badrum inspiration och trender

Inspiration och trender för skandinaviska badrum

Här har vi samlat de mest inspirerande badrummen just nu från hem och platser över hela Norden. Skandinaviskt, färgstarkt eller monokromt – hitta inspiration till ditt nya badrum bland heta trender och innovativa lösningar för både stora och små badrum.

Skandinaviskt badrum med mörkt trä

I parets badrum råder lugnet. Här har vi en idé till ett harmoniskt badrum för två med fokus på funktion och äkta material.

Se reportaget

Badrum med dusch under snedtak

Högst upp i sekelskifteshuset hittar vi ett stort badrum som genomgått en fantastisk transformation från vindsförråd till njutningsfull oas.

Se reportaget

Lyxigt badrum i grått och svart

Ett lyxigt och maskulint badrum med grå skiffer, rostfritt stål och inredning i svart. Här är produkterna som hjälper dig att skapa stilen.

Skapa stilen

Monokroma badrum

I den monokroma inredningsstilen utgår du från en minimalistisk bas med flera toner eller nyanser av sand, vitt eller grått. 

Skapa stilen

Smarta lösningar i familjens badrum

I det här reportaget fokuserar vi på smarta och tåliga lösningar som hjälper dig att skapa dina drömmars familjebadrum.

Se reportaget

Badrum i modern retro

En trend för dig som vill skapa ett ombonat hem i modern 70-talsstil med mustiga gröna toner och inslag av orange och gult.

Skapa stilen

badrum ton i ton

Badrum med medvetna val på liten yta

Här samsas äkta och hållbara material med personliga loppisfynd som gärna berättar sin egen historia.

Se reportaget

Duschlösningar för alla badrum

Nordens bredaste urval av duschväggar i fem serier – tillverkade i Sverige med 15 års garanti.

Duschserier

Inspiration till badrum handdukstork

Badrumsinredning i NCS

Starka färger toppar inredningstrenderna och nu är det badrummets tur. Låt dig inspireras av färgvalen från årets badrumstrender.

Bli inspirerad

Våga tänka utanför vita boxen

Låt dig inspireras av färgvalen från årets badrumstrender och öppna dörren till badrumsinredning i NCS!

Bli inspirerad

Skandinavisk maximalism

En lekfull och glad trend med sin bas i skandinavisk design. Här trivs nytt och gammalt sida vid sida med starka blå eller röda accenter.

Mer om trenden

Badrumstrender 2024

Våra designers har identifierat tre starka badrumstrender som gäller i det skandinaviska hemmet under 2024. Vilken trend gillar du bäst?

Se alla

Hemma hos

Dagen börjar och slutar i badrummet och det är ju faktiskt där som många av livets viktigaste förberedelser sker. Här tar ett stort kliv rakt in i våra kunders vardag.

Se alla

Badrum med japanska influenser

Hemma hos Elinne råder en behaglig tystnad som gärna uppstår när allt hänger ihop: färger, material och föremål.

Se reportaget

Fotbollsstjärnans badrum

Titta in hos Ken & Felicia som skapat ett fantastiskt hem med lyxiga badrum i minimalistisk, skandinavisk stil med möbler och dusch från INR.

Se reportaget

Spektakulärt boende på Gotland

Vi hälsar på hos Ebbe och Ida i villan med inspiration från den klassiska gotländska ladan.

Se reportaget

Ajdå!

Här finns innehåll som kräver att du accepterar våra cookies.

Så matchar du våra finishar

Bekanta dig med våra fem finishar och deras bästa matchningar när det gäller fanér, glas och övriga material i badrummet.

Upptäck möjligheterna

Brushed Stainless

En klassisk finish som andas tidlös och exklusiv design. Så matchar du den i ditt badrum.

Matcha finishen

Brushed Brass

Brushed Brass är en glödande varm, borstad finish som får ditt badrum att glittra. Så matchar du den i ditt badrum.

Matcha finishen

Brushed Bronze

Brushed Bronze är en elegant finish med en varm touch av koppar. Så matchar du den i ditt badrum.

Matcha finishen

Matte Black

Matte Black är en finish som passar till de flesta färger och fanér. Så matchar du den i ditt badrum.

Skapa stilen

Polished Stainless

Vår mest exklusiva finish – Polished – får du när du väljer en av våra produkter i polerat rostfritt stål. Så matchar du den i ditt badrum.

Skapa stilen


Relaterade sidor

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer

Tänk så här när du söker badrumsinspiration

I Norden renoverar och inreder vi badrum i snitt två gånger på en livstid. Tillgång till relevant badrumsinspiration och smarta idéer, tips och trender för badrum blir alltså väldigt viktiga. Badrumsprojektet pågår ofta upp till ett halvår från idé till färdigt badrum och fasen där vi inhämtar badrumsinspiration är viktig både för att skaffa kunskap och hitta de bästa lösningarna men också för att ge energi och lust att ta sig till nästa steg. Och ett är säkert: Ju mer kraft du lägger på att skaffa inspiration för badrum tidigt i processen, desto bättre brukar slutresultatet bli. Så dröj dig kvar i inspirationsfasen, frossa i vackra badrumsbilder med inspiration för små badrum och stora badrum och utvärdera alla möjligheter innan du tar dig vidare.

Finn inspiration i badrumsbilder

Ta god tid på dig att utforska utbudet av badrumsbilder som flödar på Pinterest, i sociala medier och i inredningstidningar. Skapa gärna ett moodboard och låt ditt nya badrum ta form på papper eller digitalt innan du går vidare alltför långt i övrig planering. Här på vår sajt hoppas vi att du också kan hitta inspiration i form av badrumsbilder, skapade för alla smaker och stora och små badrum.

Ska du följa trenderna eller din inre inspiration?

En vanlig fundering är "Ska jag inreda mitt badrum trendigt, klassiskt stilrent eller helt i min egen stil". Undersökningar visar att många idag renoverar och inreder sitt badrum för att badrummet ska hjälpa att lyfta bostadens värde. Det är inget fel i det men om du inte planerar att sälja inom en nära framtid bör du inreda ditt badrum i en stil och med en känsla som passar dig och som du trivs med. Blir du glad på morgonen av att mötas av en solgul kommod, ja, då har du svaret där. Följ din inre röst!

För dig som vill satsa på aktuella badrumstrender och söker inspiration till badrum med fokus på det senaste inom badrumsinredning finns det förstås oändliga möjligheter. På de stora inredningsmässorna i exempelvis Italien kan vi varje år njuta av nya häftiga kakel och klinker och innovativa produkter som sedan återspeglas på den nordiska marknaden och i badrumsbutikernas utbud. Men det tar ofta flera år innan vi ser dessa vågade trender komma ut på den nordiska marknaden och då ofta med en skandinavisk touch.

Inspiration till snygga badrum

Vad som menas med snygga badrum är förstås subjektivt men vanligtvis finns det några gemensamma nämnare. Som skandinav och nordbo brukar vi föredra badrumsinredning i stilren och avskalad design utan allför många onödiga detaljer. Vi brukar också söka badrumsinspiration som fokuserar på ljusinsläpp och rena ytor vilket i mångas ögon är synonymt med ett snyggt badrum. På senare tid har inslag av trä varit mycket trendigt i badrummet. Viktigt att tänka på är att välja material som tåler det fuktiga klimatet i badrummet.

Vita badrum inspirerar alltid

Att inreda badrum med vitt kakel och vita badrumsmöbler är alltid populärt och många söker inspiration för just vita badrum. Vita badrumsmöbler känns alltid fräscha och passar till alla färger och typer av klinker. För att känslan inte ska bli för steril kan du gärna addera gröna växter, handdukar i härliga färger och förstås gott om belysning.

Inspiration till svarta badrum

I kontrast till det evigt populära vita badrummet ser vi svart badrum, där det blir allt vanligare att söka badrumsinspiration på och vilja inreda med svarta detaljer på duschvägg, blandare, handdukstork och badrumsskåp. Det du ska tänka på när du vill inreda ett badrum med svarta detaljer är att lägga extra fokus på belysning. Att satsa på blandare och duschvägg i snygga finishar och metaller kan lyfta känslan i det svarta badrummet betydligt.

Kom vidare med ditt badrum

För att hjälpa dig vidare i ditt badrumsprojekt har vi tagit fram checklista vid badrumsrenovering med gott om inspiration, tips och idéer när du ska renovera badrum.

Vad är trendigt inom badrumsinspiration?

Vad som trendar inom badrumsinspiration är i mångt och mycket en fråga om smak men några generella strömningar finns under 2024. Naturnära kulörer i varma toner ger ett skönt och harmoniskt intryck i ditt badrum. Likaså trä av olika slag - både på inredningen och väggar/golv. På blandare och handdukstork är det trendigt att välja borstade finishar i varma kulörer.

Var kan jag hitta badrumsinspiration?

Du hittar mycket inspiration för badrum genom att göra en enkel sökning online. Då kan du få en generell känsla för vad som finns. Genom att besöka tillverkarnas hemsidor kan du snäva av ditt urval och börja forma ett beslut. Ta gärna och besök ett par badrumsbutiker för att få uppleva inredning och kakel på riktigt.

Var kan jag se bilder på badrum?

I inredningstidningar för badrum kan du få en bra bild över vad som gäller i badrummet just nu. Genom att besöka tillverkarnas hemsidor kan du också hitta många badrumsbilder för badrum i olika stilar. Spara gärna bilder som du tycker om och skapa ett moodboard på till exempel Pinterest. Det är ett smart och roligt sätt att se hur olika material och produkter passar ihop.

Hur mycket kostar ett nytt badrum?

Ett nytt badrum kan kosta allt från 150 000 kr till betydligt mer. Allt är beroende på vilka material och produkter du väljer. Som regel är det smart att satsa på högkvalitativ inredning, så håller ditt badrum längre och resultatet blir bättre. Välj också hantverkare med omsorg.

Vad är viktigt att tänka på med ett nytt badrum?

Ta god tid på dig och välj produkter, material och hantverkare med omsorg. Utvärdera dina alternativ och låt besluten ta lite tid så blir slutresultatet bättre och badrummet håller längre.

Var kan jag titta på produkter för badrum?

Det finns badrumsbutiker över hela landet som visar badrumsinredning i utställning. Utvärdera och jämför noga dina alternativ innan du beslutar dig så blir slutresultatet bättre. Och utrusta dig med gott om tålamod.

Vilka produkter ska jag välja till mitt badrum?

Välj produkter av hög kvalitet så håller de längre. Låt priset vägleda dig till de bästa och mest hållbara produkterna och utvärdera alternativen noga innan du bestämmer dig. Undvik de billigaste märkena om du vill ha ett hållbart resultat. Det har du igen i längden.

Hur länge håller ett badrum?

Vi renoverar badrum i snitt vart femtonde år. Välj badrumsinredning av hög kvalitet och med lång garanti så kan du vara trygg i att de håller fram till nästa renovering.

Vad är trendigt inom badrum?

Trendigt under 2024 är badrum i varma naturtoner med inslag av mycket trä och borstade varma metaller på blandare, handdukstork och duschvägg. Men allra viktigast när du planerar ditt badrum är att du väljer det du själv tycker om och trivs med.