Tips och råd när du ska planera badrum

Att bygga eller renovera badrum är ett kreativt och roligt projekt men också påfrestande. Du vet vad som väntar – ett nytt och fräscht badrum – men vägen dit kan kännas lång och snårig. Och stöket under tiden ibland outhärdligt.

För att få projektet att löpa på som förväntat är det viktigt att läsa på noggrant och att planera varje steg i förväg – i allt från valet av material och produkter till valet av hantverkare. Här har vi samlat tips och idéer som du kan dra nytta av när du planerar ditt badrum. Vänd dig gärna till en av våra återförsäljare för att tryggt och säkert komma vidare i ditt projekt.

Checklista: Stegen till nytt badrum

Vi brukar dela upp badrumsresan i fyra steg. Ta del av snabba checklistan här eller signa upp och få den kompletta checklistan från start till mål.

Checklista badrum

Tio tips för små badrum

Våra tio bästa tips som hjälper dig att planera och optimera ytan i de allra minsta badrummen.

Se tipsen

2,25 kvm badrum på fyra sätt

Med utgångspunkt i samma rum på 2,25 kvadrat planerar och inreder vi på fyra olika sätt och med olika behov i fokus.

Planlösningar

Så väljer du rätt duschlösning

Vilken typ av duschlösning passar ditt badrum och dina förutsättningar bäst? ta hjälp av vår duschguide för att snabbare komma till avslut.

Duschguiden

Belysning i badrummet

Badrummet ska göra jobbet dygnet runt. Låt dig inspireras av vad inredning med integrerad belysning kan göra för ditt badrum.

Lysande innovationer

Skapa ditt badrum

Skapa din badrumsinredning och din duschlösning i vårt smidiga verktyg. Ta med underlaget till en återförsäljare som hjälper dig att komma vidare med din beställning.

Kom igång och skapa

Planera ett långsmalt badrum

Den avlånga formen på rummet kan kännas knepig att planera runt. Här ger vi några tips och exempel på hur du kan tänka.

Inreda avlångt badrum

Skräddarsydd duschlösning

På INR har vi designat och konstruerat skräddarsydda duschlösningar i 35 år och vi sätter stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik lösning för just ditt badrum. 

Läs mer


Relaterat

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer

Spegelskåp

Med ett av våra spegelskåp får du smart förvaring med en ovanligt genomtänkt insida. Välj mellan rektangulära och runda spegelskåp med olika utrustningsnivå.

Se mer
Duschvägg Edge i Stone.

Duschserier

Lär känna våra duschar i 4 serier med olika tjocklek på glas och med olika valmöjligheter. De flesta av våra duschar har kostnadsfri måttanpassning oavsett serie.

Se mer
elektriska handdukstorkar

Handdukstorkar

Bekanta dig med våra energisnåla elektriska handdukstorkar i två varianter och upptäck hur läcker formgivning och fina material kan ge både värme, ljus och stil. 

Se mer

Vanliga frågor och svar om att planera badrum

Hur ska jag planera mitt badrum?

Utgå från ytan och börja sedan planera utifrån de för dig viktigaste produkterna. Använd gärna digitala verktyg för att utforska alternativen. Besök ett par butiker för att upplelva produkterna på riktigt och få värdefulla tips från butikspersonalen. Välj hantverkare med omsorg - det finns många regler att förhålla sig till när det gäller badrum för att försäkringen ska gälla.

Var kan jag planera mitt badrum i 3D?

I Möbelverkstan och Duschverkstan kan du prova olika lösningar för ditt badrum och även se hur dörrar och lådor öppnar och stänger. Spara dina lösningar och ta med till en butik som hjälper dig att komma vidare.

Vad är viktigt att tänka på när jag planerar mitt badrum?

Tänk ytoptimering och välj produkter och material av hög kvalitet. Titta på priset. Kvalitet kostar lite mer men håller betydligt längre. Tänk på att badrummet bör hålla i minst 10-15 år så välj produkter med lång garantitid.

Hur lång tid tar det innan mitt badrum är klart?

Allt hänger på hur väl du planerat ditt projekt. Lägg mycket tid på planeringen och gör en så detaljerad projektplan som möjligt som du synkar med din hantverkare. Det har du igen i slutändan och du når ditt slutresultat på snabbast möjliga tid - och med bäst resultat. Vi brukar räkna med allt från 3 till 6 månader från idé till verklighet.

Vilka faser finns i badrumsplaneringen?

Inspirationsfasen - genomförandefasen - slutförandefasen. Bland dessa brukar genomförandefasen upplevas som jobbigast och det är även här de flesta problemen uppstår. Lägg lite extra tid på inspirationsfasen - det har du igen!