Så förvandlade Per det outnyttjade vindsförrådet till drömbadrum

I ett pittoreskt townhouse från slutet av 1800-talet i Danmarks näst största stad, bor Per och hans tonåriga dotter Line. Per arbetar till vardags som läkare men på kvällar och helger sadlar han om till inredningsdesigner. Sedan ett par år tillbaka har han lagt all sin lediga tid på att successivt förvandla rum för rum av sin fastighet i Århus till ett modernt boende åt sig och dottern. Här får vi hälsa på i det lyxiga badrummet högst upp i huset precis under snedtaket.

Pers inredningsintresse är starkt och hans vision för boendet har från början varit skandinavisk stil med tidstypiska inslag för att matcha exteriören. Det krävdes initialt en hel del tillstånd från stadsbyggnadskontoret för att få igenom förslagen så projektet har varit krävande och mycket har ändrats från ursprungsplanen. Men nu står huset alltså färdigt och Per och Line kan äntligen njuta av sitt vackra boende.

På översta våningen, under det sluttande snedtaket, hittar vi det stora badrummet som genomgått en fantastisk transformation från vindsförråd till njutningsfull oas inredd för att fylla på med såväl yttre som inre energi. Här kan far och dotter njuta av sin egentid med utsikt över hela den gamla staden.

Färgbasen i rummet är vit med en kalkstensliknande granitkeramikplatta i en ljusgrå, varm nyans. Till detta valde Per att arbeta med borstade rostfria metaller på blandare, handdukstork och duschvägg. Mörkt trä på kommoden ger värme och karaktär. Sammantaget bildar materialen, finisharna och färgerna en harmoni helt i linje med visionen.

Skräddarsydd inredning

- Jag hade en dröm om att få skapa mina egna badrumsmöbler och föll faktiskt pladask för serien AIR Wood från INR. Möjligheten att kunna kombinera olika delar nästan precis som jag ville, och att få till en riktigt bred kommod, tilltalade mig enormt. Det var väldigt fint att jag själv kunde prova mig fram i INRs Möbelverkstan och skapa min egen möbel med blandare, tillval, spegel och allt.

Kom igång och skapa

Möbelserie med naturlig känsla och massivt trä

Möbelserien AIR Wood från INR utgör sinnebilden för småländsk hantverkstradition. Med sin fingerskarvade innerlåda i massiv ek bakom hel front med ram erbjuder serien dig närmast gränslösa möjligheter inom personliga val. Med AIR Wood skapar du enkelt din egen ikoniska badrumsmöbel.

AIR Wood

Jag har fått mycket beröm från dottern för duschhyllan. Den rymmer ganska exakt 27 schampoflaskor.

Med en tonårsdotter i huset gällde det att tänka till:
– Jag trodde att badkaret skulle bli den viktigaste detaljen för Line men hon föredrar duschen, precis som jag. Det känns så lyxigt att öppna dörren, kliva in och vrida på blandarvredet. Den inkaklade duschhyllan med integrerad belysning är en detalj som jag också är väldigt nöjd med. Den rymmer faktiskt inte mindre än 27 schampoflaskor. Dottern är alltså lika nöjd som jag!

Skräddarsydd duschvägg under snedtak

Nischen under snedtaket, som tidigare varit ett helt outnyttjat utrymme, ville Per bygga om till dusch. Han önskade en duschlösning utan profiler och störande inslag och som dessutom skulle gå att skräddarsy efter utrymmet. I INRs duschserie ARC Original hittade han vad han sökte: en minimalistisk lösning som kunde anpassas efter snedtaket. Finishen på beslagen är samma som på blandarna, Brushed Stainless. Inbyggnadsblandaren kommer från Primy.

ARC Original


Skräddarsydd duschlösning

Genomgående färgmatchade metaller

Om du i likhet med Per har tröttnat på krom, har kollektionen Unleashed mycket att erbjuda dig. Unleashed är ett färgmatchat och exklusivt sortiment med vibrerande borstade metaller till badrummets mest tongivande produkter: duschvägg, takdusch, handdukstork och tvättställsblandare. Välj mellan tre finishar: Brushed Stainless, Brushed Bronze och Brushed Brass. Här ser vi tidlösa Brushed Stainless som Per valde till sitt badrum.

Unleashed

Handdukstork med belysning

Mellan duschen och kommoden valde Per att placera två långsmala handdukstorkar för att alltid ha en varm handduk nära till hands. Handdukstorken heter LINE och kommer från INR, här i utförandet Brushed Stainless.

- Det är ju lite kul att handdukstorken och min dotter delar namn men det påverkade faktiskt inte mitt beslut. Jag gillar både designen och funktionen och den där blå lampan i toppen lyser upp hela badrummet på kvällen vilket känns wow!

Handdukstorkar

Material och inredning

Klinker BRICMATE Z66 Norrvange Light Grey 60X60 cm / Duschvägg ARC Original från INR / Kommod AIR Wood Unlimited från INR / Tvättställsblandare STEEL VOYAGE High från INR / Duschblandare från Primy / Spegel LOOK 110 från INR / Handdukstork LINE från INR


Relaterade sidor

Air Wood Unlimited med spegel Loox 110.

Air Unlimited

Skapa din egen kommod utifrån fria units i bredderna 40, 60 och 80 med måttanpassasd bänkskiva upp till 240 cm. Även för nisch.

Se mer

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan 35 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer
Grand Grip får sitt harmoniska och balanserade uttryck tack vare det elegant infrästa greppet.

INR

Svensktillverkade duschlösningar och badrumsinredning i skandinavisk design som skapar förutsättningar för ett njutningsfullt och personligt badrum på ditt sätt.

Se mer