Badrumstrender 2019

Här är 2020 års badrumstrender

När våra egna trendanalytiker tittar närmare på badrumstrenderna för 2019 ser de flera gemensamma nämnare trots att stilarna och färgskalorna skiljer sig åt. De runda speglarna och lampor i kluster dominerar på trendhimlen – gärna i kombination med runda, organiska former på tvättställ och blandare.

Naturnära material som trä, glas och betong blandas upp med högteknologiska kompositmaterial som Corian och Dekton samt mjukaste sammet för kontraster som är spännande för både syn och känsel... Fokus i badrummet ligger förstås på vällevnad och under 2020 och framåt gärna med hjälp av produkter med optimal funktion och integrerad teknologi i form av ljud, ljus och nya material. I framtidens badrum finns det något för alla dina fem sinnen.

Är du 'Sensuous Sphere', 'City Vibes' eller 'Urban Eco'?

Svart, grått och vitt går aldrig ur tiden när det gäller badrumstrender och är ett säkert kort för dig som vill inreda i klassisk stil som håller under många år framöver. Men det finns flera andra stilar och färgskalor som kan vara värda att uforska för dig som vill inreda ett personligt badrum i din egen stil. I år har våra trendspanare identifierat tre stilar med var sin härlig färgpalett: 'Sensuous Sphere', 'City Vibes' och 'Urban Eco'. Vilken tilltalar dig mest?

Årets Badrum, enligt svenskarna

Fiskbensklinker

Stil 1 – ' Sensuous sphere'

En ultrafeminin stil med nyanser av puderrosa, fudge och lila med vitt som given neutral. Stilen för dig som sätter känsla före tanke.

Se mer

Luftigt och rätt med AIR

Kakel i geometriska former

Stil 2 – 'City Vibes'

Med inspirationen hämtad från hur ljus reflekteras i storstadens inslag av glas och metall skapar vi den här badrumstrenden där blå och grå nyanser med mycket svärta får ta plats.

Se mer

Satsa på ton i ton

Stil 3 – 'Urban Eco'

Jordnära toner i beige, brunt och grönt med tydliga designinslag från Bauhaus och 60-tal. Släpp in naturen i badrummet och gör det med stil.

Se mer

Badrumstrender

'Sensuous Sphere'

I gränslandet mellan verklighet och fantasi har vi hämtat inspirationen till denna sensuella färgskala som går i puderrosa, fudge, rött och mjuk persika.

Läs mer

Badrumstrender

'City Vibes'

Med tydlig inspiration hämtad från det pulserande stadslivet och geometriska former vad gäller arkitektur och infrastruktur välkomnar vi det industriella badrummet med sina dämpade nyanser av blått och grått.

Läs mer

Badrumstrender

'Urban Eco'

Komfort och funktion är ledord när naturen tar plats i badrummet. Känn hur tempo och puls stabiliseras när de nordiska tonerna med trä och ett fåtal väl valda gröna nyanser får ta utrymme.

Läs mer

Mer inspiration

Badrumstrender

Årets färg 2020

Den femte december avslöjade Pantone Color Institute vilken som kommer att vara årets färg 2020, nämligen Pantone® Pantone 115-1 U, Bleached Coral.

Läs mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Läs mer

Inspiration

Hemma hos

Hur ser det ut hemma hos kändisbarberaren Peter Mannerstål eller Metromodes egna stylingproffs Evelina? Se och inspireras av hur andra mer eller mindre kända personligheter har inrett sina badrum.

Läs mer