Duschdörrar

Duschdörrar för alla typer och storlekar på badrum

Duschdörrar placeras oftast i någon form av nisch med antingen en dörr, en dörr och ett fast glas parti eller mer avancerade varianter med flera dörrar och fasta partier för den riktigt breda nischen. Här sorterar vi också in skjutdörrar.

I vårt breda utbud av svensktillverkade duschdörrar har vi många olika varianter som också skiljer sig åt både funktions- och designmässigt. Söker du en duschdörr med väggprofil eller föredrar du fria glasytor och beslag?

6 vanliga varianter av duschdörrar:

  • Vikbara duschdörrar
  • Duschdörr med väggprofil
  • Duschdörr utan väggprofil
  • Pivotupphängd duschdörr
  • Snedkapad duschdörr
  • Skjutdörr i nisch

Vilken typ av duschdörr söker du?

Vikbara duschdörrar

För den smala nischen rekommenderar vi vikbara duschdörrar. När du drar i greppet viker sig dörren på mitten vilket gör det enkelt att komma in i duschen även om ytan är mycket liten. Duschdörrarna i LINC Flex finns i 6 mm klarglas och flera finishar. Komplettera gärna med duschförvaringen PILE som integreras i väggprofilen så får du smart förvaring på insidan av duschen.

LINC Flex

Se alla

Duschvägg

LINC 2 Flex

En vikdörr i 6 mm glas för den smala nischen. Svensktillverkade LINC 2 Flex finns i fasta standardmått men också i måttanpassat utförande. Kombinera med duschförvaringen PILE. Kan limmas upp.

Svart Blankpolerad Mattborstad

Från 7 590 kr

Duschvägg

LINC 3 Flex

Två vikdörrar i 6 mm glas för den smala nischen. Svensktillverkade LINC måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Kombinera med duschförvaringen PILE. Kan limmas upp.

Svart Blankpolerad Mattborstad

Från 18 590 kr

Duschvägg

LINC 4 Flex

En fast vägg och en vikdörr i 6 mm glas för den smala nischen, gärna under snedtak. Svensktillverkade LINC måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Kombinera med duschförvaringen PILE. Kan limmas upp.

Svart Blankpolerad Mattborstad

Från 20 190 kr

Det är nischens stumma mått från vägg till vägg som avgör bredden på lösningen. Och det är viktigt att inte mäta förrän efter eventuell kakling.

Duschdörr med väggprofil

Den kanske vanligaste typen av duschdörrar är de med väggprofil och tätningslister som håller tätt både mot golvet och motstående vägg. Utgå från nischens stumma mått (efter eventuell kakling) och välj den lösning som passar bäst. Komplettera gärna med duschförvaringen PILE som integreras i väggprofilen så får du smart förvaring på insidan av duschen. Välj bland flera finishar och glastyper i 6 mm.

LINC Original

Se alla

Duschvägg

LINC 2 Original

En duschdörr i 6 mm glas med utbytbara tätningslister för den mindre nischen. Svensktillverkade LINC finns i fasta standardmått och i måttanpassat utförande. Kombinera med duschförvaringen PILE. Kan limmas upp.

Svart Vit Blankpolerad Mattborstad

Från 6 290 kr

Duschvägg

LINC 3 Original

Två invikningsbara dörrar i 6 mm glas med utbytbara tätningslister för den medelstora nischen. Svensktillverkade LINC måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Kombinera med duschförvaringen PILE. Kan limmas upp.

Blankpolerad Mattborstad Vit Svart

Från 16 290 kr

Duschvägg

LINC 4 Original

En fast vägg och en dörr i 6 mm glas för den medelstora nischen, gärna under snedtak. Svensktillverkade LINC måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Kombinera med duschförvaringen PILE. Kan limmas upp.

Vit Blankpolerad Mattborstad Svart

Från 17 890 kr

Alla duschlösningar från INR tillverkas i Sverige utifrån högkvalitativt härdat säkerhetsglas och kommer med 15 års garanti. Ditt premiumval av duschvägg.

Duschdörr utan väggprofil

Om du lockas av fria glasytor och minimalt med detaljer är det duschdörrarna i ARC du ska titta på. Här får du 8 mm glas och stora möjligheter när det gäller att skapa din egen helt unika duschlösning. Utgå från nischens stumma mått (efter eventuell kakling) och välj en modell som passar. Givetvis anpassar vi duschdörren på millimetern efter dina mått och om du har ett snedtak i nischen löser vi det med.

