Rikards och Ulrikas paradis: Lyxbadrummet på udden

Allra ytterst på en udde i Stockholms skärgård – vackert inbäddat bland tallar – finner vi Rikard och Ulrikas paradis – ett arkitektoniskt mästerverk i suterräng med svart liggande panel och härliga ljusinsläpp. Långt från stadens brus och med naturen i alla väderstreck lever familjen ett gott liv där hållbarhet och respekt för vår omvärld återspeglas i detaljerna. Välkommen in i detta drömbadrum och lyssna på Rikard när han berättar hur japanska badrumsideal möter svenska, och där vi utforskar vad som egentligen menas med lyx.

Villan smälter så väl in i omgivningen att den kan vara svår att urskilja från sjön. Sett från andra sidan udden blir vyn helt annorlunda och huset får breda ut sig i all sin prakt.

Paret ville skapa ett modernt skandinaviskt badrum med japanska influenser. Träpanelen var given från start och så lät de de 90x90 cm stora plattorna följa med in i duschen och upp på väggen. Plattorna bryter av fint mot träpanelen och ger en mycket lyxig känsla. Detta tillsammans med ekfanér på möblerna blev också ett sätt att ge värme till rummet som badar i det kalla nordiska ljuset från morgon till kväll.

- Vår målbild var att duscha och spaa som ett med naturen utanför, säger Rikard. Och utifrån det tog badrummet så sakteliga form. Vi bestämde att inte stressa utan vi ville att alla detaljerna skulle kännas helt rätt.

 

Skönhet i det enkla

Sittbadkaret i trä bidrar förstås till den japanska känslan och likaså träpanelen. Och precis som i den japanska kulturen ligger fokus på att se det vackra i det enkla. Att sänka ned baddelen är just en sådan detalj. De vackra och samtidigt funktionella handdukstorkarna Bow med stämningsfull belysning en annan. Genom att vara placerade på lagom avstånd mellan dusch och badkar har familjen alltid en varm handduk till hands.

BOW

Duschen i centrum

Alla fönster i huset löper från golv till tak och paret ville att duschen skulle följa samma princip för en tydlig röd tråd.

– Hos INR hittade vi Arc 43 Original i 8 mm glas vars känsla vi ville förstärka genom att placera den mitt i rummet. Det är dessutom rätt så härligt att kunna dusch tillsammans, säger Rikard. Utsikten över skärgården är en bonus.

Arc Original

"Vår målbild var att duscha och spaa som ett med naturen utanför. Och utifrån det tog badrummet så sakteliga form. Vi bestämde att inte stressa utan vi ville att alla detaljerna skulle kännas helt rätt."

Harmoni i kontraster

Att bryta av trä med betong eller vice versa fungerar alldeles utmärkt och ger en harmoni mellan kontrasten varmt och kallt som ögat tycker om. Vilka kontraster vill du utforska: varmt vs kallt, mjukt vs hårt, ljust vs mörkt?

Till kommoderna i INRs möbelserie Grand finns många fina alternativ när det gäller både utföranden på luckor, färger och bänkskivor. Här ser vi Grand Solid 100 i Natural Oak med bänkskivan Raw Concrete skapad i kvartskomposit som är både hållbar och enkel att underhålla.

Grand Solid

Att bryta av trä med betong eller vice versa fungerar utmärkt. En harmoni mellan varmt och kallt som ögat tycker om. Till våra badrumsmöbler finns mängder av val och möjligheter för dig som vill skapa något eget.

Sustainable luxury

Vad innebär lyx för dig? Om vi bortser från ordets mest objektiva betydelse, det vill säga produkter och material som håller hög kvalitet och som kanske är skapade av välrenommerade designers, så har vi förstås även din personliga, subjektiva uppfattning om lyx. Är det lyx för dig att tassa upp ur sängen och låta duschens varma strålar väcka ditt nyvakna morgonjag till liv? Eller är det att kunna duscha i månljus? Kanske är lyx för dig att veta att den investering du precis gjort kommer att stå sig under många år framöver och kräver minimal ansträngning för att hålla sig snygg och fräsch?

För oss på INR är lyx en blandning av alltihop och vårt mål är att skapa vacker, högkvalitativ badrumsinredning som både är funktionell och med en ovanligt lång garantitid på hela 15 år.

Badrumsmöbler

Material och produkter

Kommod Grand Solid 100 med Level bänkskiva Raw Concrete / Högskåp Grand Solid 40 / Tvättställsblandare VOLA / Spegel Touch 100 / Handdukstorkar Bow / Duschvägg ARC 43 Original / Badkar Geo - William Garvey / Badkarsblandare FS1 - Vola / Kakel och klinker 90x90 Cemento Mid Grey Matte - Mandarin Stone Kakel bakom spegel Oska Linen Matte - Mandarin Stone / Träpanel med  vattenavvisande ytbehandling


Relaterade sidor

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer