Duschdörrar

Duschdörrar för alla typer och storlekar på badrum

Duschdörrar placeras oftast i någon form av nisch med antingen en dörr, en dörr och ett fast glas parti eller mer avancerade varianter med flera dörrar och fasta partier för den riktigt breda nischen. Här sorterar vi också in skjutdörrar.

I vårt breda utbud av svensktillverkade duschdörrar har vi många olika varianter som också skiljer sig åt både funktions- och designmässigt. Söker du en duschdörr med väggprofil eller föredrar du fria glasytor och beslag?

6 vanliga varianter av duschdörrar:

  • Vikbara duschdörrar
  • Duschdörr med väggprofil
  • Duschdörr utan väggprofil
  • Pivotupphängd duschdörr
  • Snedkapad duschdörr
  • Skjutdörr i nisch

Vilken typ av duschdörr söker du?

Vikbara duschdörrar

För den smala nischen rekommenderar vi vikbara duschdörrar. När du drar i greppet viker sig dörren på mitten vilket gör det enkelt att komma in i duschen även om ytan är mycket liten. Duschdörrarna i LINC Flex finns i 6 mm klarglas och flera finishar. Komplettera gärna med duschförvaringen PILE som integreras i väggprofilen så får du smart förvaring på insidan av duschen.

LINC Flex

Se alla

Duschvägg

LINC 2 Flex

En vikdörr i 6 mm glas. Finns i fasta standardmått men också i måttanpassat utförande. Kombinera med PILE.

Matte Black
Polished
Matte Brushed

Från 8 390 kr

Det är nischens stumma mått från vägg till vägg som avgör bredden på lösningen. Och det är viktigt att inte mäta förrän efter eventuell kakling.

Duschdörr med väggprofil

Den kanske vanligaste typen av duschdörrar är de med väggprofil och tätningslister som håller tätt både mot golvet och motstående vägg. Utgå från nischens stumma mått (efter eventuell kakling) och välj den lösning som passar bäst. Komplettera gärna med duschförvaringen PILE som integreras i väggprofilen så får du smart förvaring på insidan av duschen. Välj bland flera finishar och glastyper i 6 mm.

LINC Original

Se alla

Duschvägg

LINC 3 Original

Två invikningsbara dörrar i 6 mm glas. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Kombinera med PILE.

Polished
Matte Brushed
Matte White
Matte Black

Från 17 990 kr

Duschvägg

LINC 4 Original

En fast vägg och en dörr i 6 mm glas. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Kombinera med PILE.

Matte White
Polished
Matte Brushed
Matte Black

Från 19 690 kr

Alla duschlösningar från INR tillverkas i Sverige utifrån högkvalitativt härdat säkerhetsglas och kommer med 15 års garanti. Ditt premiumval av duschvägg.

Duschdörr utan väggprofil

Om du lockas av fria glasytor och minimalt med detaljer är det duschdörrarna i ARC du ska titta på. Här får du 8 mm glas och stora möjligheter när det gäller att skapa din egen helt unika duschlösning. Utgå från nischens stumma mått (efter eventuell kakling) och välj en modell som passar. Givetvis anpassar vi duschdörren på millimetern efter dina mått och om du har ett snedtak i nischen löser vi det med.

ARC Original

Se alla

Duschvägg

ARC 2 Original

Duschdörr i 8 mm glas för den mindre nischen. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Anpassas enkelt efter just dina mått.

Chrome Brushed Brass Brushed Stainless Brushed Bronze Matte Black

Från 9 390 kr

Duschvägg

ARC 3 Original

Två dörrar i 8 mm glas. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Anpassas enkelt efter just dina mått.

Chrome Brushed Brass Brushed Stainless Brushed Bronze Matte Black

Från 21 990 kr

Duschvägg

ARC 4 Original

En fast vägg och en dörr i 8 mm glas. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Anpassas enkelt efter just dina mått.

Chrome Brushed Brass Brushed Stainless Brushed Bronze Matte Black

Från 23 790 kr

Tänk på att takduschen behöver vara monterad en bit ovanför glaset om du vill kunna öppna eller vika in dörrarna. Räkna med en standardhöjd på ca 2000 mm ovankant glas. Se respektive duschmodell.

Pivotupphängd duschdörr

Nordens mest exklusiva duschdörrar hittar vi i EPIC som tack vare sitt pivotgångjärn snurrar helt runt sin egen axel. Här får du 10 mm glas och duschdörrar som monteras i golv och tak. Badrummets motsvarighet till Ferrarin. Välj bland flera spännande modeller och glas.

EPIC

Se alla

Duschvägg

EPIC 1

Duschlösning med pivotupphängt 10 mm glas som trots sin tyngd snurrar fjäderlätt 360° runt sin egen axel. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall.

Polished

Från 27 990 kr

Duschvägg

EPIC 1 Plus

Duschlösning med pivotupphängt 10 mm glas som trots sin tyngd snurrar fjäderlätt 360° runt sin egen axel. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall och från golv till tak upp till 2700 mm.

Polished

Från 30 490 kr

Duschvägg

EPIC 4

Nischlösning med en pivotupphängd dörr och en vägg i 10 mm glas. Öppna dörren och upplev hur den trots sin tyngd snurrar fjäderlätt på pivotgångjärnet. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall.

Polished

Från 34 090 kr

Om nischens väggar inte är helt lodräta krävs en extra anpassning av glaset. Lyckligtvis är detta en kostnadsfri anpassning för de flesta duschdörrar.

Snedkapade duschdörrar

De allra flesta av våra duschlösningar kan anpassas och snedkapas efter till exempel ett snedtak i badrummet. Och oftast ingår detta i grundmodellens pris. Ta gärna hjälp av vår måttagningsmanual när du ska mäta upp en nisch med snedtak.

Skräddarsydd duschvägg

De allra flesta av våra duschdörrar och nischlösningar kan snedkapas efter till exempel ett snedtak i badrummet. Och oftast ingår detta i grundmodellens pris.

Skjutdörr i nisch

En stilren typ av duschdörrar är skjutdörren som anpassas både i höjd och bredd efter din nisch. Välj bland många spännande glastyper i 8 mm tjocklek.

ARC Skjutdörr

Andra har också besökt

Planera

Guide: Så väljer du duschvägg

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 januari 2023 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Alternativ och tillval

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan mer än 30 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer

Duschdörrar för nisch – en praktisk och estetisk lösning

Duschdörrar som avslut på en nisch är en både praktisk och estetisk lösning och vi erbjuder många varianter på dessa duschdörrar. I våra fem duschserier finns något för alla smaker och plånböcker! Men det finns en del saker att tänka på innan du lägger din beställning. Om du renoverar ett badrum är det viktigt att mäta nischen först efter att kakling eller motsvarande är helt klar – annars blir måttet fel. I en del fall är väggarna heller inte helt lodräta och då krävs en extra anpassning av glaset. Lyckligtvis är detta en kostnadsfri anpassning som ingår i modellens grundpris. Detsamma gäller vid anpassning för ett snedtak.