Duschdörrar

Duschdörrar för alla typer och storlekar på badrum

Duschdörrar placeras oftast i någon form av nisch med antingen en dörr, en dörr och ett fast glas parti eller mer avancerade varianter med flera dörrar och fasta partier för den riktigt breda nischen. Här sorterar vi också in skjutdörrar.

I vårt breda utbud av svensktillverkade duschdörrar har vi många olika varianter som också skiljer sig åt både funktions- och designmässigt. Söker du en duschdörr med väggprofil eller föredrar du fria glasytor och beslag?

  • Vikbara duschdörrar
  • Duschdörr med väggprofil
  • Duschdörr utan väggprofil
  • Pivotupphängd duschdörr
  • Snedkapad duschdörr
  • Skjutdörr i nisch

Alla duschdörrar

LINC 2 Original med integrerade duschförvaringen PILE.

Duschdörrar med väggprofil

Den vanligaste typen av duschdörrar är de med väggprofil och tätningslister som håller tätt både mot golvet och motstående vägg. Utgå från nischens stumma mått (efter eventuell kakling) och välj den lösning som passar bäst. Komplettera gärna med duschförvaringen PILE som integreras i väggprofilen så får du smart förvaring på insidan av duschen. Välj bland flera finishar och glastyper i 6 mm.

LINC Original   PILE


Alla duschdörrar

Alla duschlösningar från INR tillverkas i Sverige utifrån högkvalitativt härdat säkerhetsglas och kommer med 15 års garanti. INR är ditt premiumval av duschvägg.

Vikbara duschdörrar

För den smala nischen rekommenderar vi vikbara duschdörrar. När du drar i greppet viker sig dörren på mitten vilket gör det enkelt att komma in i duschen även om ytan är mycket liten. Duschdörrarna i LINC Flex finns i 6 mm klarglas och flera finishar. Komplettera gärna med duschförvaringen PILE som integreras i väggprofilen så får du smart förvaring på insidan av duschen.

LINC Flex


Alla duschdörrar

Det är nischens stumma mått från vägg till vägg som avgör bredden på lösningen. Och det är viktigt att inte mäta förrän efter eventuell kakling.

Duschdörrar utan väggprofil

Om du lockas av fria glasytor och minimalt med detaljer är det duschdörrarna i ARC du ska titta på. Här får du 8 mm glas och stora möjligheter när det gäller att skapa din egen helt unika duschlösning. Utgå från nischens stumma mått (efter eventuell kakling) och välj en modell som passar. Givetvis anpassar vi duschdörren på millimetern efter dina mått och om du har ett snedtak i nischen löser vi det med.

ARC Original


Alla duschdörrar

Tänk på att takduschen behöver vara monterad en bit ovanför glaset om du vill kunna öppna eller vika in dörrarna. Räkna med en standardhöjd på ca 2000 mm ovankant glas. Se respektive duschmodell.

Pivotupphängda duschdörrar

Nordens mest exklusiva duschdörrar hittar du i EPIC som tack vare sitt pivotgångjärn snurrar helt runt sin egen axel. Här får du 10 mm glas och duschdörrar som monteras i golv och tak. Välj bland flera spännande modeller och glas.

EPIC


Alla duschdörrar

Om nischens väggar inte är helt lodräta krävs en extra anpassning av glaset. Lyckligtvis är detta en kostnadsfri anpassning för de flesta duschdörrar.
De allra flesta av våra duschdörrar och nischlösningar kan snedkapas efter till exempel ett snedtak i badrummet. Och oftast ingår detta i grundmodellens pris.

Skjutdörr i nisch

En stilren typ av duschdörrar är skjutdörren som anpassas både i höjd och bredd efter din nisch. Välj bland många spännande glastyper i 8 mm tjocklek.

ARC Skjutdörr

Relaterade sidor

Duschvägg Edge 20 Plus med Sway. Handdukstork Line.

Guide: Så väljer du dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 augusti 2024 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan 35 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer

Duschdörrar för nisch – en praktisk och estetisk lösning

Duschdörrar som avslut på en nisch är en både praktisk och estetisk lösning och vi erbjuder många varianter på dessa duschdörrar. I våra fem duschserier finns något för alla smaker och plånböcker! Men det finns en del saker att tänka på innan du lägger din beställning. Om du renoverar ett badrum är det viktigt att mäta nischen först efter att kakling eller motsvarande är helt klar – annars blir måttet fel. I en del fall är väggarna heller inte helt lodräta och då krävs en extra anpassning av glaset. Lyckligtvis är detta en kostnadsfri anpassning som ingår i modellens grundpris. Detsamma gäller vid anpassning för ett snedtak.