Badrumsinspiration

Idéer och inspiration till ditt nya badrum

Välkommen till en värld av trender och inspiration för badrum – skapat för dig som vill planera och inreda ett nytt badrum. Njut av våra vackra och trendiga badrum i alla stilar och färgskalor – oavsett om du ska inreda ett litet eller stort badrum. Ta god tid på dig när du planerar ditt badrum och välj både material och badrumsinredning med omsorg. 

Vilken typ av badrumsinspiration vill du se?

N Y H E T E R  2 0 2 2

GRAND Walnot™

Svensktillverkad badrumsmöbel i äkta träfanér som ser ut som och känns som valnöt men som inte är valnöt. Hur är det möjligt?

Lär känna

T R E N D E R  2 0 2 2

Nordic Woodlands

Retro blir hållbar framtid i nya trenden Nordic Woodlands där naturens alla varma toner ryms med vitt och betong som bas.

Badrumstrender


Inspiration för vita badrum

Kombinera olika toner av vitt och grått med ljus kalksten eller betong för en harmonisk, fräsch och luftig känsla i badrummet. Att inreda badrummet med vitt som bas är en stilmässigt säker investering eftersom vita badrum aldrig tycks gå ur tiden. Att inreda ditt badrum med mycket vitt är också ett smart val om badrumsytan är begränsad eftersom vitt generellt får rummet att upplevas större. Välj gärna transparent duschglas för en extra luftig känsla.

Fundera gärna över om du vill satsa på vitt på enbart väggar och golv eller också på badrumsmöblerna. Att matcha vita väggar med kommod och förvaring i ljusgrått eller någon annan fin färg, kan vara detaljen som får ditt badrum att verkligen lyfta. Alla INRs badrumsmöbler kan du få lackerade i valfri NCS-kulör.

 

P L A T S  /  O S L O

Matcha Nordens kalla toner och material med det varma fanéret i Walnot.

Ett utmärkt exempel på när motsatser attraherar, ett slags möbeldesignens yin-yang att njuta av i ditt eget privata badrum.

Lär känna

 

P L A T S  /  B O H U S L Ä N

Ljust badrum i kalksten som förenar himmel med hav.

Välkommen in i Evas badrum där varje del handplockats med design, funktion och hållbarhet i centrum.

Hälsa på

Serier

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer

Badrum i naturlig färgskala

Att inreda badrum i naturens många nyanser av beige, brunt och grönt ger ett lugnt och harmoniskt badrum där dina sinnen kan vila och finna återhämtning. Med element av trä, till exempel badrumsmöbler i fanér eller trädetaljer på väggar, golv eller i tak, skapar du ett badrum som du vill dröja dig kvar i och som aldrig blir omodernt.

Våra designers inspireras gärna av det japanska badrummet där det naturligt vackra går hand i hand med det som är funktionellt och hållbart. Stilen smälter också väl ihop med vår nordiska arkitektur och värderingar.

P L A T S  /  V Ä R M D Ö

Japaninspirerat badrum med trädetaljer och betong.

Välkommen in i Rikards och Ulrikas badrum och se hur japanska badrumsideal möter svenska. Här återspeglas hållbarhet och respekt för vår omvärld i varje detalj.

Hälsa på

Badrumstrender

Nordic Identity

Börja med ett vitt papper, addera något, ta ett steg tillbaka, begrunda. Addera något nytt. Upprepa. Så kan man beskriva badrumstrenden Nordic Identity.

Se mer

Planera

Guide: Så väljer du duschvägg

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer

P L A T S  /  K Ö P E N H A M N

Lyxigt badrum med hemlig trädgård mitt i storstan. 

Hos trädgårdsarkitekten Sara finner vi en ljuvlig badrumsoas med prunkande trädgård mitt i centrala Köpenhamn.

Hälsa på

Badrumsmöbler

AIR

AIR finns i vitt, vitpigmenterad ask samt i skiffergrått. Kombinera med en bänkskiva i slitstark Corian® eller Dekton® i svart eller med marmorkänsla.

Se mer

P L A T S  /  M Ø R E  &  R O M S D A L

Välplanerat badrum i hytten på norska fjorden

"Ett hem måste vara funktionellt. Med design kommer man långt men inte hela vägen. Vi valde att fokusera på produkter som är hållbara och funktionella."

Hälsa på

Iconic Dots

Duschförvaring

Innovativa förvaringslösningar för duschutrymmet som trollar bort schampoflaskorna.

