I livsnjutarens badrum uppstår harmoni i mötet mellan hantverk, natur och teknologi

Likt motivet från en målning av John Bauer breder den spegelblanka tjärnen ut sig framför den värmländska urskogen med höstdimmande rofyllt svepande ovan vattenytan. Absolut tystnad. Inte ett vingslag. Vid utkanten av detta ett hus som försynt tittar fram mellan granarna...

Vilken tavla! Ja, och här bor han, livsnjutaren Peter. Diskret och modest på utsidan är huset, men med höjd för det urbana livets alla krav på komfort, kvalitet och tekniska innovationer på insidan. Följ med oss på en rundtur in i det allra heligaste – Peter privata badrum. Här samsas ursvenska hantverkstraditioner med teknisk precision inom mekanik och elektronik. Och harmoni uppstår. Välkommen in i paradoxernas badrum.

Längtan tillbaka till skogarna där han växte upp har alltid funnits där, och för ett par år sedan gjorde han slag i saken. Han lämnade bankingkarriären i London bakom sig och lät bygga sitt drömboende – en lågmäld enplansvilla med svart panel som smälter väl in i vegetationen. Här njuter han av det moderna livet med den avkopplande värmländska naturen helt in på knuten.

Moodboard till Black Oak House

Peters moodboard i svart, grått och trä.

Peter önskade ett stort badrum i direkt anslutning till sovrummet – ett rum som skulle spegla honom själv och hans behov. Det väl tilltagna duschutrymmet med takfönster blev utgångspunkten från vilken han skapade resten. 

Peter, självutnämnd livsnjutare.

En dusch för livsnjutare

Med duschen i rummets centrum och självaste himlavalvet som tak behövdes en duschlösning värd namnet. Hos INR hittade Peter duschserien Edge som han kände kunde leverera på den rätta nivån. Möjligheten att kunna måttanpassa glaset både på bredden och höjden var centralt och till detta valde Peter en blandare i ultramatt svart finish, även den från INR. Väggarna kläddes med den sexkantiga kakelplattan Pietro Stone Charcoal Hexagon. Övriga väggar är i microcement.

Edge

Ja, jag är en livsnjutare. Och tvåa på min lista – efter att vistas i naturen – står nog faktiskt att duscha. Det blir några stycken om dagen.

Smarta ljusinsläpp

I samma serie som duschväggen fann Peter duschdörren Edge 2 som han valde att placera mellan badrummet och sovrummet – dels för den röda trådens skull men också för att kunna njuta av den slående vyn över tjärnen. Högskåpet kommer från INRs möbelserie Grand Solid.

Duschserie Edge

Förvaring för badrum

Takduschsetet Steel Pleasure 2 ur kollektionen INR by Primy är tillverkad i rostfritt stål med PVD-behandlad yta i Ultra Matte Black. Taksilen ger ett lyxigt och rikligt vattenflöde. Blandaren är typgodkänd i hela Norden. 

Inredning som det strålar om

Som den kvalitetssökare han är lade Peter stort fokus vid att hitta inredning med det lilla extra. I INRs möbelserie Air Wood fann han vad han sökte. En omsorgsfullt skapad möbel utifrån hållbara material, genuina hantverksdetaljer och läcker integrerad belysning som styrs med rörelsesensorer. Till detta ett fullutrustat spegelskåp som han kan justera såväl ljusstyrka som ljustemperatur på efter behov. De ikoniska handdukstorken Bow i matt svart med LED-belysning undertill blev grädden på moset.

AIR Wood

Handdukstorkar

Funktionerna som får ditt badrum att stråla

Utforska belysning

Material och produkter

Golv Microcement / Väggar Pietro Stone Charcoal Hexagon / Kommod Air Wood 120 / Duschvägg Edge 20 Plus / Dörr Edge 2 / Takdusch Steel Pleasure 2 / Duschförvaring Box / Tvättställsblandare Steel Voyage High / Spegelskåp Stage Plus 120 / Handdukstork Bow / Förvaring Grand Solid 40 / Stol Barrel Stool Philippe Malouin SCP


Relaterade sidor

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Lysande innovationer

Integrerad belysning i badrumsinredningen är en innovativ feature som är praktisk samtidigt som den ger en häftig wow-effekt till hela badrummet.

Se mer