ARC Original

Se alla

Duschvägg

ARC 2 Original

En duschdörr i 8 mm glas för den mindre nischen. ARC är vår mest flexibla duschserie och passar dig som önskar stora glasytor och minimalt med detaljer. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Anpassas enkelt efter just dina mått.

Krom Svart Mässing

Från 8 490 kr

Duschvägg

ARC 3 Original

Två dörrar i 8 mm glas för den medelstora nischen. ARC är vår mest flexibla duschserie och passar dig som önskar stora glasytor och minimalt med detaljer. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Anpassas enkelt efter just dina mått.

Krom Mässing Svart

Från 19 990 kr

Duschvägg

ARC 4 Original

En fast vägg och en dörr i 8 mm glas för den medelstora nischen, gärna under snedtak. ARC är vår mest flexibla duschserie och passar dig som önskar stora glasytor och minimalt med detaljer. Måttanpassas kostnadsfritt inom angivna intervall. Anpassas enkelt efter just dina mått.

Krom Mässing Svart

Från 21 590 kr

Tänk på att takduschen behöver vara monterad en bit ovanför glaset om du vill kunna öppna eller vika in dörrarna. Räkna med en standardhöjd på ca 2000 mm ovankant glas. Se respektive duschmodell.

Pivotupphängd duschdörr

Nordens mest exklusiva duschdörrar hittar vi i EPIC som tack vare sitt pivotgångjärn snurrar helt runt sin egen axel. Här får du 10 mm glas och duschdörrar som monteras i golv och tak. Badrummets motsvarighet till Ferrarin. Välj bland flera spännande modeller och glas.

EPIC

Se alla

Duschvägg

EPIC 1

En enastående elegant duschlösning med pivotupphängt glas som trots sin tyngd snurrar fjäderlätt 360° runt sin egen axel. EPIC är Nordens mest exklusiva duschserie skapad i 10 mm glas och med en teknisk precision i hantverket som imponerar.

Blankpolerad

Från 25 490 kr

Duschvägg

EPIC 1 Plus

En enastående elegant duschlösning med pivotupphängt glas från golv till tak som trots sin tyngd snurrar fjäderlätt 360° runt sin egen axel. EPIC är Nordens mest exklusiva duschserie skapad i 10 mm glas och med en teknisk precision i hantverket som imponerar.

Blankpolerad

Från 27 690 kr

Duschvägg

EPIC 4

Nordens mest exklusiva nischlösning med en pivotupphängd dörr och en vägg skapade i 10 mm glas och med en teknisk precision i hantverket som imponerar. Öppna dörren och upplev hur den trots sin tyngd snurrar fjäderlätt runt sin egen axel.

Blankpolerad

Från 30 990 kr

Om nischens väggar inte är helt lodräta krävs en extra anpassning av glaset. Lyckligtvis är detta en kostnadsfri anpassning för de flesta duschdörrar.

Snedkapade duschdörrar

De allra flesta av våra duschlösningar kan anpassas och snedkapas efter till exempel ett snedtak i badrummet. Och oftast ingår detta i grundmodellens pris. Ta gärna hjälp av vår måttagningsmanual när du ska mäta upp en nisch med snedtak.

Skräddarsydd duschvägg

De allra flesta av våra duschdörrar och nischlösningar kan snedkapas efter till exempel ett snedtak i badrummet. Och oftast ingår detta i grundmodellens pris.

Skjutdörr i nisch

En stilren typ av duschdörrar är skjutdörren som anpassas både i höjd och bredd efter din nisch. Välj bland många spännande glastyper i 8 mm tjocklek.

ARC Skjutdörr

Andra har också besökt

Planera

Guide: Så väljer du duschvägg

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 augusti 2022 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Alternativ och tillval

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan mer än 30 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer

Duschdörrar för nisch – en praktisk och estetisk lösning

Duschdörrar som avslut på en nisch är en både praktisk och estetisk lösning och vi erbjuder många varianter på dessa duschdörrar. I våra fem duschserier finns något för alla smaker och plånböcker! Men det finns en del saker att tänka på innan du lägger din beställning. Om du renoverar ett badrum är det viktigt att mäta nischen först efter att kakling eller motsvarande är helt klar – annars blir måttet fel. I en del fall är väggarna heller inte helt lodräta och då krävs en extra anpassning av glaset. Lyckligtvis är detta en kostnadsfri anpassning som ingår i modellens grundpris. Detsamma gäller vid anpassning för ett snedtak.