Duschhörnor för små och stora badrum

Duschhörnor är duschväggar som placeras i ett av badrummets hörn och har vanligtvis en eller två dörrar och ibland flera väggar. Nedan ser du ett exempel från våra fem duschserier - alla med sin egen unika karaktär. Oavsett vilken av dessa serier du väljer en duschhörna från får du en svensktillverkad duschhörna med 15 års garanti

Se alla våra duschhörnor 

duschhörnor i FEM designSERIER

15 invikningsbara duschhörnor med väggprofil och flera glasval i 6 mm tjocklek.

LINC Duschhörnor

3 duschhörnor med vikdörrar för små badrum. Duschhörnor i 6 mm glastjocklek.

SYNC Duschhörnor

10 flexibla duschhörnor i 8 mm glas i många varianter med beslag i krom, mässing eller svart.

ARC Duschhörnor

3 duschhörnor med skena som håller vattnet på plats.

TRAC Duschhörnor

Vår lyxigaste duschhörna i 10 mm tjocklek i många glastyper.

EPIC 13

Fördelar med duschhörnor

Just duschhörnor är ett platseffektivt val av duschväggar, särskilt om du väljer duschhörnor med dörrar som kan vikas in när de inte används. I princip alla våra duschhörnor går att vika in mot hörnet och sparar därmed viktig yta i badrummet när duschen inte används.

Duschhörnor för små badrum

Väljer du någon av våra duschhörnor från serien SYNC kan du dessutom vika dörrarna dubbelt och på så sätt få plats med en dusch i litet badrum. SYNC är duschhörnor för små badrum, ända ned till 3-4 kvadratmeter. Är det möjligt, tänker du kanske. Absolut, titta på SYNC 12 så förstår du vad vi menar.

Duschhörnor som är 'bäst i test' på knepiga utrymmen

Sen så har vi det klassiska bekymret med ett fönster som är placerat nära hörnet. Detta är ganska vanligt förekommande i villor som byggdes på 70-talet då ett badkar stod placerat under fönstret. När barnen växt upp och flyttat ut vill man kanske ersätta badkaret med en snygg och praktisk duschhörna och så står man där med fönstret ivägen. Istället för att flytta på fönstret kan du då välja en av våra duschhörnor som kan placeras alldeles intill hörnet - innanför fönstret. LINC Monument och LINC Niagara är två duschhörnor som fungerar utmärkt på sådana ytor (se Duschverkstan så förstår du vad vi menar - observera att du behöver ha Flash installerat). Niagara är för övrigt Sveriges mest köpta duschhörna - en 'duschhörna bäst i test' med många oslagbara fördelar både när det gäller montering och funktionalitet. Alla duschhörnor i LINC och SYNC kan monteras med borrfri dvs du kan montera duschvägg utan att borra.

Klart glas, frostat eller grått?

Om du har en större yta till godo har du fler valmöjligheter när du väljer bland våra duschhörnor och då handlar det kanske mer om färg och tjocklek på glas och design än funktionalitet. Tänker du dig en lösning med väggprofiler och tätningsliter som håller vattnet på plats (LINC), trendig skena (TRAC) eller så lite beslag som möjligt (ARC och EPIC)? I samtliga designserier hittar du ett stort antal duschhörnor med många möjligheter när det gäller val av glas. Om du vill att ditt badrum ska kännas så rymligt som möjligt rekommenderar vi en duschhörna i något av våra klarglasalternativ: Klarglas, Opal Klar eller Timeless - klart glas med en permanent ytbehandling som hjälper till att hålla kalk och smutsfläckar borta. Om du föredrar en privatare känsla när du badar kan du titta på de frostade eller gråtonade glasen - eller varför inte helt nya Dark Frost (ARC och TRAC) som ger en mycket elegant och sober känsla till hela rummet.

Måttanpassad duschhörna eller en duschhörna 90x90 eller 80x80?

När det gäller storleken på duschhörnan så måttanpassas de flesta av våra duschhörnor kostnadsfritt inom angivna intervall på respektive produktsida, och om du behöver få en eller flera sidorna snedkapade för ett snedtak så är det oftast inte något problem. Du kan filtrera på "Kan snedkapas" på bland våra duschväggar så ser du vilka möjligheter för extra måttanpassning som finns. Och titta gärna på vår sida om måttanpassad duschvägg om du går i tankar om att skapa din helt unika duschlösning.

För dig som söker en duschhörna i ett mer standardiserat mått - låt säga 90x90, 80x80, 90x80 eller liknande - så erbjuder vi våra mest populära duschhörnor i just dessa mått till ett lägre pris än originalmodellen. Håll utkik efter epitetet "standardmått" när du bläddrar igenom vår sida med duschhörnor så hittar du rätt.

Se alla våra duschhörnor

Andra har också besökt

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 augusti 2021 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Sortiment

Duschväggar

Filtrera bland våra duschväggar i sju serier och hitta en duschvägg som passar ditt badrum. Välj en modell för att ändra glas och finish. 

Se mer

Planera

Guide: Så väljer du rätt dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer