Minimalistisk badrumsdesign i harmoni med naturen hemma hos Ken & Felicia

Svävande lätt och minimalistiskt med en varm atmosfär – så beskriver Ken och Felicia sitt nya hem i Bollebygd, strax utanför Göteborg. Med utsikt över skog och dal – och med en trädgård dit rådjur och älg gärna kommer på besök – har de skapat sitt drömhus. I det här reportaget hälsar vi på hos den danska tidigare fotbollsstjärnan Ken Ilsø med familj och får en unik inblick i deras tre elegant inredda badrum från INR med fokus på detaljer och hållbar skandinavisk kvalitet. Vi får också ta del av Kens värdefulla reflektioner om vad han hade gjort annorlunda – om han bara hade vetat.

Fotograf: nathalieijohansson
Blommor och vaser: botane_studios
Ken: kenilso
Felicia: felicialindau

I november 2023 blev Ken och Felicias dröm äntligen verklighet när de kunde flytta in i sitt nya hem efter en omfattande byggprocess som pågått i tre år. Tillsammans med arkitekter och byggare har de noggrant sett till att varje detalj återspeglar deras vision. Resultatet är ett hem med en ren och minimalistisk design, öppna planlösningar, imponerande takhöjd och stora fönster som erbjuder en storslagen utsikt. Ett välplanerat hem för hela familjen att trivas i.

'Lätt och svävande' var visionen för huset som har en 50 kvadratmeter stor takterass – skapad för lek, familjetid samt avkoppling, och med en fantastisk utsikt över skog och dalar.

Över till badrummen som kännetecknas av minimalistiska färgval och material i komplement till omgivningen. De tre badrummen – som skräddarsytts för att matcha familjens stil och varierande behov – är alla klädda i microcement i Ash White från Ideal Work vilket förstärker den lugna och naturliga atmosfären. Vi ska nu ta en närmare titt på vart och ett av badrummen och ta del av hur paret resonerade kring planering och val av inredning.

Det stora badrummet på bottenplan har två distinkta delar: den ena med WC och platsbyggd kommod i nisch – den andra inredd som bad- och duschdel med panoramautsikt över omgivningen. Den platsbyggda kommoden Air Unlimited är en lyxig lösning på millimetern anpassad för utrymmet. Kommoden har utrustats med tillvalsbelysning för extra funktionalitet. Den runda spegeln Loox och tvättställsblandare Voyage i rostfritt stål bidrar till en genomtänkt och enhetlig design.

Som avskiljare mellan rummets båda delar valde paret den exklusiva duschväggen Epic, tillverkad i tio millimeter tjockt glas som hålls på plats av nedsänkta pivotgångjärn. För att lyfta upplevelsen en nivå till, valde de duschglaset Opal Clear som är nästintill fritt från den grönton som vanligt klarglas har. Detta gör att färger på väggar och golv kommer helt till sin rätt.

Badkaret kommer från Boffi och de vita handdukstorkarna Bow från INR. Inbyggnadsblandare i rostfritt stål från Scandtap.

Planritning över det stora badrummet.

En trappa upp hittar vi familjens sovavdelning med två välplanerade badrum: det ena i direkt anslutning till föräldrarnas sovrum och det andra intill barnens sovrum. Trots att varje badrum är anpassat efter de specifika behoven bibehålls den minimalistiska stilen som genomsyrar hela huset. Inredningen i de båda badrummen har valts med noggrannhet – med fokus på detaljer och hög kvalitet.

Ken och Felicias ensuite flödar av ljus med en fantastisk vy över skog och mark. Badrummet är klätt i microcement, vars jordnära toner kompletterar den träfanerade kommoden Air Wood 80 frå INR. Möbeln är utrustad med sensorstyrd belysning – både i lådan och under kommoden – och bakom dess hela front döljer sig en praktiskt fackindelad låda, perfekt för organiserad förvaring.

Till detta det matchande spegelskåpet Circ med rund spegel och smarta funktioner såsom eluttag och magnet för små accessoarer som pincetter och liknande. Circ är ett exklusivt spegelskåp som bjuder på effektiv belysning inuti, under och framåt som du kan justera som du vill både vad gäller intensitet och färgtemperatur. Belysningen stys med hjälp av touchpanelen på skåpets sida.

Planritning över ensuite-badrummet.

Valet av duschlösning föll även här på den exklusiva duschlösningen Epic med glaset Opal Clear – det självklara valet för den som inte vill kompromissa med varken färgval eller upplevelse. Detta rimmade väl med Ken och Felicias designfilosofi. 

Det tio millimeter tjocka glaset i Epic är fäst i nedsänkta pivotpunkter i golv och tak.

I barnens badrum – som är endast 3,4 kvadratmeter stort – föll möbelvalet på Grand Grip 60. Grand är en rymlig kommod med stabila lådor och extra mycket förvaring som lämpar sig väl i små badrum. Den fanérade kommoden har integrerad grepplist i massiv ek.

Att välja möbler av hög kvalitet var viktigt för Ken och Felicia. Och nog har de levererat över förväntan: barnen hänger och klänger i lådorna men de sitter som berget, berättar Ken. Precis som i ensuite-badrummet valde paret spegelskåp på Circ i Natural oak. I alla badrum finns spotlights men den integrerade belysningen i kommod och spegelskåp är den som familjen oftast använder eftersom den är både effektiv och stämningsgivande.

Planritning över det lilla badrummet.

Med den begränsade ytan i åtanke föll valet på en duschlösning som kanske är mer funktionell än estetiskt fulländad. Linc Flex är en lösning som med sina vikbara dörrar sparar värdefull yta när duschen inte används. Lösningen kommer också med tätningslister som hjälper till att hålla kvar vattnet i duschen. Till detta en inbyggnadsblandare i rostfritt stål från Scandtap. Men åter till den gnagande känslan av att allt inte blev helt enligt plan. Även om det mesta blev lika bra eller bättre än vad de föreställt sig så finns det något som Ken så här i efterhand hade gjort annorlunda. Han berättar:

– När du planerar placeringen av el och avlopp är det viktigt att noggrant överväga materialval, eftersom inte allt kan ändras i efterhand. Vi stötte på kompromisser med bland annat golvbrunnar som redan var gjutna i plattan enligt standardbeställning – något vi inte kände till eller ifrågasatte tidigare. Vi upplevde också problem med installationen av spolknappen och toalettstolen på grund av behovet av varmvattendragningar och elanslutningar. Att vara efterklok i byggprocesser är problematiskt, så det är avgörande att allt är noggrant planerat ner till minsta detalj innan bygget påbörjas.


Skapa stilen

Klicka på en produkt för att anpassa och spara i din favoritlista. Ta med underlaget till en återförsäljare för att lägga din beställning.


Relaterade sidor

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Villa Gullboda

Här samsas dämpade färger med material och föremål i ett harmoniskt möte mellan skandinavisk och japansk stil. 

Se mer

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer