Badrumstrender 2022

Årets badrumstrender går åt mörka träslag och pigga färgklickar

Under 2022 sveper de mörka träslagen in över de nordiska badrummen och vi välkomnar badrumstrenden Nordic Woodlands med öppna armar. Träpaneler på väggar och i tak har vi sett under ett par år men det är först nu som de riktigt varma, mörka träslagen som till exempel valnöt blir riktigt hett och börjar ta plats på allvar. Intressant i sammanhanget blir också den allt starkare önskan att handla hållbart. För samtidigt som vi längtar efter valnöten så skaver vetskapen om att flera av arterna är utrotningshotade. Vi frågar oss om det några alternativ? Och det gör det: Upptäck fanéret Walnot™ – en självklar del av Nordic Woodlands.

I år gör vi också plats för ännu mer personlighet i badrummet. Efter flera år med mycket svart och grått i badrummet – och givetvis de varma jordtonerna, vågar vi under 2022 ta ut svängarna mer och addera färg. Enstaka föremål som sticker ut syns mest – kanske en kommod lackerat i grönt eller en handdukstork i årets färg: lila? För dig som vill men inte riktigt vågar finns alltid alternativet med handdukar, lampor och andra mindre stationära föremål i färg. De piggar upp och uppnår nästan samma effekt. Det viktiga är att du vågar göra något annorlunda och som återspeglar din personlighet.

Nordic Woodlands

I Nordic Woodlands möter varma träslag som valnöt och mörkbetsad ek natursten, marmor och moderna kompositmaterial. Resultatet blir precis lagom hårt, lagom mjukt och utgör en perfekt mix av retro och framtid. Färgskalan rymmer naturens alla varma toner från beige till choklad med vitt och betong som bas för den rätta minimalistiska touchen.

Upptäck trenden

Nordic Identity

Börja med ett vitt papper, addera något, ta ett steg tillbaka, begrunda. Addera något nytt. Upprepa. Lär känna Nordic Identity som med varje enskilt föremål i fokus skapar skarpa kontraster i badrummet.

Upptäck trenden

Nordic Elements

I en vacker jordig skala från beige och brunt till ljusa gråblå toner bjuder Nordic Elements in både himmel och jord – ja, hela vårt vackra nordiska landskap, för att skapa den plats som vi kan längta hem till.

Upptäck trenden

Nordic Tranquility

Nordic Tranquility är badrumstrenden för den urbana naturälskaren som söker lugnet. Här möter kolonialblått skogsgrönt och blandas upp med en överflöd av nyanser som vi återfinner i den nordiska vildmarken.

Upptäck trenden

Andra har också besökt

Inspiration

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender och inspiration för badrum – skapat för dig som är i färd med att planera och inreda ett nytt badrum.

Se mer

Inspiration

Hemma hos

Hur ser det ut hemma hos kändisbarberaren Peter Mannerstål eller Metromodes stylingproffs Evelina? Se och inspireras av hur andra mer eller mindre kända personligheter har inrett sina badrum.

Se mer

Serier

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer