vara.

En öppen uteplats med precis lagom mycket skugga och spännande ljusspel. 

Vem bor här?

Ebbe som är VD/entreprenör och Ida som är säljare samt deras två barn, Cleo och Cedric.

Medverkade i Grand Design Sverige den 16/11 2020

Andra har också besökt

Hemma hos

Iconic by Desirée

Ur visionen om ett bättre planerat badrum med utrymme för såväl funktion som estetik tog det nya drömbadrummet så sakteliga form. 

Se mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender och inspiration för badrum – skapat för dig som är i färd med att planera och inreda ett nytt badrum.

Se mer