Badrumsinspiration

Välkommen till vår värld av badrumstrender och badrumsinspiration skapat för dig som ska inreda eller renovera badrum. Njut av våra bästa bilder på vackra och fina badrum i olika stilar och låt dig inspireras – och oavsett om du ska inreda ett litet badrum eller ett stort badrum. Välkommen till INR – Iconic Nordic Rooms. Här finns det rum för fler olika personligheter. Låt din ta plats.

Välj en färg eller stil och hitta inspirationen

Lyxbadrummet på udden

Välkommen in i Rikards och Ulrikas badrum och se hur japanska badrumsideal möter svenska. Här återspeglas hållbarhet och respekt för vår omvärld i varje detalj.

Hälsa på

Badrum mellan himmel och hav

Välkommen in i Evas badrum som förenar himmel, jord och hav och där varje del handplockats med design, funktion och hållbarhet i centrum.

Hälsa på

I hemmaspaet på fjället 

Här finner Erik och Johanna lugnet.

Hälsa på

Att inreda ett långsmalt badrum

Se hur Aston utnyttjade formen och skapade sitt drömbadrum med smarta lösningar, snygg design och häftiga tillval.

Hälsa på

De 5 sinnenas badrum

Följ med oss på en resa till Gotland och upplev ett badrum för alla sinnen. Sparka av dig skorna och kom in!

Upplev badrummet

Välkommen in i Skärgårds­villan

Med mjuka vita toner i kombination med mässing och dämpade gröna nyanser har familjen skapat sitt eget personliga drömbadrum.

Upplev badrummet

"Här blir jag en ny människa – varje dag!"

Hos trädgårdsarkitekten Sara finner vi en oas mitt i Köpenhamn.

Hälsa på

Så inreder du med gröna växter i badrummet

Våra 7 bästa tips

En oas i stan

Låt ditt nya badrum bli den privata sfär där du kan tanka energi och varva ner, och låt den spegla din personlighet så långt som möjligt.

Upplev badrummet

Vita badrum

Länge leve det vita badrummet! Även om färg har kommit starkt inom badrumsinspiration de senaste åren använder många vitt som bas när de inreder sitt nya badrum. Och snyggt blir det. Här har vi samlat ett par vita badrum som du kan låta dig inspireras av. Har du ont om plats? Kika gärna på vårt resportage om badrum på begränsad yta.

Tips för små badrum

 

 

Badrum i grått

Badrum i grå toner är alltid stilsäkert och går aldrig ur tidan. I vår egen kulörbank har vi lagt säkert fokus vid de vackra grå nyanserna 'Still Grey' och 'Slate Grey' men du kan välja precis vilken NCS-kulör du vill till dina INR badrumsmöbler. På duschglas ger grått glas en mycket soberkänsla som fortplantar sig i badrummet. Finns att välja till de flesta av våra duschmodeller.

Våra duschar

Svarta detaljer

Att inreda badrummet i svart är trendigare än aldrig förr och det finns många fina alternativ både på inredningen, i duschen och när det kommer till material. Det äkta fanéret 'Black Oak' är en stilsäker favorit på kommoden och högskåpet där du känner trästrukturen genom den TX-behandlade ytan. Och missa inte våra duschväggar med svarta profiler – i en exklusiv, limiterad upplaga.

Våra badrumsmöbler

 

Naturlig färgskala

Naturtoner i beige, brunt och cappuccino har aldrig varit trendigare. Låt badrummet reflektera en hållbar livsstil där vi tar ett stort steg närmare naturen i både färgskalor och materialval. Titta gärna lite extra på kulören 'Cappuccino' eller ekfanéret 'Nordic Oak' som måste upplevas för att det ska komma till sin rätt.

Nordic Elements

Badrum i industristil

Industristilen i badrummet har en maskulin känsla över sig med sina strama linjer och kalla toner. Och vilken lyxig känsla det blir när svart och blått möter metall, kompositmaterial, glas och vatten. En favoritstil för många – kanske för att den andas skandinavisk elegans.

Nordic Identity

Andra har också besökt

Inspiration

Badrumstrender

Färgerna går dels åt de jordiska, varma tonerna men vi hämtar också inspiration från vår nordiska vildmark där naturens alla kalla nyanser av blått och grönt sköljer över oss och hjälper oss att hitta lugnet.

Se mer

Konsument

Kampanjer

Kampanj på kompletta dusch- och möbelpaket. Gäller hos alla återförsäljare till och med den 31 januari 2022.

Se mer

Inspiration

Hemma hos

Hur ser det ut hemma hos kändisbarberaren Peter Mannerstål eller Metromodes stylingproffs Evelina? Se och inspireras av hur andra mer eller mindre kända personligheter har inrett sina badrum.

Se mer

Tänk så här när du söker badrumsinspiration

I Sverige renoverar och inreder vi badrum i snitt två gånger på en livstid. Tillgång till relevant badrumsinspiration och smarta idéer, trender och tips blir alltså väldigt viktiga. En badrumsrenovering pågår ofta upp till ett halvår från idé till färdigt badrum och fasen där vi inhämtar badrumsinspiration är viktig både för att skaffa kunskap och hitta de bästa lösningarna men också för att ge energi och lust att ta sig till nästa steg.

Och ett är säkert: Ju mer kraft och tanke du lägger på att skaffa inspiration för badrum tidigt i processen, desto bättre brukar slutresultatet bli. Så dröj dig kvar i inspirationsfasen, frossa i vackra badrumsbilder med inspiration för små badrum och stora badrum och utvärdera alla möjligheter innan du tar dig vidare.

Finn inspiration i badrumsbilder

Ta god tid på dig att utforska utbudet av badrumsbilder som flödar på Pinterest, i sociala medier och i inredningstidningar. Skapa gärna ett moodboard och låt ditt nya badrum ta form på papper eller digitalt innan du går vidare alltför långt i övrig planering. Här på vår sajt hoppas vi att du också kan hitta inspiration i form av badrumsbilder, skapade för alla smaker och stora och små badrum.

Ska du följa trenderna eller din inre inspiration?

En vanlig fundering är "Ska jag inreda mitt badrum trendigt, klassiskt stilrent eller så som jag egentligen vill ha det?. Undersökningar visar att många idag renoverar och inreder sitt badrum för att badrummet ska hjälpa att lyfta bostadens värde. Det är inget fel i det men om du inte planerar att sälja inom en snar framtid bör du inreda ditt badrum i en stil och med en känsla som passar dig och som du trivs med. Blir du glad på morgonen av att mötas av en solgul kommod, ja, då har du svaret där. Följ din inre röst!

Men för dig som verkligen vill gå all in med de aktuella badrumstrenderna och söker badrumsinspiration med fokus på det senaste inom badrumsinredning finns det förstås oändliga möjligheter. På de stora inredningsmässorna i exempelvis Italien kan vi varje år njuta av nya häftiga kakel och klinker och innovativa produkter som sedan återspeglas på den nordiska marknaden och i badrumsbutikernas utbud. Men det tar ofta flera år innan vi ser dessa vågade trender komma ut på den nordiska marknaden och då ofta med en skandinavisk touch.

Inspiration till snygga badrum

Vad som menas med snygga badrum är förstås subjektivt men vanligtvis finns det några gemensamma nämnare. Som skandinav och nordbo brukar vi föredra badrumsinredning i stilren och avskalad design utan allför många onödiga detaljer. 

Vi brukar också söka badrumsinspiration som fokuserar på ljusinsläpp och rena ytor vilket i mångas ögon är synonymt med ett snyggt badrum. På senare tid har inslag av trä varit mycket trendigt i badrummet. Viktigt att tänka på är att välja material som tåler det fuktiga klimatet i badrummet.

Vita badrum inspirerar alltid

Att inreda badrum med vitt kakel och vita badrumsmöbler är alltid populärt och många söker inspiration för just vita badrum. Vita badrumsmöbler känns alltid fräscha och passar till alla färger och typer av klinker. För att känslan inte ska bli för steril kan du gärna addera gröna växter, handdukar i härliga färger och förstås gott om belysning.

Inspiration till svarta badrum

I kontrast till det evigt populära vita badrummet ser vi svart badrum, där det blir allt vanligare att söka badrumsinspiration på och vilja inreda med svarta detaljer på duschvägg, blandare och förvaring. Det du ska tänka på när du vill inreda ett badrum med svarta detaljer är att lägga extra fokus på belysning. Att satsa på blandare och duschvägg i snygga finishar och metaller kan lyfta känslan i det svarta badrummet betydligt.

Kom vidare med ditt badrum

För att hjälpa dig vidare i ditt badrumsprojekt har vi tagit fram "Smarta checklistan vid badrumsrenovering" med gott om inspiration, tips och idéer när du ska renovera badrum.

Badrumsplanering