Guide: Så väljer du rätt duschvägg

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Innan du går för långt i planeringen när det gäller design, glas och finish, finns det en poäng i att vara helt på det klara med vilken typ av duschvägg som passar ditt badrum och dina förutsättningar allra bäst. Ska din duschvägg placeras i ett av badrummets hörn, i en nisch, mitt på väggen eller är det rent av så att en duschkabin med kar egentligen är den bästa lösningen?

6 vanliga varianter på duschvägg:

  • Duschhörna
  • Skärm
  • Duschdörr i nisch
  • Duschvägg mitt på väggen
  • Duschkabin
  • Badkarsskärm

När du är klar med detta första viktiga val, kan du i lugn och ro gå vidare till nästa: tänker du dig en duschvägg med en eller flera dörrar och väggar? Söker du en duschvägg med profil eller föredrar du fria glasytor med beslag? Vill du ha klart eller rökfärgat glas, blanka eller svarta detaljer? Men först börjar vi alltså med att titta på vilken typ av duschvägg som du tror passar ditt badrum bäst.

Duschhörna

Den variant av duschvägg som vi säljer mest av och som brukar vara det de flesta efterfrågar är duschvägg i hörna, eller duschhörna, kort och gott. I vårt sortiment har vi olika typer av hörnlösningar: med eller utan väggprofil, vikdörrar och beslag. Gemensamt för dem alla är att de monteras i ett av badrummets hörn och har två eller fler glas som omsluter dig och ger dig en riktigt varm och skön duschplats.

5 typer av duschhörnor

Alla duschlösningar från INR tillverkas i Sverige utifrån högkvalitativt härdat säkerhetsglas och kommer med 15 års garanti. Ditt premiumval av duschvägg.

Skärm

En fast eller rörlig skärm i glas är en enkel och trendig lösning som passar i de flesta badrum, kanske framför allt de mindre. Tänk bara på att känslan inte blir lika ombonad och varm som om du väljer en lösning med flera dörrar och glas, och du får sannolikt stå ut med att en del vatten söker sig utanför duschytan.

2 typer av skärmar

Om du har ont om utrymme kan dörrar som man viker på mitten vara lösningen för dig. Finns för både hörna och nisch.

Duschdörr i nisch

En annan vanlig variant på duschvägg är lösningen med en eller flera duschdörrar som monteras i en nisch. Detta ger dig en lösning med ombonad och mysig känsla och här har vi många modeller att välja bland. Om du har begränsat med plats vill vi tipsa om de praktiska vikdörrarna i LINC Flex som fungerar väldigt bra i små badrum. Dessa kan du också kombinera med duschförvaringen PILE som smälter in i väggprofilen.

6 typer av duschdörrar 

Om du söker en omslutande känsla är en duschhörna den rätta lösningen. De öppna varianterna är snygga men ger en något dragigare känsla än de med två eller fler glas.

Duschvägg mitt på väggen

En kaxig variant av duschvägg är den som monteras fristående mitt på väggen. Detta förutsätter att golvbrunnen är placerad på lämpligt vis. Välj denna lösning om du vill att duschväggen ska stå i fokus i badrummet och om du är okej med att en del vatten söker sig utanför duschområdet, givetvis beroende på hur golvfallet ser ut.

2 typer av lösningar

En duschkabin är det bästa valet av duschvägg om du har bristande golvfall eller om du vet med dig att tätskiktet i badrummet brister.

Duschkabin

En duschkabin är det bästa valet av duschlösning om du har bristande golvfall eller om du vet med dig att tätskiktet i badrummet brister. Med denna lösning duschar du i ett kar omsluten av dörrar med tätningslister som hindrar vattnet från att tränga ut.

Våra duschkabiner

Badkarsskärm

För dig som inte vill skiljas från badkaret men som samtidigt vill kunna njuta av en dusch då och då är en badkarsskärm på badkarskanten en både smart och snygg lösning. En win-win-lösning som passar inte minst barnfamiljen.

Badkarsskärmar

Andra har också besökt

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 januari 2022 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Serier

Duschar

Lär känna våra duschar i 4 serier med olika tjocklek på glas och med olika valmöjligheter. De flesta av våra duschar har kostnadsfri måttanpassning oavsett serie.

Se mer

Alternativ och tillval

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan mer än 30 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer

Varför ska du välja en duschvägg från INR?

På INR har vi tillverkat måttanpassade duschväggar i glas i 30 år och vi kan nog utan att överdriva kalla oss specialister när det gäller smarta lösningar för duschutrymmet. I vårt standardsortiment har vi upp emot sjuttio olika varianter på duschväggar i alla dess slag; duschhörnor, duschvägg i nisch, duschvägg mitt på vägg eller skjutdörrar i glas. De flesta i en mängd varianter och i spännande glas i 6, 8 eller 10 mm tjocklek. Men det där är egentligen bara början...

Duschväggar för alla möjliga och omöjliga badrum

Det finns få typer av duschväggar som vi inte har stött på eller skapat under våra år i branschen, och om du mot förmodan inte skulle hitta din nya duschvägg i vårt redan mycket breda standardsortiment av duschar är det fritt fram att skapa din alldeles egna duschlösning. Vi har en avdelning på vårt huvudkontor med produktion i Malmö som bara arbetar med kundanpassade duschväggar och i de allra flesta fallen bjuder vi på hela arbetet - både framtagning av ritning och själva anpassningen.

Från skiss till färdig duschvägg

Enklast när du vill skapa en helt egen duschvägg, är om du utgår från en duschvägg i vårt befintliga sortiment, gör en enkel ritning och tar med dig till en av våra återförsäljare som hjälper dig vidare. Från ritning till färdig duschvägg kan du räkna med ungefär tre veckor.