Smakfullt litet badrum i modern retrostil

I hjärtat av Malmö – med utsikt över en av alla de parker som givit staden dess välkända epitet – hälsar vi på hos Sanna som nyligen renoverat ett litet badrum i modern retrostil. Hela lägenheten – en trea på drygt 70 kvm – är inredd i naturens toner med handplockade loppisfynd i svart, vitt och natur. Kom med in i badrummet där vi möts av ett annorlunda duschglas, nordafrikansk tadelakt och utsökt Terrazzo – alltihop stilfullt inramat med svarta detaljer på dusch, blandare och handdukstork.

Material och produkter: Golv Signorino Neutral Terrazzo EM-1031 / Väggar Beige Cloth Tadelakt / Kommod Viskan Solid 50 i Accent Earth/ Duschvägg Edge 20 Plus / Duschförvaring Box / Handdukstork Line / Spegel Slot / Takdusch Steel Pleasure 2 / Tvättställsblandare Steel Voyage / Pall Arbror Side Table

En utmanande planlösning

Badrummet bjöd på en del planmässiga utmaningar. Med liggande fönster längs med hela ytterväggen och två dörröppningar fick Sanna verkligen tänka till. På den ena av de två återstående väggarna behövde hon få plats med både dusch och kommod. På den andra WC och handdukstorkar. Fönsterpartiet tvingade henne att lägga de initiala planerna på en duschhörna på hyllan. Det blev några dagar med intensivt skissande innan hon till slut hittade lösningen med en fast duschvägg som avdelare mellan rum och duschyta.

Fler planlösningar

Inredning med personliga val

I ett litet badrum är det vanligt att vilja få plats med så mycket som möjligt – ytan är ju så begränsad. Resultatet kan lätt bli trångt och kännas instängt. Sanna tänkte precis tvärtom. För henne var det viktigare att få till ett attraktivt och personligt badrum än att få plats med precis allt. Så i stället för ett traditionellt spegelskåp ovanför kommoden föll valet på en oval spegel med belysning bakom kanten som hon visste skulle göra mycket för stämningen i rummet. Till detta en mindre men rymlig kommod i en jordig nyans, Earth NCS S 5005-Y20R. Kommoden har sensorstyrd belysning inuti i och undertill som tillval.

Möbelserie Viskan

Retrokänsla

Att få till den rätta retrokänslan var viktigt, så när Sanna upptäckte duschväggen Edge med det räfflade glaset Sway blev det verkligen mitt i prick. Att den fasta duschväggen löper från golv till tak ger en illusion av att rummet är högre än vad det egentligen är vilket var ett stort plus för Sanna.

- Jag älskar duschglaset, både att se på det och att känna på det! Det ger en så lyxig känsla till rummet och känns retro men samtidigt modernt. Dessutom ger det avskildhet när jag duschar, vilket är ett stort plus.

Duschserie Edge

Handdukstorken Line är snygg och platseffektiv. Och håller energieffektivt handdukarna varma och goa. Line drar endast 29 W.

Istället för att ha flaskorna stående på golvet satsade Sanna på en stilren duschhylla. Hyllan har avrinningshål i botten. BOX


Relaterade sidor

Guide: Små badrum

Med rätt design och smarta lösningar kan även de mest kompakta utrymmena bli både funktionella och attraktiva. Här är våra tio bästa tips.

Se mer

Planera badrum

När du ska planera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat guider, tips och checklistor som du kan ha nytta av.

Se mer

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer