Feng Shui badrum

I hemmets hjärta hittar vi Sinnenas badrum

Följ med oss på en resa till Gotland där Monica och Roger uppförde sitt drömhus efter att ha sökt den perfekta platsen i flera år. Monica hade spenderat somrarna på Gotland sedan hon var barn och visste att här ville hon bo när hon själv fick barn och stadgade sig. Nu dröjde det ändå till efter att barnen blivit nästan vuxna innan hon och hennes man tog steget att flytta till ön på heltid. Men de har inte ångrat beslutet en sekund.

Välkommen att titta in i hjärtat i deras hem - badrummet!

AIR 120 i 'Black Velvet' (NCS S 8000-N) med spegel TOUCH 120. Duschhörna LINC Angel med svarta profiler och MIST Takdusch. LINE Handdukstork.

Trä stod högt upp på Monicas lista. Liggande träpanel på golvet och stående längs väggen i duschytan blev en kreativ och vacker lösning som paret är extra nöjda över. Med den infällda, nedåtriktade belysningen i duschen får trät en vibrerande känsla, menar de. Lägg därtill den ljuvliga doften av varmt trä när duschstrålarna nuddar panelen. 

Även kontrasten mellan mörker och ljus är viktig för Monica :
- Att ta ett bad eller en dusch på kvällskvisten med dimrad belysning på spegeln och i taket är äkta livsnjutning för mig. Pulsen dämpas och jag känner hur oro och stress lämnar mig. Jag går in i ett annat mode – där kropp och själ kan andas, kommer i synk.

Som kunnig inom Feng Shui var det viktigt för Monica att rummet skulle innehålla element och material som tillsammans skulle skapa bra Feng Shui-energi och anpassa sig efter många olika sinnesstämningar och dagsformer.

Monica

Vad är du mest nöjd med i ditt badrum?

- Träpanelen, helt klart. Vi är otroligt nöjda med resultaten och känslan när jag trippar barfota över golvet är obetalbar! Möjligheten att styra belysningen beroende på tid på dygnet men också efter min egen sinnesstämning är också något jag fullständigt älskar. Ibland när jag är på det humöret dimmar jag ner belysningen på spegeln och i taket, tänder några ljus och aktiverar min favorit-aroma-doft. Kryper ner i badkaret eller slår på vattnet i duschen. Då finner min själ ro och spänningarna släpper.

Vad är ditt bästa tips till andra?

- Gör inte avkall på kvaliteten – ett badrum används så flitigt och får utstå så mycket så min rekommendation är att hellre lägga lite mer än planerat än att snåla. Om möjligthet finns förstås. I övrigt så skulle jag säga: Våga tänka annorlunda! Det kanske blir knöligare än tänkt till en början att hitta de praktiska lösningarna när kreativiteten får spinna fritt men det är så värt det i slutändan.

Om produkterna

  • Kommod AIR 120 F i NCS S800-N med bänkskiva i Corian och runt tvättställ
  • Tvättställsblandare SLEEK med svart ovansida
  • Spegel TOUCH 120
  • Duschhörna LINC Angel 90x90 med svarta profiler
  • Handdukstork LINE i svart
  • Takdusch MIST med svarta detaljer

Klicka på bilderna för att komma till produkterna.

Om materialen

  • Golv -The Resin Flooring Company - Microcrete, 20% Svart
  • Panel - Trä
  • Väggfärg - F497 Paper från Tikurila
  • Badkar - Kerasan

Mer inspiration

Badrums­inspiration

Smala badrummet

Ta ut svängarna i ditt långsmala badrum och skapa en privat oas med smarta lösningar, snygg design och häftiga tillval!

Läs mer

Badrums­inspiration

INR Black Edition

Det är inte kvadratmetrarna som avgör upplevelsen, däremot de ytterst väl valda detaljerna och i år är ett svart badrum verkligen hett!

Läs mer

Badrumstrender

Industrial Sway

Under 2020 tar stilen ett mer rustikt uttryck och känslan blir mer genuin än tidigare. Nu bjuder vi in naturens egna material och låter kärleken till hantverket synas i stort som smått.

Läs mer