Rörgenomföring i duschvägg

Även om ditt badrum har vattenledningar just där du tänkt dig din nya duschvägg så är det oftast inget problem. I princip alla duschväggar i våra serier ARC, LINC och SYNC kan monteras trots vattenledningar längs med väggen. Se närmare under respektive serie nedan.

Duschvägg med väggprofil

Alla våra duschväggar med väggprofil har utrymme för rörgenomföring, upp till 35 mm från väggen. Borrning och montering löser du på egen hand, antingen själv eller med hjälp av en hantverkare. Se beskrivning nedan.

Mer om serie LINC

 

Duschvägg utan väggprofil

För duschväggar utan väggprofil behöver vi veta måtten för hålen i samband med din beställning eftersom håltagningen inte kan göras efter att glaset härdats. Duschväggen levereras med hål i glaset färdig för montering. 

Mer om serie ARC

 

Om rörgenom–föring i LINC/SYNC

Det smidigaste sättet är att först montera duschen och att sedan borra hål som vattenrören dras genom. Tänk på att ”jacka” ur bakstycket på lyftgångjärn så att duschen enkelt kan monteras ner för eventuellt byte av lister. Om rören redan sitter på plats när duschväggen ska monteras, så ”jacka ur" i väggprofilen samt bakstycket på lyftgångjärnet.

För mer hjälp, kontakta en återförsäljare

Andra har också besökt

Alternativ och tillval

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan mer än 30 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Läs mer

Planera

Guide: Så väljer du rätt dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Läs mer

Planera

Badrums­planering

När man ska renovera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat några vanliga huvudbry och förslag på lösningar.

Läs mer