Se mer

Badrum med svarta detaljer

Badrum med mycket svart har vi sett under ett par år nu, och det som tidigare var en trend, närmar sig nu snarare en egen etablerad stil. Och inom stilen finns många vägar att gå. Vill du inreda ett lyxigt mörkt badrum med olika toner av grått och svart eller önskar du ta in enstaka svarta detaljer som till exempel en svart duschvägg eller handdukstork för att ge badrummet en trendig touch? Vad som är viktigt att tänka på när det gäller svarta badrum är att tänka till ordentligt kring belysning och ljusinsläpp.

Black Oak är ett infärgat ekfanér som går att välja till alla våra badrumsmöbler och förvaring. Fanéret ger en lyxigare känsla än en vanlig lackerad yta och rimmar väl med den nordiska stilen. Kombinera med väggar och golv i betong eller sten för ett riktigt stilrent och hållbart badrum.

 

P L A T S  /  S T O C K H O L M

En elegant möbel som smittar dig med sitt lugn.

Komplettera din GRAND Walnot med belysning under kommoden för dygnets mörka timmar.

Lär känna

P L A T S  /  Å R E

Badrum med bastu – och svårslagen utsikt över fjället.

Från bastun med utsikt över fjället lägger de planen för morgondagen och en sak är säker: ingen dag är den andre lik.

Hälsa på

Badrumsmöbler

GRAND Grip

Sin minimalistiska design får GRAND Grip tack vare greppet i matt svart, grå eller vitlackerad aluminium. Och med ett djup på hela 45 cm får du plats med allt.

Se mer

Duschar

ARC Frame

Duschserie i 8 mm glas med en stilren skena i blankpolerad eller svartlackerad aluminium som ramar in duschupplevelsen. 

Se mer

P L A T S  /  G O T L A N D

Ett badrum för alla sinnen – naturnära på Gotland.

Följ med oss på en resa till Gotland och upplev ett badrum för alla sinnen. Sparka av dig skorna och kom in!

Upplev badrummet

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 augusti 2022 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Badrum i grå toner

Att inreda badrummet i grått är ett stilsäkert val och går aldrig ur tiden. Kombinera olika toner av grått med till exempel vitt, svart eller marmor - känslan blir förstås helt olik beroende på dina val. Blir känslan för kall kan du addera naturliga material till exempel linne, rotting och trä som mjukar upp och samtidigt ger en trendig look. Även gröna växter ger det gråa badrummet en harmonisk känsla.

Välj vår egen utvalda ljusgrå kulör "Still grey" till dina badrumsmöbler eller hitta din egen NCS som vi låter lackera möblerna i.

Långsmalt badrum

Se hur Aston utnyttjade formen och skapade sitt drömbadrum.

Se mer

Belysning i badrummet

Skapa ett badrum som fungerar både natt och dag.

Se mer

Badrumsmöbler

VISKAN Grip

VISKAN har en hög utrustningsnivå redan från början men du ångrar dig inte om du adderar ett eller flera tillval för att sätta din egen prägel.

Se mer

Planera

Guide: Små badrum

Att inreda små badrum kräver ofta extra planering och tankearbete. Här är våra 10 bästa tips.

Se mer

Badrum i färg

Du som tröttnat på vitt, grått och svart kan vi glädja med att badrumstrenderna pekar mot betydligt mer färg än förut. Självklart ser vi mycket av naturens varma toner i beige, cappuccino, brunt och grönt men även avvikande kulörer som lila och blått letar sig in i de nordiska badrummen. Våra designers räknar med att vi kommer att få se mycket mer färg i badrummet under kommande år.

Alla våra badrumsmöbler, handdukstorkar och krokar går att beställa i en NCS-kulör som du själv väljer. Tänk bara på att färgerna på skärm kan skilja sig åt mot det verkliga resultatet så dubbelkolla alltid färgen hos en färghandlare innan du lägger din beställning.

P L A T S  /  S T O C K H O L M

Med doft av cappuccino – en badrumsoas mitt i stan.

Låt ditt nya badrum bli den privata sfär där du kan tanka energi och varva ner, och låt den spegla din personlighet så långt som möjligt.

Upplev badrummet

Alternativ för badrumsmöbler

INR Accent

Få din badrumsmöbler lackerad i din favoritfärg eller välj en av våra 6 accent-kulörer. Alltid med vår tåliga TX-lack.

Se mer

Planera

Goda råd vid badrums­planering

När du ska planera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat guider, tips och checklistor som vi tror att du kan att ha nytta och glädje av i din badrumsplanering. 

Se mer

Badrumstrender

Nordic Tranquility

Här möter kolonialblått skogsgrönt och blandas upp med en överflöd av nyanser som vi återfinner i den nordiska vildmarken.

Se mer

Iconic Dots

Handdukstorkar

Bekanta dig med våra energisnåla elektriska handdukstorkar i tre varianter och upptäck hur läcker formgivning och fina material kan ge både värme, ljus och stil. 

