Rörgenomföring i duschvägg

Även om ditt badrum har vattenledningar just där du tänkt dig din nya duschvägg så är det oftast inget problem. I princip alla duschväggar i våra serier ARC och LINC kan monteras trots vattenledningar längs med väggen. Se närmare underrespektive serie nedan.

Duschvägg med väggprofil

Alla våra duschväggar med väggprofil har utrymme för rörgenomföring, upp till 35 mm från väggen. Borrning och montering står du själv för - antingen själv eller med hjälp av en hantverkare. Se mer nedan.

Mer om LINC

DUSCHVÄGG UTAN VÄGGPROFIL

För duschväggar utan väggprofil behöver vi veta måtten för hålen i samband med din beställning eftersom håltagningen måste göras före härdning av glaset. Duschväggen levereras med hål eller hela urtag i glaset färdig för montering. 

Mer om ARC

FRONT

I bakstycket på blandarväggen FRONT finns en förperforering som gör rörgenomföring mycket enkel och smidig.

Mer om Front

LINC. Gör så här!

Det smidigaste sättet är att först montera duschen och att sedan borra hål som vattenrören dras genom. Tänk på att ”jacka” ur bakstycket på lyftgångjärn så att duschen enkelt kan monteras ner för eventuellt byte av lister. Om rören redan sitter på plats när duschväggen ska monteras, så ”jacka ur" i väggprofilen samt bakstycket på lyftgångjärnet.

För mer hjälp, hör med en återförsäljare

Mer inspiration

Planera

Guide: Så väljer du rätt dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Läs mer

Planera

Badrums­planering

När man ska renovera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat några vanliga huvudbry och förslag på lösningar.

Läs mer