Nordic Woodlands

Retro blir hållbar framtid i nya trenden Nordic Woodlands

I Nordic Woodlands möter varma träslag som valnöt och mörkbetsad ek natursten, marmor och moderna kompositmaterial. Resultatet blir precis lagom hårt, lagom mjukt och utgör en perfekt mix av retro och framtid. Färgskalan rymmer naturens alla varma toner från beige till choklad med vitt och betong som bas för den rätta minimalistiska touchen.

Vacker insida – lagom hårt, lagom mjukt och en perfekt mix av retro och framtid. GRAND Walnot

Flytande känsla

Sedan flera år ser vi på INR att våra nordiska badrum hämtar alltmer inspiration från köksvärlden. Och inte bara när det gäller materialval, utan även planlösningen. Vi vill gärna öppna upp våra badrum så mycket det går – för att släppa in naturen och för att skapa den där härligt flytande känslan mellan badrum och resten av hemmet.

Skräddarsytt kök i mörkbetsad ek. Bild lånad från Nordiska Kök

Detalj från GRAND Walnot

Badrummet tar revansch

Vanliga dörrar ersätts av dörrar med retroglas, skjutdörrar i massivt trä, eller helt enkelt inga dörrar alls. Tiden då badrummet ständigt prioriterades ned till fördel för andra delar av hemmet – och förpassades till en sorglig skrubb under trappan – är tack och lov över.

Nu vill vi ha badrum som syns och känns och som badar i mängder av naturligt ljus. Vi vill att badrummet ska spegla vår personlighet fullt ut och vi längtar efter att få bjuda in världen att få uppleva det med oss!

Släpp in naturen. Bild lånad från Adam Kane Architect

Sovrum i sköna toner. Bild lånad från stylist Pella Hedeby

Tiden då badrummet ständigt prioriterades ned till fördel för andra delar av hemmet – och förpassades till en sorglig skrubb under trappan – är tack och lov över.

Dubbelt hållbart vinner i längden

Vid sidan av vår längtan efter de varma träslagen och naturmaterialen har vi förstås också vår önskan om hållbarhet – ekologisk hållbarhet och hållbarhet i form av produkter som håller under lång tid framöver.

För att tillgodose detta behov har kompositmaterialen gjort sitt tydliga intåg på badrumsmarknaden. Kvartskomposit är ett mycket bra alternativ till natursten – finns i mängder av utseenden, rimligt i pris och tåler de tuffa tagen i badrummet bättre än till exempel kalksten som kräver en hel del omvårdnad.

Naturligt ljusspel. Bild lånad från Adam Kane Architect

Clamshell är ett matt kvartskomposit med karaktär av kalksten. Finns till kommoderna i GRAND Level med ovanpåliggande tvättställ.

Bättre än originalet

Även på träsidan har det kommit vackra och hållbara alternativ till de äkta träslag som vi ju älskar men som tyvärr inte sällan står på listan över nära utrotningshotade arter.

Kompositträfanéret Walnot™ är ett helt unikt exklusivt fanér som ser ut och känns som äkta valnöt men som är skapat av hållbara träslag från certifierade plantager.

Mer om Walnot

Upplev GRAND Walnot™ hos utvalda återförsäljare. 

Alla möbler från INR förseglas med TX Top Extreme™ vilket ger en skarvfri yta som håller mot fukt i 15 år eller mer.

Skapa stilen

✓ Planera för extra ljusinsläpp

✓ Jobba med naturens färger med vitt som bas

✓ Tänk hållbart i alla lägen

✓ Välj ekologiska alternativ till hotade träslag

✓ Låt gränsen mellan badrum och övriga hemmet suddas ut

✓ Låt din personlighet blomma

Andra har också besökt

Badrums­trender 2023

Nordic Tranquility

Här möter kolonialblått skogsgrönt och blandas upp med en överflöd av nyanser som vi återfinner i den nordiska vildmarken.

Se mer
badrumstrender 2023

Inspiration

Badrums­trender 2023

Årets badrumstrender tar tre riktningar: Soft Simplicity, Green Spirit och Urban Elegance. Vilken av dessa stilar tilltalar dig mest?

Se mer

Badrums­trender 2023

Nordic Elements

Nordic Homecoming är en vänlig badrumstrend som med influenser från Japan och Italien, tolkat på vårt eget nordiska vis.

Se mer