Goda råd och tips när du ska planera badrum

Att planera och bygga eller renovera ett badrum kan vara en fantastisk upplevelse. Men den kan också vara den motsatta. Det finns många fallgropar – både ekonomiska och praktiska – så vikten av att läsa på noggrant om badrumsplanering och att planera varje steg i förväg kan inte nog betonas. Det är helt enkelt oerhört viktigt att det blir rätt – och att göra rätt – i detta hemmets mest utsatta rum.

Det är viktigt att välja material och produkter av hög kvalitet och med lång hållbarhet. Du vill inte behöva byta ut kommoden efter ett par år på grund av att lacken bubblar. Och precis lika viktigt är förstås att anlita seriösa hantverkare med rätt behörighet och som lämnar intyg på att arbetet är korrekt utfört. Dessa är viktiga om du skulle råka ut för ett läckage i framtiden och vill kunna nyttja din försäkring, men även när eller om du ska sälja bostaden.

På den här sidan har vi samlat artiklar, inspiration, verktyg och checklistor som vi tror att du kommer att ha nytta och glädje av i din badrumsplanering. 

Skapa ditt badrum

Planera och skapa din lösning i vår dusch- och möbelverkstad. Ta med underlaget till din återförsäljare för att lägga din order.

Se mer

Checklista

Följ vår checklista vid badrumsrenovering så undviker du de vanligaste fallgroparna och kan snabbare förverkliga dina badrumsdrömmar!

Se mer

Badrum planlösning

Badrum på 4 kvadrat? Här är 7 vanliga planlösningar för små badrum.

Se mer
Duschvägg Edge 20 Plus med Sway. Handdukstork Line.

Guide: Så väljer du dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer
Viskan Solid 50 i Forest (NCS S S 5005-G50Y) med spegel Slot. Duschhörna Linc Angel Flex.

Guide: Små badrum

Våra 10 bästa tips för dig som ska planera och inreda små badrum.

Se mer

Dusch vid fönster

Linc Monument är duschhörnan som du kan placera mitt på väggen eller alldeles intill hörnet – smart om du råkar ha ett fönster i vägen. 

Se mer

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Lysande innovationer

Integrerad belysning i badrumsinredningen är en innovativ feature som är praktisk samtidigt som den ger en häftig wow-effekt till hela badrummet.

Se mer

Accent / NCS

Låt din personlighet ta plats – beställ dina badrumsmöbler i valfri NCS. Eller välj en av designerns handplockade Accent-kulörer – särskilt utvalda för badrummet.

Se mer

Relaterade sidor

För konsument

Upplev våra produkter hos en av våra återförsäljare med utställning som finns över hela landet.

Se mer

Alla kampanjer

Kampanj på dusch- och möbelpaket. Gäller till och med 31 augusti 2024 hos alla svenska återförsäljare.

Se mer

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Vanliga frågor och svar om att planera badrum

Hur ska jag planera mitt badrum?

Utgå från ytan och börja sedan planera utifrån de för dig viktigaste produkterna. Använd gärna digitala verktyg för att utforska alternativen. Besök ett par butiker för att upplelva produkterna på riktigt och få värdefulla tips från butikspersonalen. Välj hantverkare med omsorg - det finns många regler att förhålla sig till när det gäller badrum för att försäkringen ska gälla.

Var kan jag planera mitt badrum i 3D?

I Möbelverkstan och Duschverkstan kan du prova olika lösningar för ditt badrum och även se hur dörrar och lådor öppnar och stänger. Spara dina lösningar och ta med till en butik som hjälper dig att komma vidare.

Vad är viktigt att tänka på när jag planerar mitt badrum?

Tänk ytoptimering och välj produkter och material av hög kvalitet. Titta på priset. Kvalitet kostar lite mer men håller betydligt längre. Tänk på att badrummet bör hålla i minst 10-15 år så välj produkter med lång garantitid.

Hur lång tid tar det innan mitt badrum är klart?

Allt hänger på hur väl du planerat ditt projekt. Lägg mycket tid på planeringen och gör en så detaljerad projektplan som möjligt som du synkar med din hantverkare. Det har du igen i slutändan och du når ditt slutresultat på snabbast möjliga tid - och med bäst resultat. Vi brukar räkna med allt från 3 till 6 månader från idé till verklighet.

Vilka faser finns i badrumsplaneringen?

Inspirationsfasen - genomförandefasen - slutförandefasen. Bland dessa brukar genomförandefasen upplevas som jobbigast och det är även här de flesta problemen uppstår. Lägg lite extra tid på inspirationsfasen - det har du igen!