Edge

Duschvärldens gyllene snitt mellan design, funktion och teknik med en elegant inramning som sätter duschväggen i rummets absoluta fokus. Känslan sätter du när du väljer glas och finish. Stone som drar åt rostfritt ger rummet en harmonisk atmosfär tillsammans med ljusa toner och blandare i rostfritt. Vill du gå åt industrihållet väljer du Edge i Onyx i klart glas, Smoke eller linjeglaset Sway.

Glas

6 mm

Mått

Finns i både fasta och måttanpassade storlekar. Höjd 2150 mm. Edge 20 Plus kan du få upp till 2700 mm.

Finishar

Svart Stone

Kompromisslös duschdesign

Edge tar plats i badrummet likt en vacker tavla, symmetriskt inramad i anodiserad aluminium i två finishar. Ramens unika konstruktion skapar ett sofistikerat skuggspel mot väggen. Känslan sätter du när du väljer glas och finish. Stone som drar åt rostfritt ger rummet en harmonisk atmosfär tillsammans med ljusa toner och blandare i rostfritt. Vill du gå åt industrihållet väljer du Edge i Onyx i klart glas, Smoke eller linjeglaset Sway.

Innovation med precision

Navet i Edge är gångjärnet med axel i rostfritt stål – ett utmärkt exempel på den perfektion i mekaniken som kännetecknar serien. Ramens hörnor är i  massiv aluminium med en innovativ konstruktion som döljer allt som stör ögat. Titta närmare så ser du skillnaderna. Edge monteras för hand i vår egen duschverkstad i Malmö, med full kontroll över varje detalj. Glasen tillverkas och härdas i Småland, ett signum för hög svensk kvalitet.

Smarta funktioner

Modellerna med dörr lyfter elegant vid öppning och har dolda, utbytbara tätningslister infällda i ramen. Själva glaset vetter inåt duschen vilket framhäver ramens utvändiga form och underlättar  rengöring. En annan smart funktion är det integrerade stabiliserande fästet mellan vägg och fasta partier. Ett estetiskt alternativt till staget som liknande modeller ofta har.

Passar in

Höjden på Edge är 2150 mm, alltså snäppet högre än de flesta andra duschväggar. Väljer du Edge 20 Plus kan du få den hela vägen upp till taket. Den smarta konstruktionen gör det också möjligt att installera Edge även när väggarna inte är helt i lod. Rörgenomföring vid utanpåliggande vattenrör är  möjlig upp till 30 mm in i väggprofilen. Edge kan limmas upp med Safe-Fix.

Skapa din dusch i vår duschverkstad

I vår duschverkstad skapar du enkelt din duschlösning. Börja med måtten och välj sedan glas, finish och eventuella öppningsalternativ. Testa att öppna och stänga dörrarna för att se hur mycket plats lösningen tar. Spara underlaget och ta med till en återförsäljare som hjälper dig att komma vidare.

Kom igång och skapa

Ajdå!

Här finns innehåll som kräver att du accepterar våra cookies.


Välj och skapa din dusch

Edge finns i flera modeller för placering i hörna eller mitt på väggen. Välj en modell för att komma igång och skapa din duschlösning i vår duschverkstad.

Alla Edge


Alternativ och tillval

De flesta av våra duschlösningar erbjuder gott om alternativ och möjligheter för anpassningar på olika sätt. Se över alternativen och kom ett steg närmare din nya duschlösning.

Duschglas

Alla våra duschglas är härdade, vilket gör dem betydligt starkare än vanligt glas. Här kan du läsa mer om vilka alternativ vi erbjuder. Se mer

Material

Vi arbetar endast med de bästa naturmaterialen och kompositen med omtanke om miljön som en självklar del i vårt utvecklingsarbete. Se mer

Alla duschväggar i Linc kan limmas upp med hjälp av Safe-Fix.

Borrfri montering

Istället för att borra och skruva, limmar du duschprofilen eller duschförvaringen tryggt mot väggen. Safe-Fix möjliggör även demontering utan att lämna märken. Safe-Fix

Servicekit

Duschväggarnas magnet- och tätningslister är enkla att byta. Servicekit finns att köpa hos din närmaste återförsäljare. Se mer

Duschskrapor

Ta för vana att torka av glaset efter duschen så försvårar du för kalk och andra restämnen att få fäste. Välj bland två smarta och snygga alternativ. Se mer

Duschförvaring

Komplettera duschutrymmet med rymlig förvaring för flaskor och annat. Välj bland flera snygga alternativ. Se mer

Takduschset Steel Pleasure 2 i Ultra Matte Black.

Takdusch

Komplettera duschväggen med ett takduschset i samma höga kvalitet. Alla våra blandare är typgodkända och anpassade för nordiska krav på komfort och säkerhet. Se mer


Relaterade sidor

Epic

I en utsökt förening av design och teknik erbjuder Epic de mest exklusiva duschlösningarna på marknaden. Här får du 10 millimeter glas fäst i pivotgångjärn som snurrar fjäderlätt runt sin egen axel.

Se mer

Arc Frame

Duschserie i 8 mm glas med en stilren skena i blankpolerad eller svartlackerad aluminium som ramar in duschupplevelsen. 

Se mer

Arc Original

Arc Original är vår mest anpassningsbara duschserie. Här får du fria glasytor i 8 mm tjocklek med beslag i flera finishar. 

Se mer