Dusch vid fönster? Så löser du bekymret med ett fönster nära duschen.

Det är vanligt att ett fönster sitter så nära hörnet i badrummet att det kan tyckas omöjligt att placera en duschhörna där utan att riskera fuktskador. Kanske har det tidigare stått ett badkar under fönstret som du nu vill ersätta med en duschlösning. Det finns en elegant lösning på problemet, nämligen en duschhörna särskilt utvecklad för att kunna monteras på valfritt mått från hörnet. LINC Monument heter vår duschhörna som löser ditt bekymmer på ett enkelt vis.

Svensktillverkade LINC Monument kommer i 6 mm härdat klart säkerhetsglas med väggprofiler i blankpolerade, mattborstade, matt svarta eller vita aluminiumprofiler. Välj om du vill ha det runda greppet eller alternativa greppet PINC.

LINC Monument

LINC Monument kan placeras alldeles intill hörnet och löser därmed problemet med ett fönster i duschen.

Hur långt från hörnet vill du montera duschen?

För att få snyggast möjliga form på duschhörnan föreslår vi ett av nedan fyra monteringsmått även om LINC Monument kan monteras i princip på vilket mått som helst. Se också hur storleken på duschytan förändras med de olika monteringsmåtten. Samtliga monteringsmått avser ytterkant väggprofil.

200 mm

Monument kan egentligen placeras helt intill hörnet, men för snyggast form på duschhörnan rekommenderar vi 200x967 mm som minsta monteringsmått från hörnet. Då får duschhörnan formen på bilden.

320 mm

För placering 320 mm från hörnet är det optimala monteringsmåttet för väggprofilerna 320x942 mm. Då får duschhörnan formen på bilden.

439 mm

För placering 439 mm från hörnet är det optimala monteringsmåttet för väggprofilerna 439x900 mm. Då får duschhörnan formen på bilden.

560 mm

För placering 560 mm från hörnet är det optimala monteringsmåttet för väggprofilerna 560x836 mm. Då får duschhörnan formen på bilden.

LINC Monument 320 mm från hörnet.

Flexibla LINC Monument kan också monteras mitt på vägg.

Andra har också besökt

Köpställen

Titta på, upplev och köp INR duschväggar och badrumsinredning hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning som finns över hela landet.

Läs mer

Serier

Duschar

Lär känna våra duschar i 5 serier med olika tjocklek på glas och med olika valmöjligheter. De flesta av våra duschar har kostnadsfri måttanpassning oavsett serie.

Läs mer

Planera

Guide: Så väljer du rätt dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Läs mer