Iconic by Ebbe och Ida

Hemma hos

Spektakulärt boende med ikoniskt badrum på Gotland

I Grand Designs fick vi följa Ebbe och Ida som byggde sitt drömhus i Grötlingbo på Gotland med inspiration från en klassisk gotländsk lada. Ett spektakulärt hus med fantastiska sällskapsytor ute och inne samt gott om oväntade lösningar som förenar det klassiskt gotländska med modern skandinavisk arkitektur.

Huset är ritat i samarbete med arkitekt Leo Beccari. En hel del ändrades längs med vägen. Till exempel så fick badrummet ta en ny vända på ritbordet för att få till den rätta känslan av avslappnad, natunära exklusivitet. Eftersom badrummet är relativt litet blev det extra viktigt med funktionell inredning som dessutom skulle hjälpa till att få rummet att kännas större.

Duschvägg som avdelare

När Ebbe och Ida skulle välja inredning till badrummet sökte de design och kvalitet. Till duschen föll valet på duschdörren ARC 2 Original från INR i 8 mm klart glas med svarta beslag. Varför de valde just denna lösning förklarar Ebbe så här:

– Vi ville kunna dela av rummet och vika in duschdörren mot väggen när den inte används. Det skulle spara yta och vara funktionellt och snyggt på samma gång.

Duschserie ARC

Badrum med ärlig känsla

Den platsgjutna betongen bidrar till den rätta jordnära och ärliga känslan som vi återfinner i hela huset och som smälter så väl in i det gotländska landskapet. Till detta ett läckert tvättställ i koppar från Superfront, blandare från Tapwell och handdukstorkarna LINE från INR i matt svart. 

– Jag kan inte sluta titta på handdukstorkarna. De är både snygga och effektiva och jag älskar hur de liksom växer ut ur de uppvärmda Terrazzo-plattorna.

Handdukstork LINE

Huset har många häftiga detaljer som solbänkarna i betong och den annorlunda utomhusduschen.

Hela huset går i jordtoner med inslag av svart. Här kan man andas ut och bara vara.

En öppen uteplats med precis lagom mycket skugga och spännande ljusspel. 

Vem bor här?

Ebbe och Ida som är säljare med sina två barn, Cleo och Cedric. Familjen medverkade i Grand Designs Sverige 2020.

Andra har tittat på

Hemma hos

Iconic by Vibeke

Målet var ett badrum där alla fem i familjen kan vistas – och trivas – samtidigt. Resultatet? Ett rum fyllt med estetik, funktion och massor av syskonkärlek.

Se mer

Hemma hos

Iconic by Desirée

Ur visionen om ett bättre planerat badrum med utrymme för såväl funktion som estetik tog det nya drömbadrummet så sakteliga form. 

Se mer

Hemma hos

Iconic by Villa Nordic Stories

Drömmen var ett hus som skulle kännas som att vara på semester året om. Lyckades de? Kom med och upplev Paulina och Jukkas hem.

Se mer