Våra 10 bästa tips för dig som ska planera och inreda små badrum

Att planera och inreda små badrum och att lyckas få till en plats för avkoppling samtidigt som den begränsade ytan ska rymma precis allt, ja, det är sannerligen en utmaning!

Här kan du ta del av våra 10 bästa tips om hur du utnyttjar utrymmet i små badrum – med ovanligt smarta badrumsmöbler och duschlösningar skapade för de allra minsta badrummen.

Möbler för små badrum

1. Välj en liten men rymlig kommod

Låt dig inte luras av ett blygsamt yttre – även en liten möbel kan överraska med gott om utrymme. I våra möbelserier AIR, GRAND och VISKAN hittar du kommoder i bredder från 40 cm och uppåt, med lådor eller lucka, i olika höjder och djup. Komplettera med spegelskåp och förvaring i samma serie.

Kommoder 40–60 cm


Möbelserier

Alla badrumsmöbler från INR tillverkas i Sverige, är särskilt anpassade för fuktiga miljöer och kommer med 15 års garanti.

S M Å   B A D R U M

7 vanliga planlösningar

Låt oss ta en titt på sju ovanligt smarta planlösningar för små badrum med dusch och se om de kan väcka din inspiration. Du kan faktiskt få plats med det mesta, tro det eller ej.

Planlösningar

2. Fokusera på insidan

I små badrum blir funktionen och utrymmet inuti möblerna extra viktigt. Med alla våra kommoder följer två exemplar av småförvaring i ek som hjälper dig att hålla koll på penslar och hårsnoddar som annars tenderar att komma bort. Komplettera gärna med fler. I spegelskåpet – det lilla badrummets bästa vän – finns flera smarta finesser för en organiserad tillvaro, till exempel prylhållarmagnet och dolt eluttag.

Små kommoder


Spegelskåp

Rätt belysning får badrummet att kännas större och om rummet dessutom saknar fönster blir belysningen ännu viktigare.

3. Välj rätt badrumsspegel

En bra badrumsspegel eller spegelskåp får det lilla badrummet att upplevas större och luftigare. Effektiv belysning i kombination med smart förvaring bakom spegelglaset är ett vinnande koncept. På många av våra speglar och spegelskåp kan du dessutom ställa in både ljusstyrka och ljustemperatur precis så som du vill ha det.

Badrumsspeglar

Spegelskåp

S M Å   B A D R U M

Litet badrum med utmanande planlösning

I det lilla badrummet är det vanligt att vilja få plats med så mycket som möjligt – ytan är ju så begränsad. Resultatet kan ibland bli trångt och kännas lite instängt. Så Sanna valde att tänka precis tvärtom. 

Hälsa på

duschvägg för små badrum

4. Att välja dusch för små badrum

Tänk till lite extra när du ska välja dusch till ditt lilla badrum. Kanske finns det en mer optimal lösning än den du först tänkt dig. Utnyttja vår duschguide för att hitta den rätta lösningen för dig och ditt badrum.

Guide: Välja dusch


Skräddarsydd dusch

5. Välj en dusch med vikdörrar

I små badrum är det naturligt att badkaret får ge vika för duschen och här har du alla möjligheter att skapa en duschplats som är både estetiskt tilltalande och platsbesparande på samma gång. Särskilt optimerade för det lilla badrummet är de praktiska vikbara duschdörrarna i duschserie LINC Flex.

LINC Flex

6. Skapa en nisch

Att skapa en nisch i badrummet kan ge oanade möjligheter. Med en dusch på ena sidan och till exempel en WC på den andra kan du få plats med mer på en överraskande liten yta. Väljer du en vikbar duschdörr ur vår duschserie LINC Flex behöver nischen inte vara bredare än 580 mm bred för att du ska kunna ta dig in och ut utan problem.

Nischlösningar

7. Utnyttja takhöjden

Ett duschglas som sträcker sig från golv till tak gränsar av det lilla badrummet och ger en uppförstorande känsla, se modellerna med "Plus" i namnet i duschserie EDGE, ARC och EPIC. Genom att skapa höjdskillnader i taket skapar du djup och dynamik i det lilla badrummet.

Duschväggar

S M Å   B A D R U M

Så inreder du ett långsmalt badrum

Vi gör ett besök hemma hos Aston och ser hur han utnyttjade formen på rummet och skapade sitt drömbadrum med hjälp av smarta lösningar, snygg design och häftiga tillval.

Hälsa på

8. Låt inte fönstret hindra dig

Ett återkommande hinder i många av våra kunders badrumsplaner är det där fönstret som alltid tycks vara i vägen i små badrum. LINC Monument heter duschhörnan som du kan montera på i princip valfritt avstånd från hörnet. En otroligt mångsidig duschlösning som fungerar i de flesta badrum. Se några exempel på länken nedan.

Dusch vid fönster

9. Den vertikala handdukstorken

När golv- och väggyta är begränsad– bygg på höjden! Våra ikoniska handdukstorkar LINE och BOW gör just det med sitt eleganta långsmala uttryck. Och torkar handduken minst lika effektivt som en traditionell tork samtidigt som de är energisnåla.

Handdukstorkar

10. Smart förvaring i duschen

I små badrum blir det viktigare än någonsin att optimera förvaringen – även i duschen. För vem vill egentligen snubbla över schampoflaskor på golvet? Upptäck våra smarta förvaringslösningar och maxa duschutrymmet.

Duschförvaring


Relaterade sidor

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

För konsument

Upplev våra produkter hos en av våra återförsäljare med utställning som finns över hela landet.

Se mer

Vanliga frågor och svar om små badrum

Vad är viktigt när man planerar små badrum?

Utgå från ytan du har till hands och fundera över vad du inte kan eller vill avvara. Att planera in WC, en kommod och en dusch brukar vara en bra början. Fundera över hur duschens dörrar öppnar och stänger. Hur stort blir utrymmet när du ska gå i och ur duschen? Jämför planritningar från små badrum och skapa en egen skiss där du ritar in de olika produkterna.

Hur ska man få plats med allt i små badrum?

Börja över de tre viktigaste sakerna för dig och undersök vilka alternativ som finns. Välj en kommod med lucka så optimerar du förvaringen. Och när det gäller duschväggen så kan du välja dörrar som går att vika på mitten. Det gör det enklare att komma in i duschen och du kan vika in dem mot väggen när du duschat klart. Välj spegelskåp före spegel så får du smart förvaring bakom spegelluckorna.

Vilka färger ska man välja till små badrum?

Ju ljusare färger du väljer desto större känns badrummet. Men mörka färger kan också vara effektfullt, särskilt i kombination med mycket belysning och speglar.

Var hittar jag produkter till små badrum?

Det finns många snygga och praktiska alternativ för små badrum där förvaring har optimerats på ett särskilt smart vis. Spegelskåpet brukar man kalla för det lilla badrummets bästa vän och när det gäller handdukstorken så brukar en långsmal variant bli bäst på begränsad yta.