Ett badrum för tusen starka viljor

I familjens badrum råder sällan stilla ro – åtminstone inte dagtid. Här ska toviga hår borstas och kladdiga händer tvättas samtidigt som någon stackare skyndar för att hinna till toan... Hur inreder man ett sådant rum på bästa vis? I det här reportaget fokuserar vi på smarta och tåliga lösningar som hjälper dig att skapa dina drömmars familjebadrum.

Produkter: Kommod Viskan Shade 120 / Spegel Loox 110 / Duschvägg Edge 4 / Tvättställsblandare Steel Vector Low med bottenventil / Handdukstork Bow / Väggskåp Viskan Shade 120

Hur många badankor?

Om barnen är små brukar någon form av uppskattning av hur många badleksaker som behöver rymmas i kommoden vara en bra start för att få koll på förvaringsbehovet. Om barnen hunnit bli ungdomar kan du istället räkna ansiktskrämer eller parfymflaskor. Oavsett är det viktigt att planera på ett så realistiskt sätt som möjligt både behov, budget och storlek på rummet. Ta hjälp av våra checklistor och guider för en bra start på badrumsprojektet.

Planera badrum

Störst kommod vinner

Satsa på en så stor kommod som möjligt, gärna med en låda till varje familjemedlem. Och med inredda lådor kan alla organisera sina småsaker som de själva vill. Här ser vi kommoden Viskan Shade 120 med fyra lådor. Välj mellan flera typer av tvättställ: enkelt eller dubbelt eller som här med med ho på ena sidan och avlastningsyta på den andra. Kommoden kommer med ytbehandlingen TX Top Extreme™ som skyddar mot fukt och slitage i minst 15 år. En långsiktig och pålitlig spelare i familjebadrummet.

Viskan Shade

Blandaren Steel Vector är tillverkad i rostfritt stål vilket ger blyfritt dricksvatten. Snällt mot både stora och små magar.

Belysning i lådan är ett snyggt och praktiskt tillval, inte minst kvällstid. Och med den smarta förvaringen som ingår när du köper din kommod kan både nagelsaxar och badleksaker få sin dedikerade yta.

En dusch för fyra

När flera kalufser ska hinna tvättas innan Bolibompa börjar, behövs en duschplats med bra funktion och gott om plats. En rymlig duschlösning med dörrar som sluter tätt gör jobbet enkelt samtidigt som både vatten och värme hålls kvar inne i duschen. Och med en handdukstork strax utanför hinner ingen bli kall efter duschen. Ta hjälp av vår duschguide för att hitta vilken duschlösning som passar dig och ditt utrymme bäst.

Att välja duschvägg

Två Viskan Shade väggskåp 120 monterade intill varandra.

Maxad förvaring

Förvaring går det inte att få för mycket av i badrummet, det kan varje barnfamilj skriva under på. Och med lite smart planering kan nog både mamma och pappa få var sin helt egna hylla i skåpet, kanske rent av på en höjd som ivriga småfingrar inte kan nå. Maxa ytan genom att placera flera skåp intill – eller ovanpå – varandra. Klicka på länken för fler smarta tips för små badrum.

Tips för små badrum


Relaterat

Viskan Solid 60 i Light Sand

Citybadrummet

Citytjejens badrum ska rymma det mesta, helst allt, och här räknas varje centimeter.

Se mer
Grand Grip 140 i Dark Oak med duschvägg Arc 19 Original.

Parets badrum

Här ser vi ett harmoniskt badrum för två med fokus på funktion och äkta material i produkter med skandinavisk design.

Se mer

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer