Duschhörnor

Duschhörnor för alla typer och storlekar på badrum

Duschhörnor är den vanligaste typen av duschlösning och här har vi på INR otaliga modeller att välja bland, alla svensktillverkade i härdat säkerhetsglas och med 15 års garanti. Scrolla ner för några populära exempel på duschhörnor.

5 vanliga varianter av duschhörnor:

  • Duschhörnor med väggprofil
  • Duschhörnor med vikdörrar
  • Duschhörnor utan väggprofil
  • Duschhörnor med ram
  • Duschhörna vid fönster

Att utforska exakt vilken typ och modell på duschhörna som passar dig och ditt badrum blir nästa viktiga steg i beslutsprocessen. Då är det också dags att börja laborera med måtten och börja fundera över glas, finish och eventuella tillval. Detta gör du på respektive duschhörnas produktsida. Men först ska du välja vilken typ av duschhörna som tilltalar dig mest.

Duschhörnor med väggprofil

Den mest klassiska duschhörnan är den med två raka eller välvda dörrar med profiler som skruvas eller limmas mot väggen. Men innan du bestämmer dig för denna modell, tänk efter hur du tänker dig inredningen i stort. Om du har en kommod alldeles intill kan det vara bättre att satsa på en duschhörna med en dörr och en fast vägg eller en helt fristående skärm.

I serie LINC Original sluter tätningslister mot golv och mellan glas tätt vilket hindrar vatten från att söka sig utanför duschområdet. Här får du också ett praktiskt lyftgångjärn och dörrar som du kan öppna både utåt och inåt. Alla duschhörnor i LINC kan limmas upp och kombineras med smarta duschförvaringen PILE.

LINC Original

Se alla

Kampanjvara

Duschhörna

LINC Angel

Duschhörna med två raka, invikningsbara dörrar i 6 mm glas. Finns i fasta standardmått som du kan kombinera fritt men också i måttanpassat utförande. Kombinera med PILE.

Polished
Matte Brushed
Matte White
Matte Black

Från 9 690 kr

Kampanjvara

Duschhörna

LINC Niagara

Duschhörna med två välvda, invikningsbara dörrar i 6 mm glas. Kombinera dörrarna fritt och montera på i princip vilka mått som helst. Kombinera med PILE.

Matte Black
Matte White
Matte Brushed
Polished

Från 9 690 kr

I serierna LINC Flex och Original sluter tätningslister mot golv och mellan glas tätt vilket hindrar vatten från att söka sig utanför duschområdet.

Duschhörnor med vikdörrar

I det lilla badrummet passar en duschhörna med vikdörrar mycket bra. I serie LINC Flex har vi flera varianter av duschhörnor där du kan vika en eller flera dörrar dubbelt. Detta underlättar när du ska gå in i duschen och gör att du enkelt undviker att slå i eventuell inredning som är placerad intill. När du inte duschar trollar du bort dörrarna genom att vika in dem mot hörnet.

Serie LINC Flex

Se alla

Duschvägg

LINC 4 Flex

En fast vägg och en vikdörr i 6 mm glas. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Kombinera med PILE.

Matte Black
Polished
Matte Brushed

Från 22 290 kr

Duschhörna

LINC Angel Flex

Duschhörna med vikdörrar i 6 mm glas. Finns i fasta standardmått men också i måttanpassat utförande. Kombinera med PILE.

Matte Black
Polished
Matte Brushed

Från 14 890 kr

Duschhörna

LINC 66 Flex

Duschhörna med en invikningsbar dörr och en vikdörr i 6 mm glas. Finns i fasta standardmått men också i måttanpassat utförande. Kombinera med PILE.

Matte Black
Polished
Matte Brushed

Från 13 490 kr

Alla duschlösningar från INR tillverkas i Sverige utifrån högkvalitativt härdat säkerhetsglas och kommer med 15 års garanti. Ditt premiumval av duschvägg.

Duschhörnor utan väggprofil

Du som älskar fria glasytor lockas säkert av duschhörnorna i serierna ARC och EPIC som bjuder maximalt med glas i 8 eller 10 mm och minimalt med detaljer. Alla duschhörnor i dessa serier måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall och om du behöver göra någon ytterligare justering för till exempel ett snedtak eller utskjutande parti är det oftast inga problem.

ARC Original

Se alla

Duschhörna

EPIC 13

Duschhörna med en fast vägg och en dörr i 10 mm glas. Öppna dörren och upplev hur den trots sin tyngd snurrar fjäderlätt på pivotgångjärnet. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall.

Polished

Från 34 090 kr

Duschhörna

ARC 15 Original

Duschhörna med en fast vägg och en mindre vägg med dörr i 8 mm glas. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Anpassas enkelt efter just dina mått.

Chrome Brushed Brass Brushed Stainless Brushed Bronze Matte Black

Från 41 590 kr

Duschhörna

ARC 12 Original

En duschhörna med två invikningsbara dörrar i 8 mm glas. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Anpassas enkelt efter just dina mått.

Matte Black Brushed Brass Brushed Stainless Brushed Bronze Chrome

Från 17 490 kr

Tänk på att takduschen behöver vara monterad en bit ovanför glaset om du vill kunna öppna eller vika in dörrarna. Räkna med en standardhöjd på ca 2000 mm ovankant glas. Se respektive duschmodell.

Duschhörna vid fönster

Det är inte ovanligt att ett fönster är placerat så nära hörnet att det kan tyckas knepigt att placera en duschhörna där. LINC Monument är lösningen på detta bekymmer.

Dusch vid fönster

Om du har en kommod alldeles intill kan det vara bättre att satsa på en duschhörna med en dörr och en fast vägg eller en duschhörna med vikdörrar.

Duschörnor med ram

I vår populära serie ARC Frame i 8 mm glas hittar du lösningar för placering i hörna med en snygg skena i blankpolerad eller svartlackerad aluminium, som hjälper till att hålla vattnet på rätt sida av glaset. Välj bland flera varianter där plusmodellernas höjd går att anpassa upp till 2700 mm.

ARC Frame

Se alla

Andra har också besökt

Planera

Guide: Så väljer du duschvägg

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 januari 2023 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Alternativ och tillval

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan mer än 30 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer

Fördelar med duschhörnor

Just duschhörnor är ett platseffektivt val av duschväggar, särskilt om du väljer duschhörnor med dörrar som kan vikas in när de inte används. I princip alla våra duschhörnor går att vika in mot hörnet och sparar därmed viktig yta i badrummet när duschen inte används.

Duschhörnor för små badrum

Väljer du någon av våra duschhörnor från serien LINC Flex kan du dessutom vika dörrarna dubbelt och på så sätt få plats med en dusch i litet badrum. LINC Flex är duschhörnor för små badrum, ända ner till 3-4 kvadratmeter. 

Duschhörnor som är 'bäst i test' på knepiga utrymmen

Sen så har vi det klassiska bekymret med ett fönster som är placerat nära hörnet. Detta är ganska vanligt förekommande i villor som byggdes på 70-talet då ett badkar stod placerat under fönstret. När barnen växt upp och flyttat ut vill man kanske ersätta badkaret med en snygg och praktisk duschhörna och så står man där med fönstret ivägen. Istället för att flytta på fönstret kan du då välja en av våra duschhörnor som kan placeras alldeles intill hörnet - innanför fönstret. LINC Monument och LINC Niagara är två duschhörnor som fungerar utmärkt på sådana ytor. 

Klart glas, frostat eller grått?

Om du har en större yta till godo har du fler valmöjligheter när du väljer bland våra duschhörnor och då handlar det kanske mer om färg och tjocklek på glas och design än funktionalitet. Tänker du dig en lösning med väggprofiler och tätningsliter som håller vattnet på plats, skena eller så lite beslag som möjligt? I alla våra designserier hittar du ett stort antal duschhörnor med många möjligheter när det gäller val av glas. Om du vill att ditt badrum ska kännas så rymligt som möjligt rekommenderar vi en duschhörna i något av våra klarglasalternativ: Klarglas, Opal Klar eller Timeless - klart glas med en permanent ytbehandling som hjälper till att hålla kalk och smutsfläckar borta. Om du föredrar en privatare känsla när du badar kan du titta på de frostade eller gråtonade glasen - eller varför inte helt nya Dark Frost som ger en mycket elegant och sober känsla till hela rummet.

Måttanpassad duschhörna eller en duschhörna 90x90 eller 80x80?

När det gäller storleken på duschhörnan så måttanpassas de flesta av våra duschhörnor kostnadsfritt inom angivna intervall på respektive produktsida, och om du behöver få en eller flera sidorna snedkapade för ett snedtak så är det oftast inte något problem. Du kan också skapa en dusch helt utifrån din egen fantasi. Börja med papper och penna och rita en skiss som du tar med till din återförsäljare för vidare samtal.