Små badrum

Våra 10 bästa tips för dig som ska planera och inreda små badrum

Att inreda små badrum kräver extra planering och eftertanke – framför allt om du vill att rummet ska ge den där efterlängtade avkopplingen som de flesta av oss söker. Ta del av våra 10 bästa tips om hur du utnyttjar utrymmet i små badrum med ovanligt smarta badrumsmöbler och duschlösningar skapade för de allra minsta badrummen.

Alla INRs badrumsmöbler tillverkas i våra egna fabriker i Sverige, är särskilt anpassade för fuktiga miljöer och kommer med 15 års garanti.

1. Välj en liten men rymlig kommod

Låt dig inte luras av ett blygsamt yttre – även en liten möbel kan överraska med gott om utrymme i lådorna. Här ser du den minsta kommoden i möbelserie GRAND Solid som bjuder på ovanligt mycket förvaring tack vare att den är både högre och djupare än de flesta kommoder i samma bredd. Komplettera med spegelskåp och förvaring i samma serie.

Kommoder 40–60 cm

Kommod

VISKAN Grip 40

En kommod med lucka med grepplist för det lilla badrummet eller kanske gästtoaletten. Välj mellan Premium White, Still Grey, Black Oak-fanér eller NCS, och kombinera med grepplist i matt vit, svartborstad eller matt grå i samma nyans som Still Grey. 15 års garanti.

Vit Grå Svart NCS

Från 3 790 kr

Kampanjvara

Kommod

VISKAN Grip 60

En nätt möbel med en exklusiv känsla tack vare sin greppfria och minimalistiska design. Med VISKAN Grip 60 får du mycket möbel för pengarna. Oavsett vilket utförande du väljer så ingår vår mycket fukt- och slagtåliga TX Top Extreme™ ytbehandling. 15 års garanti.

Vit Grå Svart NCS

Från 7 190 kr

Kommod

AIR 60 A

AIR i sin nättaste form, endast 60 bred, för det lilla badrummet men med samma mästerliga kvalitet som de större kommoderna i serien och med stora möjligheter att skapa din egen unika kommod.

Vit Grå Ask NCS

Från 4 490 kr

Kommod

GRAND Classic 60

För dig som bor smått och drömmer om New England är GRAND Classic 60 det perfekta valet. Här förenas snickarglädje med innanförliggande fronter samtidigt som du bjuds maximal förvaring trots den ringa bredden tack vare höjd och djup över det vanliga. 15 års garanti.

Vit NCS

Från 9 490 kr

Planlösningar för små badrum

Låt oss ta en titt på 5 ovanligt smarta planlösningar för små badrum med dusch och se om vi kan väcka din inspiration. Du kan faktiskt få plats med det mesta.

Planlösningar badrum

2. Fokusera på insidan

I små badrum blir funktionen och utrymmet inuti möblerna extra viktigt. Med alla våra kommoder följer två exemplar av vår vändbara småförvaring i ek som hjälper dig att hålla koll på penslar och hårsnoddar som tenderar att komma bort. Komplettera med fler. I spegelskåpet – det lilla badrummets bästa vän – finns flera smarta finesser för en organiserad tillvaro, till exempel prylhållarmagnet och dolt eluttag. Spegelskåpet finns från 40 cm och uppåt.

Spegelskåp

Produkter

Att inreda ett långsmalt badrum

Vi gör ett besök hemma hos Aston och ser hur han utnyttjade formen och skapade sitt drömbadrum med hjälp av smarta lösningar, snygg design och häftiga tillval.

Hälsa på

Produkter

3. Välj en smart badrumsspegel

En bra badrumsspegel får det lilla badrummet att kännas större. I kombination med smart förvaring bakom spegelglaset eller LED-belysning blir resultatet ännu bättre. På flera av våra speglar kan du dessutom justera både ljusstyrka och ljustemperatur – för det allra bästa sminkresultatet.

Badrumsspeglar

Spegelförvaring

HIDE

Smart helfigurspegel som avslöjar fem rymliga fack på dörrens insida för förvaring av dina ansiktskrämer eller nycklar och småsaker om du väljer att placera HIDE i hallen.

Vit Grå Svart NCS

Från 5 390 kr

Spegelskåp

STAGE 40

Vårt minsta spegelskåp i 40 cm bredd med en dörr som du vid beställning anger om du vill öppna åt höger eller vänster. TX Top Extreme™, eluttag, prylhållarmagnet och spegel på luckans insida ingår. 15 års garanti.

Vit Grå Svart NCS

Från 5 890 kr

Spegel

TOUCH 60

En riktigt snygg badrumsspegel som utstrålar både design och kvalitet. Ställ in just det typ av ljus som behövs för stunden; för att vakna till liv på morgonen, för att lägga den perfekta makeupen eller varför inte för att imponera på gästerna på lördagskvällen.

Från 7 690 kr

Spegel

LOOX 70

Vår runda succéspegel med den läckra bakbelysningen i Ø70 cm. Ett måste för dig som vill inreda trendigt och tidlöst på samma gång.

Från 7 690 kr

4. Välj en dusch för små badrum

Tänk till lite extra när du ska välja dusch till ditt lilla badrum. Kanske finns det en mer optimal lösning än den du först tänkt på. Utnyttja vår duschguide för att hitta den rätta lösningen för dig och ditt badrum.

Guide: Så väljer du duschvägg

Skräddarsydd dusch

Duschhörna

LINC Angel Flex

En duschhörna för det lilla badrummet. Två vikdörrar i 6 mm glas med utbytbara tätningslister. Svensktillverkade Angel Flex finns i fasta standardmått men också i måttanpassat utförande. Kombinera med duschförvaringen PILE. Kan limmas upp.

Svart Blankpolerad Mattborstad

Från 13 490 kr

Duschvägg

LINC 2 Flex

En vikdörr i 6 mm glas för den smala nischen. Svensktillverkade LINC 2 Flex finns i fasta standardmått men också i måttanpassat utförande. Kombinera med duschförvaringen PILE. Kan limmas upp.

Svart Blankpolerad Mattborstad

Från 7 590 kr

Skärm

LINC Josephine

Här ser du originalet bland våra duschväggar. Duscha med stil bakom denna svensktillverkade och ikoniska rörliga skärm i 6 mm glas med utbytbar tätningslist. Kombinera med duschförvaringen PILE. Kan limmas upp.

Blankpolerad Mattborstad Vit Svart

Från 8 390 kr

Duschhörna

LINC 13 Flex

En duschhörna för det lilla badrummet. En fast vägg och en vikdörr i 6 mm glas med utbytbara tätningslister. Svensktillverkade LINC 13 Flex finns i fasta standardmått men också i måttanpassat utförande. Kombinera med duschförvaringen PILE. Kan limmas upp.

Svart Blankpolerad Mattborstad

Från 11 590 kr

Skapa din dusch i Duschverkstan

Kom igång och skapa din drömdusch i nya Duschverkstan

Duschverkstan

5. Välj en dusch med vikdörrar

I små badrum är det naturligt att badkaret får ge vika åt duschen och här har du alla möjligheter att skapa en dusch som är både estetiskt tilltalande och platsbesparande på samma gång. Särskilt optimerade för det lilla badrummet är de praktiska vikbara duschdörrarna i LINC Flex.

LINC Flex

6. Skapa en nisch

Att skapa en nisch i badrummet kan ge oanade möjligheter. Med en dusch på ena sidan och till exempel en WC på den andra kan du få plats med mer på en överraskande liten yta. Väljer du en vikbar duschdörr ur vår serie LINC Flex räcker det dessutom att nischen är 580 mm bred för att du ska kunna ta dig in och ut utan problem!

Alla nischlösningar

7. Utnyttja takhöjden

Ett duschglas som sträcker sig från golv till tak gränsar av det lilla badrummet och ger en uppförstorande känsla, se modellerna med "Plus" i namnet i duschserie ARC och EPIC. Genom att skapa höjdskillnader i taket skapar du djup och dynamik i det lilla badrummet.

ARC Frame

8. Låt inte fönstret hindra dig

Ett återkommande hinder i många av våra kunders badrumsplaner är det där fönstret som alltid tycks vara i vägen i små badrum. LINC Monument heter duschhörnan som du kan montera på i princip valfritt avstånd från hörnet. En otroligt mångsidig duschlösning som fungerar i de flesta badrum. Se några exempel på länken nedan.

Dusch vid fönster

9. Den vertikala handdukstorken

När golv- och väggyta är begränsad– bygg på höjden! Våra ikoniska handdukstorkar LINC, MARK och Red Dot Award-vinnaren BOW gör just det med sitt eleganta långsmala uttryck. Och torkar handduken minst lika effektivt som en traditionell tork. 

Handdukstorkar

10. Smart förvaring i duschen

I små badrum blir det viktigare än någonsin att optimera förvaringen – även i duschen. För vem vill egentligen snubbla över schampoflaskor på golvet? Upptäck våra smarta förvaringslösningar och maxa duschutrymmet.

Duschförvaring

Andra har också besökt

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 augusti 2022 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Kampanjer

Möbelkampanj

Kampanj på kommod VISKAN Grip 60 med spegelskåp. Gäller till och med 31 januari 2022 hos alla svenska återförsäljare.

Se mer

Hitta butik

Titta på, upplev och köp INR duschväggar och badrumsinredning hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning som finns över hela landet.

Se mer