Duschhörna Linc Angel med öppna dörrar.

Duschhörnor

Duschhörnor för alla typer av badrum

Duschhörnan är den mest populära typen av duschlösning och här har vi på INR många serier och modeller att välja bland, alla svensktillverkade i härdat säkerhetsglas och med 15 års garanti. De vanligaste varianterna på duschhörnor är:

  • Duschhörnor med väggprofil
  • Duschhörnor med ram
  • Duschhörnor med vikdörrar
  • Duschhörnor utan väggprofil
  • Duschhörnor vid fönster

Börja med att utforska vilken typ och modell av duschhörna som passar dig och ditt badrum bäst. Fokusera sedan på det visuella: glas och finish. Scrolla nedåt för att få ett axplock av våra duschhörnor eller klicka nedan för att komma direkt till hela sortimentet.

Alla duschhörnor

 

L I N C   O R I G I N A L

Duschhörnor med väggprofil

Den mest klassiska duschhörnan är den med dörrar med profiler som skruvas eller limmas mot väggen. I duschserie LINC Original hittar du duschhörnor som har många val när det gäller finish, glas och givetvis storlek. Utmärkande för serien är det praktiska lyftgångjärnet med dörrar som går att öppna både inåt och utåt. Alla duschhörnor i LINC kan limmas upp och kombineras med smarta duschförvaringen PILE.

LINC Original


Alla duschhörnor

Arc 20 Original, Steel Pleasure 2 och Line i Brushed Bronze. Air Solid 100 A med Loox 90.

A R C

Duschhörnor utan väggprofil

Du som älskar fria glasytor lockas säkert av duschhörnorna i serierna ARC Original och Frame som bjuder på maximalt med glas i 8 mm tjocklek. Alla duschhörnor i dessa serier måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall och om du behöver göra någon ytterligare justering för till exempel ett snedtak eller utskjutande parti är det oftast inga problem.

ARC Original  ARC Frame


Alla duschhörnor

Alla duschlösningar från INR tillverkas i Sverige utifrån högkvalitativt härdat säkerhetsglas och kommer med 15 års garanti. INR är ditt premiumval av duschvägg.

E D G E

Duschörnor med ram

I duschserie EDGE kan vi presentera två stilrena duschhörnor med ram. Ramen finns i två exklusiva finishar: anodiserad aluminium som drar åt rostfritt och matt svart. Unikt för EDGE är det nya glaset Sway vars vågformiga räfflade yta du kommer att älska att dra fingertopparna över.

EDGE


Alla duschhörnor

L I N C  F L E X

Duschhörnor med vikdörrar

I det lilla badrummet passar en duschhörna med vikdörrar perfekt. I duschserie LINC Flex finns flera varianter av duschhörnor där du kan vika en eller flera dörrar dubbelt. Detta underlättar när du ska gå in i duschen och gör att du undviker att slå i eventuell inredning som är placerad intill. När du inte duschar trollar du bort dörrarna genom att vika in dem helt mot hörnet.

LINC Flex


Alla duschhörnor

Tänk på att takduschen behöver vara monterad en bit ovanför glaset om du vill kunna öppna eller vika in dörrarna. Räkna med en standardhöjd på ca 2000 mm ovankant glas. Se respektive duschmodell.

L I N C   M O N U M E N T

Duschhörna vid fönster

Det är inte ovanligt att ett fönster är placerat så nära hörnet att det kan tyckas knepigt att placera en dusch där. Den flexibla duschhörnan LINC Monument är lösningen på detta bekymmer och går att installera alldeles intill hörnet.

Dusch vid fönster


LINC Monument

Relaterade sidor

Viskan Solid 50 i Forest (NCS S S 5005-G50Y) med spegel Slot. Duschhörna Linc Angel Flex.

Guide: Små badrum

Våra 10 bästa tips för dig som ska planera och inreda små badrum.

Se mer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 augusti 2024 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan 35 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer

Fördelar med duschhörnor

Just duschhörnor är ett platseffektivt val av duschväggar, särskilt om du väljer duschhörnor med dörrar som kan vikas in när de inte används. I princip alla våra duschhörnor går att vika in mot hörnet och sparar därmed viktig yta i badrummet när duschen inte används.

Duschhörnor för små badrum

Väljer du någon av våra duschhörnor från serien LINC Flex kan du dessutom vika dörrarna dubbelt och på så sätt få plats med en dusch i litet badrum. LINC Flex är duschhörnor för små badrum, ända ner till 3-4 kvadratmeter. 

Duschhörnor som är 'bäst i test' på knepiga utrymmen

Sen så har vi det klassiska bekymret med ett fönster som är placerat nära hörnet. Detta är ganska vanligt förekommande i villor som byggdes på 70-talet då ett badkar stod placerat under fönstret. När barnen växt upp och flyttat ut vill man kanske ersätta badkaret med en snygg och praktisk duschhörna och så står man där med fönstret ivägen. Istället för att flytta på fönstret kan du då välja en av våra duschhörnor som kan placeras alldeles intill hörnet - innanför fönstret. LINC Monument och LINC Niagara är två duschhörnor som fungerar utmärkt på sådana ytor. 

Klart glas, frostat eller grått?

Om du har en större yta till godo har du fler valmöjligheter när du väljer bland våra duschhörnor och då handlar det kanske mer om färg och tjocklek på glas och design än funktionalitet. Tänker du dig en lösning med väggprofiler och tätningsliter som håller vattnet på plats, skena eller så lite beslag som möjligt? I alla våra designserier hittar du ett stort antal duschhörnor med många möjligheter när det gäller val av glas. Om du vill att ditt badrum ska kännas så rymligt som möjligt rekommenderar vi en duschhörna i något av våra klarglasalternativ: Klarglas, Opal Klar eller Timeless - klart glas med en permanent ytbehandling som hjälper till att hålla kalk och smutsfläckar borta. Om du föredrar en privatare känsla när du badar kan du titta på de frostade eller gråtonade glasen - eller varför inte helt nya Dark Frost som ger en mycket elegant och sober känsla till hela rummet.

Måttanpassad duschhörna eller en duschhörna 90x90 eller 80x80?

När det gäller storleken på duschhörnan så måttanpassas de flesta av våra duschhörnor kostnadsfritt inom angivna intervall på respektive produktsida, och om du behöver få en eller flera sidorna snedkapade för ett snedtak så är det oftast inte något problem. Du kan också skapa en dusch helt utifrån din egen fantasi. Börja med papper och penna och rita en skiss som du tar med till din återförsäljare för vidare samtal.