Planera badrum

Goda råd och tips när du ska planera badrum

Att planera och bygga eller renovera ett badrum kan vara en fantastisk upplevelse. Men den kan också vara den motsatta. Det finns många fallgropar – både ekonomiska och praktiska – så vikten av att läsa på noggrant om badrumsplanering och att planera varje steg i förväg kan inte nog betonas. Det är helt enkelt oerhört viktigt att det blir rätt – och att göra rätt – i detta hemmets mest utsatta rum.

Det är viktigt att välja material och produkter av hög kvalitet och med lång hållbarhet. Du vill inte behöva byta ut kommoden efter ett par år på grund av att lacken bubblar. Och precis lika viktigt är förstås att anlita seriösa hantverkare med rätt behörighet och som lämnar intyg på att arbetet är korrekt utfört. Dessa är viktiga om du skulle råka ut för ett läckage i framtiden och vill kunna nyttja din försäkring, men även när eller om du ska sälja bostaden.

På den här sidan har vi samlat artiklar, inspiration, verktyg och checklistor som vi tror att du kommer att ha nytta och glädje av i din badrumsplanering. 

Planera

Guide: Så väljer du duschvägg

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer

Planera

Digitala verktyg

Skapa ditt ikoniska badrum i Möbelverkstan och Duschverkstan. Ta med underlaget till din återförsäljare.

Se mer
små badrum

Planera

Guide: Små badrum

Våra 10 bästa tips för dig som ska planera och inreda små badrum.

Se mer

Checklista vid badrumsrenovering

Ta del av vår checklista vid badrumsrenovering, som leder dig närmare målet – dina drömmars badrum – och hjälper dig till smarta val.

Till checklistan

Skapa din dusch och badrumsinredning i vårt 3D-verktyg

Dina lösningar sparas under ❤ i Mitt ikoniska badrum. Skriv ut underlaget och ta med till en återförsäljare för att lägga din beställning.

Klicka för att börja skapa


Tips! Du kan också utgå direkt från produktsidorna och välja "Skapa" så öppnas vertyget i rätt läge.

Badrumstrender

Om köket är hemmets hjärta så är badrummet dess lungor. En oas för avkoppling och harmoni där vi kan andas ut och bara vara – ensamma och fria med våra tankar.

Årets badrumstrender

Alternativ för badrumsmöbler

NCS & INR Accent

Låt din personlighet ta plats – beställ din möbel i valfri NCS.  Eller välj en av designerns handplockade Accent-kulörer – särskilt utvalda för badrummet.

Se mer

Serier

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer
Alla våra speglar och spegelskåp.

Serier

Badrumsspeglar

Både du och ditt badrum mår bra av den extra rymd som spegeln tillför. Utforska våra runda och rektangulära badrumsspeglar.

Se mer

S M Å   B A D R U M

7 vanliga planlösningar

Låt oss ta en titt på sju ovanligt smarta planlösningar för små badrum med dusch och se om de kan väcka din inspiration. Du kan faktiskt få plats med det mesta, tro det eller ej.

Planlösningar

Goda råd vid badrums­planering

Lysande innovationer

Integrerad belysning i badrumsinredningen är en innovativ feature som är praktisk samtidigt som den ger en häftig wow-effekt till hela badrummet.

Se mer
Skräddarsydd duschvägg ARC 4 Original i Brushed Stainless. AIR Wood Unlimited.

Alternativ och tillval

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan 35 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer

Goda råd vid badrums­planering

Dusch vid fönster

Dusch vid fönster? Så jobbar du dig runt ett fönster i duschen med en LINC Monument. På kampanj till och med 31 augusti 2023.

Se mer

Andra har tittat på

Hitta återförsäljare

Upplev, planera ochh köp INR duschväggar och badrumsinredning hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning över hela landet.

Se mer
badrum kampanj

Konsument

Kampanjer

Kampanj på kompletta dusch- och möbelpaket. Gäller hos alla återförsäljare till och med den 31 augusti 2023.

Se mer

Inspiration

Hemma hos

Följ med på en resa runt om i Norden och hälsa på hos ett par av våra kunder. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Vanliga frågor och svar om att planera badrum

Hur ska jag planera mitt badrum?

Utgå från ytan och börja sedan planera utifrån de för dig viktigaste produkterna. Använd gärna digitala verktyg för att utforska alternativen. Besök ett par butiker för att upplelva produkterna på riktigt och få värdefulla tips från butikspersonalen. Välj hantverkare med omsorg - det finns många regler att förhålla sig till när det gäller badrum för att försäkringen ska gälla.

Var kan jag planera mitt badrum i 3D?

I Möbelverkstan och Duschverkstan kan du prova olika lösningar för ditt badrum och även se hur dörrar och lådor öppnar och stänger. Spara dina lösningar och ta med till en butik som hjälper dig att komma vidare.

Vad är viktigt att tänka på när jag planerar mitt badrum?

Tänk ytoptimering och välj produkter och material av hög kvalitet. Titta på priset. Kvalitet kostar lite mer men håller betydligt längre. Tänk på att badrummet bör hålla i minst 10-15 år så välj produkter med lång garantitid.

Hur lång tid tar det innan mitt badrum är klart?

Allt hänger på hur väl du planerat ditt projekt. Lägg mycket tid på planeringen och gör en så detaljerad projektplan som möjligt som du synkar med din hantverkare. Det har du igen i slutändan och du når ditt slutresultat på snabbast möjliga tid - och med bäst resultat. Vi brukar räkna med allt från 3 till 6 månader från idé till verklighet.

Vilka faser finns i badrumsplaneringen?

Inspirationsfasen - genomförandefasen - slutförandefasen. Bland dessa brukar genomförandefasen upplevas som jobbigast och det är även här de flesta problemen uppstår. Lägg lite extra tid på inspirationsfasen - det har du igen!