Spektakulärt boende med ikoniskt badrum på Gotland

I Grand Designs fick vi följa Ebbe och Ida som byggde sitt drömhus i Grötlingbo på Gotland med inspiration från en klassisk gotländsk lada. Ett spektakulärt hus med fantastiska sällskapsytor ute och inne samt gott om oväntade lösningar som förenar det klassiskt gotländska med modern skandinavisk arkitektur.

Huset är ritat i samarbete med arkitekt Leo Beccari. En hel del ändrades längs med vägen. Till exempel så fick badrummet ta en ny vända på ritbordet för att få till den rätta känslan av avslappnad, natunära exklusivitet. Eftersom badrummet är relativt litet blev det extra viktigt med funktionell inredning som dessutom skulle hjälpa till att få rummet att kännas större.

Duschvägg som avdelare

När Ebbe och Ida skulle välja inredning till badrummet sökte de design och kvalitet. Till duschen föll valet på duschdörren Arc 2 Original från INR i 8 mm klart glas med svarta beslag. Varför de valde just denna lösning förklarar Ebbe så här:

– Vi ville kunna dela av rummet och vika in duschdörren mot väggen när den inte används. Det skulle spara yta och vara funktionellt och snyggt på samma gång.

Arc Original

Badrum med ärlig känsla

Den platsgjutna betongen bidrar till den rätta jordnära och ärliga känslan som vi återfinner i hela huset och som smälter så väl in i det gotländska landskapet. Till detta ett läckert tvättställ i koppar från Superfront, blandare från Tapwell och handdukstorkarna Line från INR i matt svart. 

– Jag kan inte sluta titta på handdukstorkarna. De är både snygga och effektiva och jag älskar hur de liksom växer ut ur de uppvärmda Terrazzo-plattorna.

LINE

Huset har många häftiga detaljer som solbänkarna i betong och den annorlunda utomhusduschen.

Hela huset går i jordtoner med inslag av svart. Här kan man andas ut och bara vara.

En öppen uteplats med precis lagom mycket skugga och spännande ljusspel. 


Relaterade sidor

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer