Skandinaviska badrum med japanska influenser i Villa Gullboda

När vi kliver över tröskeln till Elinne och Alfreds hem slås vi av hur stilla och tyst det är. Det är en sådan där behaglig tystnad som gärna uppstår när allt hänger ihop: färger, material och föremål. Här får vi veta mer om visionen bakom hemmet och var Elinne hämtar sin inspiration när hon inreder.

Elinne med dottern Juni.

Kök från Nordiska Kök.

Berätta lite om er hus. Hur började allt?

"När vi fick vårt första barn så började tankarna om att bygga ett eget hus att växa sig starkare. Vi kom i kontakt med en husfirma som byggde arkitektritade ladhus och vi började ganska snabbt att skissa på en planritning tillsammans. Efter år av letande kom vi över vår drömtomt och kunde äntligen på riktigt ta tag i vår husdröm. Våren 2023 flyttade vi in och vi känner verkligen att vi har hittat hem."

Huset är ritat och byggt av Naturliga Hus.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

"Skandinavisk och minimalistisk. Jag finner mycket inspiration hemma hos min farmor som bott i Japan större delen av sitt vuxna liv. Med fingertoppskänsla blandar hon det klassiskt skandinaviska med det japanska hantverket i form av keramik, korgar, vackra målningar och dämpade färgtoner. Jag försöker eftersträva hennes balans men på mitt eget vis."

Varma träslag och avvägd balans mellan material och ytor – hårt, mjukt, varmt, kallt – är ett genomgående tema. Tillsammans med handgjorda föremål får hemmet sin personliga känsla.

Duschutrymme som flörtar med det japanska. Pall från Åhléns. Badkarsblandare från Tapwell.

Hur resonerade du kring badrummen?

"Med två små barn ville vi att badrummen skulle vara funktionella men utan att vara tråkiga. Vi önskade stora ytor för hela familjen samt bra förvaring och belysning. Till Alfreds och mitt badrum har vi egen ingång från sovrummet. Det är väldigt lyxigt att kliva upp på morgonen och svepa in sig i en morgonrock och göra sig i ordning för dagen."

Lilla badrummet: Kommoden Air Wood i Dark Oak med bänkskiva Raw Concrete från INR. Duschvägg Edge med glaset Sway från INR. Pendellampa från Haven.

"Jag tror att många tycker att min stil är för avskalad och minimalistisk. Men jag trivs med det, och det ger mig ett lugn att stå och pilla med min kvällsrutin i badrummet. Jag älskar att vara hemma och behöver ha det lugnt omkring mig då jag har ett yrke där jag ständigt behöver vara kreativ."

Det lilla badrummet har ingång direkt från sovrummet. Klinker Runö Warm Grey i storleken 298x598 mm från Bricmate.

Pall från Åhléns.

Duschväggen Edge med glaset Sway är trendig och retro på samma gång.

Hur gick själva planeringen till?

"När planlösningen var klar så satte jag ihop ett moodboard för samtliga rum i huset. Efter snart tio år tillsammans är jag och Alfred oftast eniga i våra val, men Alfred är oftare den som står för det praktiska och jag det estetiska. Där kan vi få kompromissa en del men landar ofta i något bättre som båda gillar."

Stora badrummet: Dubbelkommoden Air Wood ger extra mycket förvaring. Spegeln är specialbeställd hos lokal glasmästare. Blandare från Grohe.

Hur tänker du kring kvalitet och hållbarhet?

"Genomgående i vårt hus har vi försökt göra så tidlösa och hållbara val som möjligt. Val som vi förhoppningsvis kommer tycka lika mycket om i framtiden som nu. I och med det så letade vi efter produkter med bra kvalitet och skandinavisk tidlös design. Och det tycker jag verkligen att INR lever upp till."

Bänkskivan Raw Concrete till kommoden Air Wood är tillverkad i kvartskomposit som är tåligt material och enkelt att hålla rent.

Bakom den hela fronten gömmer sig en fackindelad innerlåda. Sensorstyrd belysning i lådan och under kommoden är ett snyggt och praktiskt val till Air Wood.


Relaterade sidor

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer
Grand Grip 140 i Dark Oak med duschvägg Arc 19 Original.

Parets badrum

Här ser vi ett harmoniskt badrum för två med fokus på funktion och äkta material i produkter med skandinavisk design.

Se mer

Hemma hos Vibeke

Målet var ett badrum där alla fem i familjen kan vistas – och trivas – samtidigt. Resultatet? Ett rum fyllt med estetik, funktion och massor av syskonkärlek.

Se mer