Välplanerat badrum i hytten på fjorden

Ända sedan sin förlovning på just denna plats – i Møre og Romdals böljande fjordlandskap där lågland möter fjäll – stod drömmen klar: Här skulle de bygga sitt fritidsboende. Men att det skulle dröja hela 9 år till drömmen blev verklighet hade de nog inte räknat med. Så mycket kom emellan: tre barn, intensiva yrkesliv – och totalt fem maraton. Men drömbilden växte sig starkare och sommaren 2020 stod huset klart. Och nog var det värt väntan – och mödan.

– Att efter en löptur dyka rakt ner i den iskalla fjorden är värt varenda sekund av väntan” säger Espen som är arkitekt till yrket och hade visionen klar från start. ”Jag ville skapa en modern hytte med minimalt med underhåll och som skulle smälta in i landskapet.

Det 85 kvadratmeter stora hytten i modern stil står tryggt placerad på en brygga i fjorden och bjuder sommartid på magiska solnedgångar kväll efter kväll. Huvuddelen av husets yta tas upp av bad- och sovdelen och så var också tanken.

- Vi älskar att vara ute och spenderar så lite tid som möjligt inomhus. På morgonen packar vi en matsäck och ger oss ut med barn och hund och kommer egentligen inte in igen förrän efter skymning. Då väntar dusch och bad och återhämtning inför nästa dag, säger Anita. Mycket mer än så hinner vi oftast inte med. Livet här är rätt intensivt på så sätt och vi får tränga ihop oss men vi älskar ytterligheterna och livet här är också så enormt annorlunda från livet vi lever hemma i Oslo.

Funktionell inredning

- Ett hem måste vara funktionellt. Med design kommer man långt men inte ända fram. Vi valda att fokusera på produkter som är hållbara och funktionella. Att byta inredning vart femte år är inget för oss utan vi valde med omsorg ut en kommod, dusch och handdukstork som vi vet inte kommer att ge oss några tråkiga överraskningar varken medan vi är här eller när vi är i stan. Det måste hålla, helt enkelt. Vi satsade också på vita, tidlösa möbler för att hålla nere intrycken. Efter en dag på fjället är vi fulltankade med intryck från naturen och vill kunna vila ögonen på något med enkel men tidlös design.

Viskan Solid

Genomtänkt design

Att få plats med fem personers tandborstar, schampoflaskor och krämer genomtänkt design. I den 120 cm breda Viskan-möbeln och spegelskåpet får familjen plats med det mesta. Och med kommodens tunna tvättställ i matt vit stenkomposit och lådor med push-öppning kunde de hålla den minimalistiska linjen hela vägen.

- Vi valde också att satsa på ett spegelskåp i stället för högskåp. Detta för att hålla så fria ytor som möjligt på väggarna – och för den smarta förvaringen förstås. Det är praktiskt att kunna ladda tandborstarna direkt i skåpet.

Spegelskåp

Extra hållbart duschglas

Valet av duschhörna föll på den tidlösa Linc Angel med duschförvaringen Pile. Duschglaset är extrautrustat med tillvalet SafeTech, en unik produkt som håller ihop glaset om det mot förmodan skulle granulera.

- Funktion i fokus, som sagt. Med flera små barn i familjen kändes det självklart att välja det här extra säkra glaset. Och den inbyggda förvaringen är briljant. Vi är så otroligt nöjda, säger Anita.

Linc Original

Duschförvaring Pile i Polished.

Smartaste handdukstorken

En varm handduk är inte att förringa och än en gång blev det en önskan om både design och funktion som förde familjen framåt. Espen berättar:

- Vi älskar handdukstorkarna! Vi får plats med alla våra fem handdukar – och även hundens. Och så lyser de upp riktigt snyggt på kvällen. Det är faktiskt väldigt praktiskt att inte behöva tända någon lampa nattetid. Det blå ljuset från handdukstorken räcker gott och väl och känns väldigt lyxigt.

LINE

Material och inredning

Kommod Viskan Solid 120 / Spegelskåp Stage 120 / Tvättställsblandare Sleek | Duschhörna Linc Angel / Duschförvaring Pile / Takdusch Mist / Handdukstork LINE / Väggar Tadelakt, kalkputs ”Silver dust” / Golv i flytbetong


Relaterade sidor

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer