Smakfullt litet badrum i modern retrostil

I hjärtat av Malmö – med utsikt över en av alla de parker som givit staden dess välkända epitet – hälsar vi på hos Sanna som nyligen renoverat ett litet badrum i modern retrostil. Hela lägenheten – en trea på drygt 70 kvm – är inredd i naturens toner med handplockade loppisfynd i svart, vitt och natur.

Kom med in i badrummet där vi möts av ett annorlunda duschglas, nordafrikansk tadelakt och utsökt Terrazzo – alltihop stilfullt inramat med svarta detaljer på dusch, blandare och handdukstork.

Material- och kakelvalet skulle harmoniera med lägenheten i övrigt. Valet föll på en Terrazzo-platta som fungerar väl ihop med trägolvet som täcker två tredjedelar av golvytan. På väggarna tadelaktputs i en ljus varmbeige ton.

- Jag fullkomligt älskar duschglaset! Det ger en så lyxig känsla till badrummet och känns så härligt retro.

En utmanande planlösning

Badrummet bjöd på en del planmässiga utmaningar. Med liggande fönster längs med hela ytterväggen och två dörröppningar fick Sanna verkligen tänka till. På den ena av de två återstående väggarna behövde hon få plats med både dusch och kommod. På den andra WC och handdukstorkar. Fönsterpartiet tvingade henne att lägga de initiala planerna på en duschhörna på hyllan. Det blev några dagar med intensivt skissande innan hon till slut hittade lösningen med en fast duschvägg som avdelare mellan rum och duschyta.

Fler planlösningar

Inredning med personliga val

I ett litet badrum är det vanligt att vilja få plats med så mycket som möjligt – ytan är ju så begränsad. Resultatet kan lätt bli trångt och kännas instängt. Sanna tänkte precis tvärtom. För henne var det viktigare att få till ett attraktivt och personligt badrum än att få plats med precis allt. Så i stället för ett traditionellt spegelskåp ovanför kommoden föll valet på en oval spegel med belysning bakom kanten som hon visste skulle göra mycket för stämningen i rummet. Till detta en mindre men rymlig kommod i en jordig nyans, Earth NCS S 5005-Y20R. Kommoden har sensorstyrd belysning inuti i och undertill som tillval.

Möbelserie Viskan

Duschglas med retrokänsla

Att få till den rätta retrokänslan var viktigt, så när Sanna upptäckte duschväggen Edge med det räfflade glaset Sway blev det verkligen mitt i prick. Att den fasta duschväggen löper från golv till tak ger en illusion av att rummet är högre än vad det egentligen är vilket var ett stort plus för Sanna.

- Jag älskar duschglaset, både att se på det och att känna på det! Det ger en så lyxig känsla till rummet och känns retro men samtidigt modernt. Dessutom ger det avskildhet när jag duschar, vilket är ett stort plus.

Duschserie EDGE

Handdukstorken Line är snygg och platseffektiv. Och håller energieffektivt handdukarna varma och goa. Line drar endast 29 W.

Istället för att ha flaskorna stående på golvet satsade Sanna på en stilren duschhylla. Hyllan har avrinningshål i botten. BOX

Duschskrapan är duschglasets bästa vän. Och visst är det ett plus om den dessutom är snygg? T är tillverkad i silikon med kärna av stål. Duschskrapan T

Material och produkter

Golv Signorino Neutral Terrazzo EM-1031 / Väggar Beige Cloth Tadelakt / Kommod VISKAN Solid 50 i Accent Earth från INR / Duschvägg EDGE 20 Plus Onyx med glas Sway från INR / Duschförvaring BOX från INR / Handdukstork LINE från INR / Spegel SLOT / Takdusch STEEL PLEASURE 2 från INR / Tvättställsblandare STEEL VOYAGE från INR / Pall Arbror Side Table

Relaterade sidor

Viskan Solid 50 i Forest (NCS S S 5005-G50Y) med spegel Slot. Duschhörna Linc Angel Flex.

Guide: Små badrum

Våra 10 bästa tips för dig som ska planera och inreda små badrum.

Se mer
Air Wood Unlimited med spegel Loox 110. Duschhörna Edge 12 med takduschset Pleasure 2.

Concrete House

Välkommen att titta in i Cecilia och Martins badrum i den pittoreska fiskebyn på Österlen.

Se mer

Planera badrum

När du ska planera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat guider, tips och checklistor som vi tror att du kan att ha nytta och glädje av i din badrumsplanering. 

Se mer