Duschlösning ARC 43 Plus Original och kommod GRAND Solid 100.
< >

Rikards och Ulrikas paradis: Lyxbadrummet på udden

Allra ytterst på en udde i Stockholms skärgård – vackert inbäddat bland tallar – finner vi Rikard och Ulrikas paradis – ett arkitektoniskt mästerverk i suterräng med svart liggande panel och härliga ljusinsläpp. Långt från stadens brus och med naturen i alla väderstreck lever familjen ett gott liv där hållbarhet och respekt för vår omvärld återspeglas i detaljerna. Välkommen in i detta drömbadrum och lyssna på Rikard när han berättar hur japanska badrumsideal möter svenska, och där vi utforskar vad som egentligen menas med lyx.

Villan smälter så väl in i omgivningen att den kan vara svår att urskilja från sjön. Sett från andra sidan udden blir vyn helt annorlunda och huset får breda ut sig i all sin prakt.

Ett med naturen

Paret ville skapa ett modernt skandinaviskt badrum med japanska influenser. Träpanelen var given från start och så lät de de 90x90 cm stora plattorna följa med in i duschen och upp på väggen. Plattorna bryter av fint mot träpanelen och ger en mycket lyxig känsla. Detta tillsammans med ekfanér på möblerna blev också ett sätt att ge värme till rummet som badar i det kalla nordiska ljuset från morgon till kväll.

- Vår målbild var att duscha och spaa som ett med naturen utanför, säger Rikard. Och utifrån det tog badrummet så sakteliga form. Vi bestämde att inte stressa utan vi ville att alla detaljerna skulle kännas helt rätt.

 

Skönhet i det enkla

Sittbadkaret i trä bidrar förstås till den japanska känslan och likaså träpanelen. Och precis som i den japanska kulturen ligger fokus på att se det vackra i det enkla. Att sänka ned baddelen är just en sådan detalj. De vackra och samtidigt funktionella handdukstorkarna BOW med stämningsfull belysning en annan. Genom att vara placerade på lagom avstånd mellan dusch och badkar har familjen alltid en varm handduk till hands.

Handdukstorken BOW

Duschen i centrum

Alla fönster i huset löper från golv till tak och paret ville att duschen skulle följa samma princip för en tydlig röd tråd.

– Hos INR hittade vi ARC 43 Original i 8 mm glas vars känsla vi ville förstärka genom att placera den mitt i rummet. Det är dessutom rätt så härligt att kunna dusch tillsammans, säger Rikard. Utsikten över skärgården är en bonus.

Duschserie ARC Original

Harmoni i kontraster

Att bryta av trä med betong eller vice versa fungerar alldeles utmärkt och ger en harmoni mellan kontrasten varmt och kallt som ögat tycker om. Vilka kontraster vill du utforska: varmt vs kallt, mjukt vs hårt, ljust vs mörkt?

Till kommoderna i INRs möbelserie GRAND finns många fina alternativ när det gäller både utföranden på luckor, färger och bänkskivor. Här ser vi GRAND Solid 100 i Nordic Oak med bänkskivan Raw Concrete skapad i kvartskomposit som är både hållbar och enkel att underhålla.

Utforska GRAND LEVEL

Att bryta av trä med betong eller vice versa fungerar utmärkt. En harmoni mellan varmt och kallt som ögat tycker om. Till våra badrumsmöbler finns mängder av val och möjligheter för dig som vill skapa något eget.

Våra badrumsmöbler

Sustainable luxury

Vad innebär lyx för dig? Om vi bortser från ordets mest objektiva betydelse, det vill säga produkter och material som håller hög kvalitet och som kanske är skapade av välrenommerade designers, så har vi förstås även din personliga, subjektiva uppfattning om lyx. Är det lyx för dig att tassa upp ur sängen och låta duschens varma strålar väcka ditt nyvakna morgonjag till liv? Eller är det att kunna duscha i månljus? Kanske är lyx för dig att veta att den investering du precis gjort kommer att stå sig under många år framöver och kräver minimal ansträngning för att hålla sig snygg och fräsch?

För oss på INR är lyx en blandning av alltihop och vårt mål är att skapa vacker, högkvalitativ badrumsinredning som både är funktionell och med en ovanligt lång garantitid på hela 15 år.

Våra badrumsmöbler

"Vår målbild var att duscha och spaa som ett med naturen utanför. Och utifrån det tog badrummet så sakteliga form. Vi bestämde att inte stressa utan vi ville att alla detaljerna skulle kännas helt rätt."

Vad är du mest nöjd med?

- Att vi fick till en lyxig och samtidigt hållbar känsla. Vi är otroligt nöjda med både materialen och produkterna. De kräver väldigt lite underhåll och känns oerhört gedigna och hållbara – även med små barn i hushållet.

Rikard, 45 år

Material och produkter

Kommod GRAND Solid 100 med LEVEL bänkskiva Raw Concrete - INR
Högskåp GRAND Solid 40 - INR
Tvättställsblandare - VOLA
Spegel TOUCH 100 - INR
Handdukstorkar BOW - INR
Duschvägg ARC 43 Original - INR
Badkar Geo - William Garvey
Badkarsblandare FS1 - Vola
Kakel och klinker 90x90 Cemento Mid Grey Matte - Mandarin Stone
Kakel bakom spegel Oska Linen Matte - Mandarin Stone
Träpanel med vattenavvisande ytbehandling

Andra har också besökt

GRAND Solid 100 med snedkapad duschhörna ARC 13 Original.

Badrums­inspiration

Badrum mellan himmel och hav

Bland kobbar och skär på den svenska västkusten i Bohusläns fantastiska skärgård, finner vi Evas hus och hennes drömbadrum.

Se mer

Badrums­trender 2023

Nordic Identity

Börja med ett vitt papper, addera något, ta ett steg tillbaka, begrunda. Addera något nytt. Upprepa. Så kan man beskriva badrumstrenden Nordic Identity.

Se mer

Alternativ för badrumsmöbler

Level

LEVEL är ett stilrent alternativ till kommoderna i GRAND med infällt tvättställ till ett handplockat sortiment bänkskivor med eller utan blandarhål tillverkade i kvartskomposit.

Se mer