Duschhörnor för alla badrum

Duschhörnan – alltså en duschlösning placerad i ett av rummets hörn – är den mest populära typen av duschlösning och här har vi många varianter att välja bland – med stora valmöjligheter gällande storlek, tjocklek på glas, glasfärger och finishar. När det gäller storlek bör du välja en så rymlig duschhörna som rummet tillåter. Ju större duschyta desto bättre blir duschupplevelsen. Standardstorleken på duschhörnor är 90x90. Tänk också på att takduschen behöver vara monterad en bit ovanför glaset om du vill kunna öppna eller vika in dörrarna. Räkna med en standardhöjd på ca 2000 mm ovankant glas. Se respektive duschmodell. Alla våra duschhörnor är svensktillverkade i härdat säkerhetsglas och kommer med 15 års garanti.

Typer av duschhörnor

Börja med att utforska vilken typ av duschhörna som passar dig och ditt badrum bäst. Fokusera sedan på det visuella: glas och finish. Scrolla nedåt för att se våra duschhörnor insorterade i fem grupper eller se alla duschhörnor.

– Duschhörnor med väggprofil
– Duschhörnor med ram
– Duschhörnor med vikdörrar
– Duschhörnor utan väggprofil
– Duschhörnor vid fönster


Duschhörnor med väggprofil

Duschserier: Linc Original och Linc Flex
Glas: 6 mm

Den mest klassiska duschhörnan är den med en eller flera dörrar och fasta väggar med profiler som skruvas eller limmas mot väggen. I duschserien Linc i 6 mm glas hittar du ett stort antal duschhörnor med många val när det gäller finish, glastyper och givetvis storlek. Utmärkande för serien är det praktiska lyftgångjärnet som tillåter dig att vika in dörrarna mot väggen när du har duschat klart. Alla duschhörnor i Linc kommer med utbytbara tätningslister och kan kombineras med den smarta duschförvaringen Pile. Linc Flex kommer med vikdörrar.

Swipa och välj en lösning för att läsa mer och anpassa!


Duschhörnor utan väggprofil

Duschserier: Arc Original / Arc Frame / Epic
Glas: 8 / 10 mm

Du som älskar fria glasytor lockas säkert av duschhörnorna i serierna Arc och Epic som bjuder på maximalt med glas i 8 respektive 10 mm tjocklek utan tätningslister. Alla duschhörnor i serierna måttanpassas inom angivna intervall och om du behöver göra någon ytterligare justering för till exempel ett snedtak eller utskjutande parti är det oftast inga problem. Välj bland många glastyper och finishar.

Swipa och välj en lösning för att läsa mer och anpassa!


Duschörnor med ram

Duschserie: Edge
Glas: 6 mm

I duschserien Edge kan vi presentera två stilrena duschhörnor med ram – något högre än standarden vilket ger ett imponerande intryck. Ramen finns i två exklusiva finishar: anodiserad aluminium som drar åt rostfritt respektive matt svart. Duschhörnorna kommer med dolda tätningslister som är enkla att byta. Unikt för Edge är linjeglaset Sway.

Swipa och välj en lösning för att läsa mer och anpassa!


Duschhörnor med vikdörrar

Duschserie: Linc Flex
Glas: 6 mm

I det lilla badrummet passar en duschhörna med vikdörrar perfekt. I duschserien Linc Flex finns flera varianter av duschhörnor där du kan vika en eller flera dörrar dubbelt och på så sätt kunna få till en större dusch trots den begränsade ytan. De vikbara dörrarna underlättar också när du ska gå in i duschen och gör att du undviker att slå i eventuell inredning som är placerad intill. När du inte duschar trollar du bort dörrarna genom att vika in dem helt mot hörnet.

Swipa och välj en lösning för att läsa mer och anpassa!


Duschhörna vid fönster

Duschserie: Linc Original
Glas: 6 mm

Det är inte ovanligt att ett fönster är placerat så nära hörnet att det kan tyckas knepigt att placera en dusch där. Den flexibla duschhörnan Linc Monument är lösningen på detta bekymmer och går att installera alldeles intill hörnet.

Mer om dusch vid fönster


Relaterat

Guide: Så väljer du dusch

Hörna, nisch, mitt på vägg, skärm eller kabin? Låt oss guida dig till den rätta duschlösning för ditt badrum.

Se mer

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan 35 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer

Guide: Små badrum

Med rätt design och smarta lösningar kan även de mest kompakta utrymmena bli både funktionella och attraktiva. Här är våra tio bästa tips.

Se mer

Fördelar med duschhörnor

Just duschhörnor är ett platseffektivt val av duschväggar, särskilt om du väljer duschhörnor med dörrar som kan vikas in när de inte används. De flesta av våra duschhörnor går att vika in mot hörnet och sparar därmed viktig yta i badrummet när duschen inte används.

Duschhörnor för små badrum

Väljer du någon av våra duschhörnor från serien Linc Flex kan du dessutom vika dörrarna dubbelt och på så sätt få plats med en dusch i litet badrum. Linc Flex är duschhörnor för små badrum, ända ner till 2–3 kvadratmeter. 

Duschhörnor som är 'bäst i test' på knepiga utrymmen

Sen så har vi det klassiska bekymret med ett fönster som är placerat nära hörnet. Detta är ganska vanligt förekommande i villor som byggdes på 70-talet då ett badkar stod placerat under fönstret. Istället för att flytta på fönstret kan du då välja en av våra duschhörnor som kan placeras alldeles intill hörnet - innanför fönstret. Linc Monument och Linc Niagara är två duschhörnor som fungerar utmärkt på sådana ytor. 

Klart glas, frostat eller grått?

Om du har en större yta till godo har du fler valmöjligheter när du väljer bland våra duschhörnor och då handlar det kanske mer om färg och tjocklek på glas och design än funktionalitet. Tänker du dig en lösning med väggprofiler och tätningsliter som håller vattnet på plats, skena eller så lite beslag som möjligt? I alla våra duschserier hittar du ett stort antal duschhörnor med många möjligheter när det gäller val av glas. Om du vill att ditt badrum ska kännas så rymligt som möjligt rekommenderar vi en duschhörna i något av våra klarglasalternativ: Klarglas, Opal Klar eller Timeless - klart glas med en permanent ytbehandling som hjälper till att hålla kalk och smutsfläckar borta. Om du föredrar en privatare känsla när du duschar kan du titta på de frostade eller gråtonade glasen.

Måttanpassad duschhörna eller en duschhörna 90x90 eller 80x80?

När det gäller storleken på duschhörnan så måttanpassas de flesta av våra duschhörnor inom angivna intervall på respektive produktsida, och om du behöver få en eller flera sidorna snedkapade för ett snedtak så är det oftast inte något problem. Du kan också skapa en dusch helt utifrån din egen fantasi. Börja med papper och penna och rita en skiss som du tar med till din återförsäljare för vidare samtal.