Badrum mellan himmel och hav

Bland kobbar och skär på den svenska västkusten i Bohusläns fantastiska skärgård, finner vi Evas hus och hennes drömbadrum som smälter in på den geografiska platsen, både vad gäller arkitektur och materialval. Välkommen in i detta fantastiska badrum som förenar himmel, jord och hav och där varje del handplockats med design, funktion och hållbarhet i centrum.

I JORDENS TONER

Att inreda i något annat än jordtoner var otänkbart för Eva. Med kalksten som bas växte hennes moodboard fram. Egna strandfynd varvades med rotting och andra material som är sköna att omge sig med i badrummet.  

Hållbarhet i ett bredare perspektiv

Evas grundinställning när hon började planera badrummet var att återanvända material och produkter så långt som möjligt, och hon lekte länge med tanken på att använda en familjeklenod – mormors gamla byrå – som kommod.

– Jag ville egentligen ta in så få nytillverkade material som möjligt men insåg att det blev ganska opraktiskt. Efter att ha grävt djupare i INRs sortiment och besökt ett par kakelbutiker förstod jag att hållbarhet i det långa loppet är så mycket bredare än vad jag tidigare trott. Som en ovanligt lång garantitid till exempel och smidigare underhåll. Även att badrumsinredningen tillverkas i Sverige spelade en viktig roll för mig.

Badrumsmöbler i klassisk stil

- Jag ville hålla fast vid drömmen om mormors byrå som kommod in i det längsta men fann ett fullgott alternativ i INRs möbleserie GRAND Classic. Den härliga klassiska byråkänslan finns där och när jag fick se Clamshell-bänkskivan blev jag faktiskt helt såld. Det var precis den känslan jag var ute efter. Och när jag fick lära mig om de många fördelarna med att bänkskivan är tillverkad i kvartskomposit och inte i äkta kalksten var saken klar.

Möbelserie GRAND Classic

 

"Ibland när jag har vänner på besök och känner mig på skrythumör öppnar jag lådan och väntar på reaktionen. Det blir alltid succé!"

Platsbyggd dusch

I vad som närmast kan beskrivas som en naturlig förlängning av rummets panoramafönster lät Eva skapa en egen duschlösning skräddarsydd för den specifika ytan. De fria glasytorna var viktiga för Eva och valet föll därför på en ARC Original i 8 mm glas.

Duschserie ARC

"Jag ville skapa ett helt öppet badrum och släppa in det där nordiska ljuset som jag älskar. Jag ville känna att jag var ett med skärgården utanför. Och det lyckades jag med. Men på kvällen blir känslan helt annorlunda. Då duschar jag i månsken och det är en fantastisk känsla det med!" 

Vad är du mest nöjd med?

- Om jag bara får välja en sak så blir det nog vyn med kommoden och spegeln. Jag kan inte se mig mätt på den, ärligt talat. Och så älskar jag att arrangera innehållet i lådorna. Det känns så väldigt genomtänkt alltihop.

Eva, 49 år

Material och produkter

Kommod GRAND Classic 100 med LEVEL bänkskiva Clamshell - INR
Tvättställsblandare POSH - INR
Spegel LOOX 90 - INR
Handdukstorkar LINE - INR
Duschvägg ARC 14 Original - INR
Kakel och klinker J66 Norrvange Grey 60x60 cm - Bricmate
Takfärg Chi - Jotun

Andra har tittat på

Duschlösning ARC 43 Plus Original och kommod GRAND Solid 100.

Badrums­inspiration

Lyxbadrummet på udden

Allra ytterst på en udde i Stockholms skärgård – vackert inbäddat bland tallar – finner vi Rikard och Ulrikas paradis – ett arkitektoniskt mästerverk i suterräng.

Se mer

Alternativ för badrumsmöbler

Level

LEVEL är ett stilrent alternativ till kommoderna i GRAND med infällt tvättställ till ett handplockat sortiment bänkskivor med eller utan blandarhål tillverkade i kvartskomposit.

Se mer

Badrums­trender 2023

Nordic Elements

Nordic Homecoming är en vänlig badrumstrend som med influenser från Japan och Italien, tolkat på vårt eget nordiska vis.

Se mer