badrum och badrumsinspiration 2024

Badrum 2024: Inspiration och trender för skandinaviska badrum

En samling av våra finaste badrum från hem över hela Norden. Modern retro eller nedtonat och monokromt – låt dig inspireras av nya trender och smarta idéer för både stora och små badrum.

Badrum i bronstoner

Brushed Bronze är en elegant finish med en varm touch av koppar. Se vilka färger, material och produkter som våra designers matchar denna finish med.

Skapa stilen

Badrum med snedtak

Högst upp i sekelskifteshuset hittar vi ett stort badrum som genomgått en fantastisk transformation från vindsförråd till njutningsfull oas.

Se reportaget

Badrum med japanska influenser

Hemma hos Elinne råder en behaglig tystnad som gärna uppstår när allt hänger ihop: färger, material och föremål.

Se reportaget

Skandinaviskt badrum med mörkt trä

I parets badrum råder lugnet. Här har vi en idé till ett harmoniskt badrum för två med fokus på funktion och äkta material.

Se reportaget

Duschar för badrum

Nordens bredaste urval av duschväggar i fem serier – tillverkade i Sverige med 15 års garanti.

Duschserier

Badrum med svarta detaljer

Matte Black är en finish som passar till de flesta färger och fanér. Se vilka färger, material och produkter som våra designers matchar denna finish med.

Skapa stilen

Badrum i grått och svart

Ett lyxigt och maskulint badrum med grå skiffer, rostfritt stål och inredning i svart. Här är produkterna som hjälper dig att skapa stilen.

Skapa stilen

Badrum i rostfritt stål

En klassisk finish som andas tidlös och exklusiv design. Se vilka färger, material och produkter som våra designers matchar denna finish med.

Skapa stilen

Badrum i mässing

Brushed Brass är en glödande varm, borstad finish som får ditt badrum att glittra. Se vilka färger, material och produkter som våra designers matchar denna finish med.

Skapa stilen

Monokroma badrum

I den monokroma inredningsstilen – trendigast just nu i neutral färgskala – utgår du från en minimalistisk bas med flera toner eller nyanser av sand, vitt eller grått. 

Bli inspirerad

Badrum i polerat rostfritt stål

Vår mest exklusiva finish – Polished – får du när du väljer en av våra produkter i polerat rostfritt stål. Se vilka färger, material och produkter som våra designers matchar denna finish med.

Skapa stilen

Badrum i monokrom färgskala

I det här reportaget fokuserar vi på smarta och tåliga lösningar som hjälper dig att skapa dina drömmars familjebadrum.

Se reportaget

Badrumstrender 2024

Våra designers har identifierat tre starka badrumstrender som gäller i det skandinaviska hemmet under 2024. Vilken trend gillar du bäst?

Till trenderna

badrum ton i ton

Badrum med medvetna val på liten yta

Här samsas äkta och hållbara material med personliga loppisfynd som gärna berättar sin egen historia.

Se reportaget

Så inreder du med växter i badrummet

Badrummet erbjuder en på många sätt optimal miljö för växter att trivas i. Här hittar du tips och inspiration för hur du inreder ditt badrum med växter.

Bli inspirerad

Hemma hos-reportage

Dagen börjar och slutar i badrummet och det är ju faktiskt där som många av livets viktigaste förberedelser sker. Här tar ett stort kliv rakt in i våra kunders vardag.

Se alla reportage

Inspiration för små badrum

Tio tips om hur du bäst utnyttjar utrymmet med ovanligt smarta badrumsmöbler och duschlösningar skapade för de allra minsta badrummen.

Se tipsen

Inspiration för långsmalt badrum

Den avlånga formen på rummet kan kännas knepig att planera runt men det finns faktiskt goda möjligheter att skapa ett riktigt härligt badrum. Här ger vi några tips och exempel på hur du kan tänka.

Inreda avlångt badrum

Handdukstorkar till badrum

Låt handdukstorken bli en inredningsdetalj i badrummet. Lära känna våra långsmala handdukstorkar i flera snygga utföranden som alla ger både värme, ljus och stil.

Inspireras

Badrumstrend: Skandinavisk maximalism

En lekfull och glad trend med sin bas i skandinavisk design. Här trivs nytt och gammalt sida vid sida med starka blå eller röda accenter.

Bli inspirerad

Badrum i modern retro

Med beige som bas går färgerna i mustiga gröna toner och brunt med inslag av orange och blekt gult eller grönt. En trend för dig som vill skapa ett ombonat hem i modern 70-talsstil.

Bli inspirerad


Relaterade sidor

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer

Tänk så här när du söker badrumsinspiration

I Norden renoverar och inreder vi badrum i snitt två gånger på en livstid. Tillgång till relevant badrumsinspiration och smarta idéer, tips och trender för badrum blir alltså väldigt viktiga. Badrumsprojektet pågår ofta upp till ett halvår från idé till färdigt badrum och fasen där vi inhämtar badrumsinspiration är viktig både för att skaffa kunskap och hitta de bästa lösningarna men också för att ge energi och lust att ta sig till nästa steg. Och ett är säkert: Ju mer kraft du lägger på att skaffa inspiration för badrum tidigt i processen, desto bättre brukar slutresultatet bli. Så dröj dig kvar i inspirationsfasen, frossa i vackra badrumsbilder med inspiration för små badrum och stora badrum och utvärdera alla möjligheter innan du tar dig vidare.

Finn inspiration i badrumsbilder

Ta god tid på dig att utforska utbudet av badrumsbilder som flödar på Pinterest, i sociala medier och i inredningstidningar. Skapa gärna ett moodboard och låt ditt nya badrum ta form på papper eller digitalt innan du går vidare alltför långt i övrig planering. Här på vår sajt hoppas vi att du också kan hitta inspiration i form av badrumsbilder, skapade för alla smaker och stora och små badrum.

Ska du följa trenderna eller din inre inspiration?

En vanlig fundering är "Ska jag inreda mitt badrum trendigt, klassiskt stilrent eller helt i min egen stil". Undersökningar visar att många idag renoverar och inreder sitt badrum för att badrummet ska hjälpa att lyfta bostadens värde. Det är inget fel i det men om du inte planerar att sälja inom en nära framtid bör du inreda ditt badrum i en stil och med en känsla som passar dig och som du trivs med. Blir du glad på morgonen av att mötas av en solgul kommod, ja, då har du svaret där. Följ din inre röst!

För dig som vill satsa på aktuella badrumstrender och söker inspiration till badrum med fokus på det senaste inom badrumsinredning finns det förstås oändliga möjligheter. På de stora inredningsmässorna i exempelvis Italien kan vi varje år njuta av nya häftiga kakel och klinker och innovativa produkter som sedan återspeglas på den nordiska marknaden och i badrumsbutikernas utbud. Men det tar ofta flera år innan vi ser dessa vågade trender komma ut på den nordiska marknaden och då ofta med en skandinavisk touch.

Inspiration till snygga badrum

Vad som menas med snygga badrum är förstås subjektivt men vanligtvis finns det några gemensamma nämnare. Som skandinav och nordbo brukar vi föredra badrumsinredning i stilren och avskalad design utan allför många onödiga detaljer. Vi brukar också söka badrumsinspiration som fokuserar på ljusinsläpp och rena ytor vilket i mångas ögon är synonymt med ett snyggt badrum. På senare tid har inslag av trä varit mycket trendigt i badrummet. Viktigt att tänka på är att välja material som tåler det fuktiga klimatet i badrummet.

Vita badrum inspirerar alltid

Att inreda badrum med vitt kakel och vita badrumsmöbler är alltid populärt och många söker inspiration för just vita badrum. Vita badrumsmöbler känns alltid fräscha och passar till alla färger och typer av klinker. För att känslan inte ska bli för steril kan du gärna addera gröna växter, handdukar i härliga färger och förstås gott om belysning.

Inspiration till svarta badrum

I kontrast till det evigt populära vita badrummet ser vi svart badrum, där det blir allt vanligare att söka badrumsinspiration på och vilja inreda med svarta detaljer på duschvägg, blandare, handdukstork och badrumsskåp. Det du ska tänka på när du vill inreda ett badrum med svarta detaljer är att lägga extra fokus på belysning. Att satsa på blandare och duschvägg i snygga finishar och metaller kan lyfta känslan i det svarta badrummet betydligt.

Kom vidare med ditt badrum

För att hjälpa dig vidare i ditt badrumsprojekt har vi tagit fram checklista vid badrumsrenovering med gott om inspiration, tips och idéer när du ska renovera badrum.

Vad är trendigt inom badrumsinspiration?

Vad som trendar inom badrumsinspiration är i mångt och mycket en fråga om smak men några generella strömningar finns under 2024. Naturnära kulörer i varma toner ger ett skönt och harmoniskt intryck i ditt badrum. Likaså trä av olika slag - både på inredningen och väggar/golv. På blandare och handdukstork är det trendigt att välja borstade finishar i varma kulörer.

Var kan jag hitta badrumsinspiration?

Du hittar mycket inspiration för badrum genom att göra en enkel sökning online. Då kan du få en generell känsla för vad som finns. Genom att besöka tillverkarnas hemsidor kan du snäva av ditt urval och börja forma ett beslut. Ta gärna och besök ett par badrumsbutiker för att få uppleva inredning och kakel på riktigt.

Var kan jag se bilder på badrum?

I inredningstidningar för badrum kan du få en bra bild över vad som gäller i badrummet just nu. Genom att besöka tillverkarnas hemsidor kan du också hitta många badrumsbilder för badrum i olika stilar. Spara gärna bilder som du tycker om och skapa ett moodboard på till exempel Pinterest. Det är ett smart och roligt sätt att se hur olika material och produkter passar ihop.

Hur mycket kostar ett nytt badrum?

Ett nytt badrum kan kosta allt från 150 000 kr till betydligt mer. Allt är beroende på vilka material och produkter du väljer. Som regel är det smart att satsa på högkvalitativ inredning, så håller ditt badrum längre och resultatet blir bättre. Välj också hantverkare med omsorg.

Vad är viktigt att tänka på med ett nytt badrum?

Ta god tid på dig och välj produkter, material och hantverkare med omsorg. Utvärdera dina alternativ och låt besluten ta lite tid så blir slutresultatet bättre och badrummet håller längre.

Var kan jag titta på produkter för badrum?

Det finns badrumsbutiker över hela landet som visar badrumsinredning i utställning. Utvärdera och jämför noga dina alternativ innan du beslutar dig så blir slutresultatet bättre. Och utrusta dig med gott om tålamod.

Vilka produkter ska jag välja till mitt badrum?

Välj produkter av hög kvalitet så håller de längre. Låt priset vägleda dig till de bästa och mest hållbara produkterna och utvärdera alternativen noga innan du bestämmer dig. Undvik de billigaste märkena om du vill ha ett hållbart resultat. Det har du igen i längden.

Hur länge håller ett badrum?

Vi renoverar badrum i snitt vart femtonde år. Välj badrumsinredning av hög kvalitet och med lång garanti så kan du vara trygg i att de håller fram till nästa renovering.

Vad är trendigt inom badrum?

Trendigt under 2024 är badrum i varma naturtoner med inslag av mycket trä och borstade varma metaller på blandare, handdukstork och duschvägg. Men allra viktigast när du planerar ditt badrum är att du väljer det du själv tycker om och trivs med.