Privacy and cookies policy

Integritetspolicy

Din integritet och den nya dataskyddsförordningen för personuppgifter GDPR

För oss på INR är alla kunders, konsumenters och webbanvändares integritet viktig. Därför har vi upprättat riktlinjer, i syfte att förbättra din upplevelse när du besöker www.inr.se samt informera dig om vilka regelverk INR följer. Du kan känna dig trygg i att din personliga integritet respekteras och att dina personuppgifter behandlas korrekt. All behandling av personuppgifter inom ramen för den nya dataskyddsförordningen för personuppgifter GDPR gäller från 25/5 2018. Fram till dess hanterar vi dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (PuL).

Vad är personuppgifter och vad är behandling av personuppgifter

Personuppgifter är information som direkt, eller indirekt tillsammans med andra uppgifter, kan kopplas till en levande fysisk person. Det innebär att uppgifter som t.ex. namn, e-postadress, foto, IP-adress och övriga kontaktuppgifter kan utgöra personuppgifter.

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna oberoende av om den utförs automatiserat eller ej. Exempel på behandling är insamling, registrering, strukturering, lagring, bearbetning, ändring och radering.

Behandling av personuppgifter av INRs kunder och konsumenter

Du kan känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till INR. Vi har ett systematiskt skydd för att se till så att inga personuppgifter kan komma i obehörigas händer. All behandling av personuppgifter sker utifrån gällande bestämmelser och lagstiftning.

Uppgifter om privatpersoner och ändamål

För privatpersoner som beställer katalog registreras namn, adress och e-postadress. Uppgifterna raderas så snart katalogen är sänd. Vid aktivt samtycke att lagra uppgifterna godkänner du också att INR kan använda dessa i annan kommunikation från INR, t ex i inspirationsutskick via mail. Dina uppgifter sparas så länge du väljer att stanna kvar i nyhetsbrevsflödet. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Uppgifter om företag och ändamål

För näringsidkare registreras bl.a. organisationsnummer, namn, adress och e-postadress. Utöver detta registreras kontaktpersoner hos företag med namn och tillhörande kontaktuppgifter. Detta används för att kunna tillhandahålla de produkter/tjänster du beställt, för administration och kommunikation samt för att informera om vad som händer på INR. Vi behåller dina personuppgifter så länge de behövs för att upprätthålla den löpande affärskontakten. Vid aktivt samtycke kan lagrade personuppgifter användas för annan kommunikation från INR.

Tredjepartskanaler

INR lämnar inte ut några personuppgifter till tredje part utöver det som eventuellt krävs för att hantera en order, leverans, faktura eller garantiåtgärd.


Cookies

Vi använder cookies

Vår hemsida använder cookies som är en liten textfil som skickas från vår server till din webbläsare. www.inr.se använder cookies för att fungera på ett säkert och korrekt sätt och för att vi ska kunna förbättra webbplatsen och därigenom din användarupplevelse. Det går inte att identifiera dig personligen via cookien utan endast den webbläsare du använder vid besöket.

Två typer av cookies

Det finns två typer av cookies – sessionsbaserade och permanenta cookies. En sessionscookie säkerställer att hemsidan fungerar korrekt under ditt besök och lagras inte på din dator. Den försvinner när du stänger ner webbläsaren. En permanent cookie lagras i din dator och hjälper vår hemsida att känns igen din IP-adress vid ditt nästa besök vilket underlättar ditt besök och eventuella inställningar du gjort. Vår hemsida använder båda typerna av cookies. Du kan i din webbläsares inställningar välja att inte lagra cookies men då kan vi inte garantera att hemsidan och dess alla funktioner fungerar som tänkt.

Tredjeparts-cookies

Vi vill visa annonser som vi tror är intressanta för dig efter att du besökt vår webbplats – detta med hjälp av cookies från annonseringsnätverk. Du kan undvika annonserna genom att använda följande tjänster:

Inställningar för Google annonser för att välja bort den specifika Google-tjänsten

Your Online Choices för att välja bort specifika annonsnätverk 

About ads för att välja bort omdirigeringsannonser på internet

Cookies-deklaration

Cookie namn / Syfte / Domän / Typ

.ASPXANONYMOUS / Tillfälligt ID för användaren, används av .NET / www.inr.se / Permanent
__cfduid / Visa wisepops formulär / .wisepops.com / Permanent
_ga / Google Analytics / .inr.se / Permanent
_gat_UA-3558708-5 / Google Analytics / .inr.se / Session
_gid / Google Analytics .inr.se / Permanent
ASP.NET_SessionId / Tillfälligt ID för användaren, används av .NET / www.inr.se / Session
cookieconsent_status / Om Cookie disclaimer har visats för användaren eller ej www.inr.se / Permanent
fr / Encrypted Facebook ID and Browser ID used for advertisement / .facebook.com / Permanent
MoodboardId / ID för att hämta användarens moodboards / www.inr.se / Permanent
wisepops / Visa wisepops formulär / .www.inr.se / Permanent
wisepops_session / Visa wisepops formulär / .www.inr.se / Session

Om du vill blockera eller ta bort cookies

Du kan välja att blockera eller ta bort cookies från din dator (hur du gör beskrivs i hjälpen eller handboken till webbläsaren). Vissa delar av webbplatsen är dock beroende av cookies för att fungera korrekt, och funktionen kan försämras om du ställer in webbläsaren så att den inte accepterar cookies.


Immateriella rättigheter

Immateriella rättigheter

Artiklar, ritningar, bilder och annat material tillsammans med varumärkena på denna webbplats omfattas av immateriella rättigheter som tillhör INR Nordic AB. INR Nordic AB förbehåller sig därmed alla tillhörande rättigheter. Vissa delar av webbplatsen kan innehålla bilder eller text som omfattas av rättigheter som tillhör skaparna av eller aktörerna för dessa bilder och texter. Ritningar, varumärken, osv. får inte användas utan tillstånd från INR Nordic AB eller tillstånd från övriga rättighetsinnehavare.

INR Nordic AB ansvarar naturligtvis för att säkerställa att informationen på denna webbplats är korrekt. Vi kan dock inte garantera innehållet i tryckt text. Om information kopieras eller presenteras i annan form eller på annan webbplats kan INR inte längre ansvara för att information är korrekt. Detsamma gäller om informationen skrivs ut från webbplatsen. Utöver detta kan innehållet på INR:s webbplatser användas fritt, under förutsättning att källan anges. Produktbilder och miljöbilder får endast användas i kombination med en referens till källan och INR:s logotyp.

Om du vill spara valda delar av webbplatsen som ett bokmärke får du naturligtvis göra det, men vi ansvarar inte för eventuella ändringar på webbplatsen som leder till brutna länkar.