Iconic by Villa Nordic Stories

Hemma hos

Drömmen om ett hus som skulle kännas som att vara på semester

Det moderna timmerhuset som byggdes till Lojos bostadsmässa i södra Finland kombinerar de gemensamma passionerna hos en aktiv familj; segling, alpint och Finlands vackra natur. Drömmen var att bygga ett hus som skulle kännas som att vara på semester!

I den här Hemma hos artikeln får du utforska Paulina och Jukkas harmoniska hem, vars badrum skapar en funktionell och vacker helhet.

Efter år av letande hittade familjen av en slump en lämplig tomt i Lojo bomässaområde dit arkitekt Virve Rosberg ritade ett hus som skulle möta familjens önskemål.

– Ytmaterialen som vi valde påminner oss om naturen och de älskade delarna av världen. Trä, sten och vatten som element lugnar och kompletterar varandra och skapar en vacker harmoni i interiören. Det har varit intressant att vara med i bomässaprojektet. Vi bygger i första hand vårt eget hem, vilket har varit givande!

Vi ville att den harmoniska atmosfären skulle flöda sömlöst från ett utrymme till ett annat. Tidlösa naturmaterial som linne, ek och sten, samt heraldiska linnetextilier designade och vävda av min mamma från min barndom, kommer naturligtvis in i vårt nya hem. Likaså de tidlöst vackra ekmöblerna, beställda för snart tjugo år sedan.

Badrum kombinerat med sovrum

Utgångspunkten för designen av badrummen var definitivt placering. Vi önskade att sovrummen skulle anslutas till de mycket funktionella badrummen och walk-in klädkammaren. Vårt hus har inga garderober i sovrummen och vi har inte slösat kvadratmeter till grovköket. Badrumsmöblerna hittade vi i INR:s GRAND-serie.

GRAND Solid

- Jag ritade planskisserna själv, men möbelvalen gjorde vi tillsammans med inredaren. För oss var det viktigt att antingen hitta en snickare som kunde skapa platsbyggda badrumsmöbler eller högkvalitativa produkter speciellt framtagna för badrummet. De hittades på INR Iconic Nordic Rooms. Till Master Bathroom valde vi en kommod i Grand-serien. Det finns två identiska kommoder på var sin sida av väggen.  Som tillval valde vi elkontakt i kommodlådan, Organizers, push funktion för att öppna lådorna och ett inbyggt ljudsystem! Dessutom målades möblerna precis i den färg vi ville ha!

Tillval

Lådorna levereras med praktiska Organizer-lådor som standard.

GRAND Solid är utrustad med Bluetooth-högtalare integrerade i kommoden. Bänkskivan av kvartskomposit är reptålig och suger inte upp vätska, varför den är ett bra alternativ till exempelvis natursten som vanligtvis kräver stor omsorg och daglig skötsel när den utsätts för tvål och vatten.

Bänkskivor

Vad är ni särskilt nöjda med?

– Valet av INR:s möbler var särskilt glädjande med ett mångsidigt urval av utmärkta material. Friheten att välja färger tillät oss att infria den harmoni vi sökte. Vi tror att möblerna vi väljer kommer att vara tidlösa och hållbara i en föränderlig värld när trender svischar förbi.

Lilla toaletten i anslutning till bastuavdelningen

Bastuavdelningen är byggd som en sommarstuga. Den består av en bastu, ett omklädningsrum och ett duschrum, samt ett basturum och en separat toalett. Basturummets timmerpanelväggar och havstoalett är målade i vackert djupt marinblått.

VISKAN kommod målades i samma nyans som väggarna. Nyansen plockades från konstverket "Pleione" av Hannu Leimu som illustrerar vår segelbåt. Det smala högskåpet VISKAN Grip 40 är målat i NCS-kulör S5030-B och till den valde vi ett tunt stenkomposit-tvättställ.

VISKAN Grip

Vem bor här?

Inredningsarkitekten Pauliina, 45 år, och Jukka, 51 år, samt döttrarna Erika 12 år och Elli 9 år. Den senaste tiden har ägnats åt egna byggprojekt, men målet är att återvända till ett mer sportigt liv igen. Hela familjen älskar vintersport, alpint skidåkning framför allt.

Produkter och material

Master bathroom INR GRAND Solid 80 NCS S1005-Y60R

Spegel INR LOOX 70

Lilla toaletten INR VISKAN Grip 40 NCS: S5030-B

Kakel Masterbedroom KPH & Marint toalett: Jura Beige natursten kakel

Skjutdörrar, mellandörrar: Joroinen Vikdörr, utvald ekfanér

Kranar och duschar: Tapwell Bronze

 

Andra har också besökt

Om INR

Iconic Nordic Rooms

NR står för premium nordisk badrumsdesign med en intelligent insida – skapat i material som håller för hemmets tuffaste miljö i minst 15 år. 

Se mer

Hemma hos

Iconic by Peeta Peltola

Hälsa på hos inredningsdesigner Peeta Peltolas mini-spa i en citylägenhet i centrala Helsingfors.

Se mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender och inspiration för badrum – skapat för dig som är i färd med att planera och inreda ett nytt badrum.

Se mer