Se mer

Andra har också besökt

Inspiration

Badrumstrender

Under 2022 sveper de mörka träslagen in över de nordiska badrummen och vi välkomnar badrumstrenden Nordic Woodlands med öppna armar. 

Se mer

Konsument

INR Katalog 2022

Bläddra i vår katalog, hämta i butik eller beställ via vårt formulär. Du har den i brevlådan inom några dagar.

Se mer

Konsument

Kampanjer

Kampanj på kompletta dusch- och möbelpaket. Gäller hos alla återförsäljare till och med den 31 augusti 2022.

Se mer

Tänk så här när du söker badrumsinspiration

I Sverige renoverar och inreder vi badrum i snitt två gånger på en livstid. Tillgång till relevant badrumsinspiration och smarta idéer, trender och tips blir alltså väldigt viktiga. En badrumsrenovering pågår ofta upp till ett halvår från idé till färdigt badrum och fasen där vi inhämtar badrumsinspiration är viktig både för att skaffa kunskap och hitta de bästa lösningarna men också för att ge energi och lust att ta sig till nästa steg.

Och ett är säkert: Ju mer kraft och tanke du lägger på att skaffa inspiration för badrum tidigt i processen, desto bättre brukar slutresultatet bli. Så dröj dig kvar i inspirationsfasen, frossa i vackra badrumsbilder med inspiration för små badrum och stora badrum och utvärdera alla möjligheter innan du tar dig vidare.

Finn inspiration i badrumsbilder

Ta god tid på dig att utforska utbudet av badrumsbilder som flödar på Pinterest, i sociala medier och i inredningstidningar. Skapa gärna ett moodboard och låt ditt nya badrum ta form på papper eller digitalt innan du går vidare alltför långt i övrig planering. Här på vår sajt hoppas vi att du också kan hitta inspiration i form av badrumsbilder, skapade för alla smaker och stora och små badrum.

Ska du följa trenderna eller din inre inspiration?

En vanlig fundering är "Ska jag inreda mitt badrum trendigt, klassiskt stilrent eller så som jag egentligen vill ha det?. Undersökningar visar att många idag renoverar och inreder sitt badrum för att badrummet ska hjälpa att lyfta bostadens värde. Det är inget fel i det men om du inte planerar att sälja inom en snar framtid bör du inreda ditt badrum i en stil och med en känsla som passar dig och som du trivs med. Blir du glad på morgonen av att mötas av en solgul kommod, ja, då har du svaret där. Följ din inre röst!

Men för dig som verkligen vill gå all in med de aktuella badrumstrenderna och söker badrumsinspiration med fokus på det senaste inom badrumsinredning finns det förstås oändliga möjligheter. På de stora inredningsmässorna i exempelvis Italien kan vi varje år njuta av nya häftiga kakel och klinker och innovativa produkter som sedan återspeglas på den nordiska marknaden och i badrumsbutikernas utbud. Men det tar ofta flera år innan vi ser dessa vågade trender komma ut på den nordiska marknaden och då ofta med en skandinavisk touch.

Inspiration till snygga badrum

Vad som menas med snygga badrum är förstås subjektivt men vanligtvis finns det några gemensamma nämnare. Som skandinav och nordbo brukar vi föredra badrumsinredning i stilren och avskalad design utan allför många onödiga detaljer. 

Vi brukar också söka badrumsinspiration som fokuserar på ljusinsläpp och rena ytor vilket i mångas ögon är synonymt med ett snyggt badrum. På senare tid har inslag av trä varit mycket trendigt i badrummet. Viktigt att tänka på är att välja material som tåler det fuktiga klimatet i badrummet.

Vita badrum inspirerar alltid

Att inreda badrum med vitt kakel och vita badrumsmöbler är alltid populärt och många söker inspiration för just vita badrum. Vita badrumsmöbler känns alltid fräscha och passar till alla färger och typer av klinker. För att känslan inte ska bli för steril kan du gärna addera gröna växter, handdukar i härliga färger och förstås gott om belysning.

Inspiration till svarta badrum

I kontrast till det evigt populära vita badrummet ser vi svart badrum, där det blir allt vanligare att söka badrumsinspiration på och vilja inreda med svarta detaljer på duschvägg, blandare och förvaring. Det du ska tänka på när du vill inreda ett badrum med svarta detaljer är att lägga extra fokus på belysning. Att satsa på blandare och duschvägg i snygga finishar och metaller kan lyfta känslan i det svarta badrummet betydligt.

Kom vidare med ditt badrum

För att hjälpa dig vidare i ditt badrumsprojekt har vi tagit fram "Smarta checklistan vid badrumsrenovering" med gott om inspiration, tips och idéer när du ska renovera badrum.

Badrumsplanering