Badrumsinspiration

Idéer och inspiration till ditt nya badrum

Välkommen till en värld av trender och inspiration för badrum – skapat för dig som är i färd med att planera och inreda ett nytt badrum. Njut av vackra och trendiga badrum i alla stilar och färskalor – oavsett om du ska inreda ett litet badrum eller ett stort badrum. Ta god tid på dig när du planerar ditt badrum och välj både material och badrumsinredning med omsorg.

Vilka badrum vill du se?

N Y H E T E R  2 0 2 2

GRAND Walnot™

Svensktillverkad badrumsmöbel i äkta träfanér som ser ut som och känns som valnöt men som inte är valnöt. Hur är det möjligt?

Lär känna

T R E N D E R  2 0 2 2

Nordic Woodlands

Retro blir hållbar framtid i nya trenden Nordic Woodlands där naturens alla varma toner ryms med vitt och betong som bas.

Badrumstrender

P L A T S  /  O S L O

Matcha Nordens kalla toner och material med det varma fanéret i Walnot.

Ett utmärkt exempel på när motsatser attraherar, ett slags möbeldesignens yin-yang att njuta av i ditt eget privata badrum.

Lär känna

 

P L A T S  /  B O H U S L Ä N

Ljust badrum i kalksten som förenar himmel med hav.

Välkommen in i Evas badrum där varje del handplockats med design, funktion och hållbarhet i centrum.

Hälsa på

Serier

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer

Kalksten, ljust trä och vitt utgör en vacker bas för det naturnära, ljusa badrummet. Pigga upp med något grönt.

Stressfri morgon med inredd låda och belysning. Kommoden heter GRAND Classic.

P L A T S  /  V Ä R M D Ö

Japaninspirerat badrum med trädetaljer och betong.

Välkommen in i Rikards och Ulrikas badrum och se hur japanska badrumsideal möter svenska. Här återspeglas hållbarhet och respekt för vår omvärld i varje detalj.

Hälsa på

Badrumstrender

Nordic Identity

Börja med ett vitt papper, addera något, ta ett steg tillbaka, begrunda. Addera något nytt. Upprepa. Så kan man beskriva badrumstrenden Nordic Identity.

Se mer

Njutning för två får du med en walk-in-dusch och dubbla takduschar. Lösningen på bilden heter ARC 43 Original.

Planera

Guide: Så väljer du duschvägg

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer

P L A T S  /  K Ö P E N H A M N

Lyxigt badrum med hemlig trädgård mitt i storstan. 

Hos trädgårdsarkitekten Sara finner vi en ljuvlig badrumsoas med prunkande trädgård mitt i centrala Köpenhamn.

Hälsa på

Badrumsmöbler

AIR

AIR finns i vitt, vitpigmenterad ask samt i skiffergrått. Kombinera med en bänkskiva i slitstark Corian® eller Dekton® i svart eller med marmorkänsla.

Se mer

Svensktillverkade EPIC är Nordens mest exklusiva duschlösning med 10 mm glas och pivotbeslag. Här ser vi hörnmodellen EPIC 13.

P L A T S  /  S T O C K H O L M

En elegant möbel som smittar dig med sitt lugn.

Komplettera din GRAND Walnot med belysning under kommoden för dygnets mörka timmar.

Lär känna

P L A T S  /  Å R E

Badrum med bastu – och svårslagen utsikt över fjället.

Från bastun med utsikt över fjället lägger de planen för morgondagen och en sak är säker: ingen dag är den andre lik.

Hälsa på

Badrumsmöbler

GRAND Grip

Sin minimalistiska design får GRAND Grip tack vare greppet i matt svart, grå eller vitlackerad aluminium. Och med ett djup på hela 45 cm får du plats med allt.

Se mer

Duschar

ARC Frame

Duschserie i 8 mm glas med en stilren skena i blankpolerad eller svartlackerad aluminium som ramar in duschupplevelsen. 

Se mer

Långsmalt badrum

Se hur Aston utnyttjade formen och skapade sitt drömbadrum.

Se mer

Belysning i badrummet

Skapa ett badrum som fungerar både natt och dag.

Se mer

P L A T S  /  G O T L A N D

Ett badrum för alla sinnen – naturnära på Gotland.

Följ med oss på en resa till Gotland och upplev ett badrum för alla sinnen. Sparka av dig skorna och kom in!

Upplev badrummet

Vår mest exklusiva möbelserie AIR ger ett svävande lätt intryck och finns i mängder av storlekar och varianter. 

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 augusti 2022 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Badrumsmöbler

VISKAN Grip

VISKAN har en hög utrustningsnivå redan från början men du ångrar dig inte om du adderar ett eller flera tillval för att sätta din egen prägel. Vad sägs om ljus under kommoden eller praktiskt dubbelt eluttag i nedre låda för locktången?

Se mer

Planera

Guide: Små badrum

Att inreda små badrum kräver ofta extra planering och tankearbete. Här är våra 10 bästa tips.

Se mer

P L A T S  /  S T O C K H O L M

Med doft av cappuccino – en badrumsoas mitt i stan.

Låt ditt nya badrum bli den privata sfär där du kan tanka energi och varva ner, och låt den spegla din personlighet så långt som möjligt.

Upplev badrummet

Alternativ för badrumsmöbler

INR Accent

Få din badrumsmöbler lackerad i din favoritfärg eller välj en av våra 6 accent-kulörer. Alltid med vår tåliga TX-lack.

