Badrum mellan himmel och hav

Bland kobbar och skär på den svenska västkusten i Bohusläns fantastiska skärgård, finner vi Evas hus och hennes drömbadrum som smälter in på den geografiska platsen, både vad gäller arkitektur och materialval. Välkommen in i detta fantastiska badrum som förenar himmel, jord och hav och där varje del handplockats med design, funktion och hållbarhet i centrum.

Att inreda i något annat än jordtoner var otänkbart för Eva. Med kalksten som bas växte hennes moodboard fram. Egna strandfynd varvades med rotting och andra material som är sköna att omge sig med i badrummet.  

Evas grundinställning när hon började planera badrummet var att återanvända material och produkter så långt som möjligt, och hon lekte länge med tanken på att använda en familjeklenod – mormors gamla byrå – som kommod.

– Jag ville egentligen ta in så få nytillverkade material som möjligt men insåg att det blev ganska opraktiskt. Efter att ha grävt djupare i INRs sortiment och besökt ett par kakelbutiker förstod jag att hållbarhet i det långa loppet är så mycket bredare än vad jag tidigare trott. Som en ovanligt lång garantitid till exempel och smidigare underhåll. Även att badrumsinredningen tillverkas i Sverige spelade en viktig roll för mig.

Badrumsmöbler i klassisk stil

- Jag ville hålla fast vid drömmen om mormors byrå som kommod in i det längsta men fann ett fullgott alternativ i INRs möbleserie Grand Classic. Den härliga klassiska byråkänslan finns där och när jag fick se Clamshell-bänkskivan blev jag faktiskt helt såld. Det var precis den känslan jag var ute efter. Och när jag fick lära mig om de många fördelarna med att bänkskivan är tillverkad i kvartskomposit och inte i äkta kalksten var saken klar.

Grand Classic

 

Ibland när jag har vänner på besök och känner mig på skrythumör öppnar jag lådan och väntar på reaktionen. Det blir alltid succé!

Grand Classic 100 med Level bänkskiva Raw Concrete. Tvättställsblandare Sleek.

Platsbyggd dusch

I vad som närmast kan beskrivas som en naturlig förlängning av rummets panoramafönster lät Eva skapa en egen duschlösning skräddarsydd för den specifika ytan. De fria glasytorna var viktiga för Eva och valet föll därför på en Arc Original i 8 mm glas.

Arc Original

Material och produkter

Kommod Grand Classic 100 med LEVEL bänkskiva Clamshell / Tvättställsblandare Posh / Spegel Loox 90 / Handdukstorkar Line / Duschvägg Arc 14 Original / Kakel och klinker J66 Norrvange Grey 60x60 cm - Bricmate / Takfärg Chi - Jotun


Relaterat

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer