Iconic Nordic Rooms

Visste du att det finns en vildmark i miniatyr i ditt hem? En plats där fukt och yttre påfrestningar sliter och drar i allt i sin väg – inredning, ytor och material – dag ut och dag in. Givetvis pratar vi om badrummet, hemmets i särklass mest utsatta rum. Under en femtonårsperiod öppnar och stänger genomsnittsfamiljen duschdörren fyrtiofem tusen gånger. Och badrumslådan minst det dubbla. Lägg därtill en extrem fukthalt och det blir tydligt att inredningen behöver klara av en hel del.

Här på INR Iconic Nordic Rooms har vi tagit fasta på just detta och gjort till vårt mål att utveckla produkter som tåler vardagens tuffa tag i minst 15 år och som samtidigt hjälper dig att förbereda dig inför en ny dags äventyr, må det vara en helt vanlig dag på jobbet eller en heldag på fjället.

Våra designserier

Serier

Duschar

Lär känna våra duschar i 4 serier med olika tjocklek på glas och med olika valmöjligheter. De flesta av våra duschar har kostnadsfri måttanpassning oavsett serie.

Se mer

Serier

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Se mer

Badrumsmöbler

Badrumsspeglar

Både du och ditt badrum mår bra av den extra rymd som spegeln tillför. Utforska våra runda och rektangulära badrumsspeglar.

Se mer

Om INR Iconic Nordic rooms

INR står för premium nordisk badrumsdesign med en intelligent insida - skapat i material som håller för hemmets tuffaste miljö i minst 15 år. INR designar, producerar och säljer badrumsmöbler, blandare samt handdukstorkar och är svensk marknadsledare på duschlösningar. INR grundades 1988 i Skåne och har sitt huvudkontor i Malmö samt produktion i Jönköping och Malmö. Bolaget ägs sedan 2020 av danska badrumsmöbeltillverkaren Dansani. Huvudmarknader för INR är Sverige, Norge och Finland. 

Vårt ursprung

Sent åttiotal i en skånsk verkstad skapar två designentreprenörer glasväggar för kontor och hotell som efterfrågat lösningar som ännu inte finns. Firman med namnet Inredningsglas skakar liv i branschen och bevisar att man är lika skickliga på att tillverka skräddarsydda, snedkapade glas som rätvinkliga i standardstorlekar. Snart är det inte bara proffsen som är beställare, utan även konsumenter som via utvalda återförsäljare kan handla kundanpassade glaslösningar – först i Sverige men snart i hela Norden.

Drygt tio år senare ger INRs innovativa design nytt liv åt svenska badrum, samtidigt som småländska Aspen tillverkar sina första badrumsmöbler. Genom färdigmonterade och högkvalitativa möbler med intelligenta detaljer får Aspen, likt INR, en explosiv tillväxt. Den gemensamma nämnaren är idén att tillfredsställa ett sug efter innovativ badrumsinredning, byggd kring nordisk designtradition – nu med en modern och kreativ twist. Idag för vi arvet vidare under ett gemensamt varumärke: INR – Iconic Nordic Rooms. 

I mars 2020 förvärvade Dansanis ägare och CEO, Carsten Friis, INR från riskkapitalbolaget Capman som tillsammans med medarbetare i nyckelbefattningar ägt INR och finska dotterbolaget Sanka sedan 2010. Dansani/INR blir härmed den största leverantören av badrumsmöbler och duschinredning i Norden med en total omsättning i de nordiska länderna på DKK 500 miljoner, vilket motsvarar 67 miljoner Euro.

Pressrum

Konsument

INR Katalog 2022

Bläddra i vår katalog, hämta i butik eller beställ via vårt formulär. Du har den i brevlådan inom några dagar.

Se mer

Om INR

TX Top Extreme™

Ytbehandlingen ingår i priset när du köper någon av våra kommoder, badrumsspeglar eller badrumsförvaringslösningar från 2019.

Se mer

Om INR

Vår kvalitet

Att det är detaljerna som gör det märker du när du med kritiskt öga granskar våra produkter i sömmarna. Ingenting vi gör eller utvecklar lämnas åt slumpen.

Se mer