Se mer

Planera

Goda råd vid badrums­planering

När du ska planera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat guider, tips och checklistor som vi tror att du kan att ha nytta och glädje av i din badrumsplanering. 

Se mer

Badrumstrender

Nordic Tranquility

Här möter kolonialblått skogsgrönt och blandas upp med en överflöd av nyanser som vi återfinner i den nordiska vildmarken.

Se mer

Iconic Dots

Handdukstorkar

Bekanta dig med våra energisnåla elektriska handdukstorkar i tre varianter och upptäck hur läcker formgivning och fina material kan ge både värme, ljus och stil. 

Se mer

Andra har också besökt

Inspiration

Badrumstrender

Under 2022 sveper de mörka träslagen in över de nordiska badrummen och vi välkomnar badrumstrenden Nordic Woodlands med öppna armar. 

Se mer

Konsument

INR Katalog 2021

Bläddra i vår katalog, hämta i butik eller beställ via vårt formulär. Du har den i brevlådan inom några dagar.

Se mer

Konsument

Kampanjer

Kampanj på kompletta dusch- och möbelpaket. Gäller hos alla återförsäljare till och med den 31 augusti 2022.

Se mer

Tänk så här när du söker badrumsinspiration

I Sverige renoverar och inreder vi badrum i snitt två gånger på en livstid. Tillgång till relevant badrumsinspiration och smarta idéer, trender och tips blir alltså väldigt viktiga. En badrumsrenovering pågår ofta upp till ett halvår från idé till färdigt badrum och fasen där vi inhämtar badrumsinspiration är viktig både för att skaffa kunskap och hitta de bästa lösningarna men också för att ge energi och lust att ta sig till nästa steg.

Och ett är säkert: Ju mer kraft och tanke du lägger på att skaffa inspiration för badrum tidigt i processen, desto bättre brukar slutresultatet bli. Så dröj dig kvar i inspirationsfasen, frossa i vackra badrumsbilder med inspiration för små badrum och stora badrum och utvärdera alla möjligheter innan du tar dig vidare.

Finn inspiration i badrumsbilder

Ta god tid på dig att utforska utbudet av badrumsbilder som flödar på Pinterest, i sociala medier och i inredningstidningar. Skapa gärna ett moodboard och låt ditt nya badrum ta form på papper eller digitalt innan du går vidare alltför långt i övrig planering. Här på vår sajt hoppas vi att du också kan hitta inspiration i form av badrumsbilder, skapade för alla smaker och stora och små badrum.

Ska du följa trenderna eller din inre inspiration?

En vanlig fundering är "Ska jag inreda mitt badrum trendigt, klassiskt stilrent eller så som jag egentligen vill ha det?. Undersökningar visar att många idag renoverar och inreder sitt badrum för att badrummet ska hjälpa att lyfta bostadens värde. Det är inget fel i det men om du inte planerar att sälja inom en snar framtid bör du inreda ditt badrum i en stil och med en känsla som passar dig och som du trivs med. Blir du glad på morgonen av att mötas av en solgul kommod, ja, då har du svaret där. Följ din inre röst!

Men för dig som verkligen vill gå all in med de aktuella badrumstrenderna och söker badrumsinspiration med fokus på det senaste inom badrumsinredning finns det förstås oändliga möjligheter. På de stora inredningsmässorna i exempelvis Italien kan vi varje år njuta av nya häftiga kakel och klinker och innovativa produkter som sedan återspeglas på den nordiska marknaden och i badrumsbutikernas utbud. Men det tar ofta flera år innan vi ser dessa vågade trender komma ut på den nordiska marknaden och då ofta med en skandinavisk touch.

Inspiration till snygga badrum

Vad som menas med snygga badrum är förstås subjektivt men vanligtvis finns det några gemensamma nämnare. Som skandinav och nordbo brukar vi föredra badrumsinredning i stilren och avskalad design utan allför många onödiga detaljer. 

Vi brukar också söka badrumsinspiration som fokuserar på ljusinsläpp och rena ytor vilket i mångas ögon är synonymt med ett snyggt badrum. På senare tid har inslag av trä varit mycket trendigt i badrummet. Viktigt att tänka på är att välja material som tåler det fuktiga klimatet i badrummet.

Vita badrum inspirerar alltid

Att inreda badrum med vitt kakel och vita badrumsmöbler är alltid populärt och många söker inspiration för just vita badrum. Vita badrumsmöbler känns alltid fräscha och passar till alla färger och typer av klinker. För att känslan inte ska bli för steril kan du gärna addera gröna växter, handdukar i härliga färger och förstås gott om belysning.

Inspiration till svarta badrum

I kontrast till det evigt populära vita badrummet ser vi svart badrum, där det blir allt vanligare att söka badrumsinspiration på och vilja inreda med svarta detaljer på duschvägg, blandare och förvaring. Det du ska tänka på när du vill inreda ett badrum med svarta detaljer är att lägga extra fokus på belysning. Att satsa på blandare och duschvägg i snygga finishar och metaller kan lyfta känslan i det svarta badrummet betydligt.

Kom vidare med ditt badrum

För att hjälpa dig vidare i ditt badrumsprojekt har vi tagit fram "Smarta checklistan vid badrumsrenovering" med gott om inspiration, tips och idéer när du ska renovera badrum.

Badrumsplanering