Snabba checklistan vid badrumsrenovering

En badrumsrenovering är ett spännande projekt med en fantastisk belöning som väntar på andra sidan. Men det är också ett omfattande projekt som kräver en hel del förberedelser. Här har vi delat in resan i fyra kortfattade delar som leder dig närmare målet – dina drömmars badrum:

1. Inspirationsfasen

Börja med att hämta in så mycket inspiration du bara kan. Googla, bläddra i inredningstidningar och kolla inredningsbloggar. Fundera över dina behov. Vad behöver du? En kommod, WC och dusch eller badkar. Hur många är ni som ska samsas om ytan? Och vilken stil passar bäst: retro, lantlig eller minimalistisk? Skapa gärna ett moodboard på Pinterest för att få den rätta känslan när det gäller färger och material.

2. Planeringsfasen

Dags att börja planera på allvar. Börja med papper och penna och rita upp rummet med dörrar och fönster. Rita skalenligt och tänk efter hur dörrar och fönster öppnas. Finns det några särskilda omständigheter att ta i beaktande? Var sitter golvbrunnen? Har du ett fönster nära hörnet? Eller kanske ett snedtak? Markera allt detta på din skiss.

Använd dig gärna av digitala verktyg för att prova olika lösningar på inredning och dusch. Kanske är en måttanpassad duschvägg den optimala lösningen för ditt badrum. Tänk på att välja inredning som håller över lång tid – både när det gäller design, funktion och kvalitet. Glöm inte att planera för bra belysning och förvaring.

3. Genomförandefasen

Om du inte redan gjort det är det dags att besöka en badrumsbutik och ventilera dina idéer. Utnyttja säljarens kompetens och be om konkret input. Kanske ser de lösningar som du själv inte tänkt på. Tänk efter noga innan du beslutar dig för inredning och material. Om du inte redan har en byggare för jobbet erbjuder många badrumsbutiker tjänster för detta. Väjer du en oberoende entreprenör noga med att kontrollera så att de är behöriga enligt respektive branschorganisation. Upprätta gärna ett avtal med din hantverkare för att undvika eventuella missförstånd. Hantverkarformuläret

4. Slutförandefasen

Nu ser du ljuset i tunneln - ditt nya badrum är snart klart! När badrummet är helt färdigt är det viktigt att du får ett kvalitetsdokument från byggaren som bevis för att arbetet utförts fackmannamässigt. Detta intyg är viktigt att ha till hands om du skulle råka ut för ett läckage i framtiden och vill kunna nyttja din försäkring, men även när eller om du ska sälja bostaden.

Är du intresserad av en mer utförlig variant av checklistan?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du den kompletta checklistan i din mail inom ett par minuter.

Ja, tack  →


Relaterade sidor

Planera badrum

När du ska planera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat guider, tips och checklistor som du kan ha nytta av.

Se mer

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer