Iconic Nordic Rooms

Vad kännetecknar ikonisk design? För oss är det ett föremål som kan stå upp för sin egna identitet och överlägsna funktion med ett formspråk som känns lika aktuellt idag som om femton år. Addera möjligheten till personliga val samt råvaror av premiumkvalitet och du får något som nog liknar det du hittar här.

Dröj kvar och upptäck en skara omsorgsfullt tillverkade nutida och framtida badrumsikoner som var och en – men allra helst i grupp – sätter stilen på ditt ikoniska badrum.

Badrumsmöbler   Duschserier

Om INR

INR står för premium nordisk badrumsdesign med en intelligent insida – skapat i material som håller för hemmets tuffaste miljö i minst 15 år. INR designar, producerar och säljer badrumsmöbler, blandare samt handdukstorkar och är svensk marknadsledare på duschlösningar. INR grundades 1988 i Skåne och har sitt huvudkontor i Malmö samt produktion i Jönköping och Malmö. Bolaget ägs sedan 2020 av danska badrumsmöbeltillverkaren Dansani. Huvudmarknader för INR är Sverige, Norge, Danmark och Finland. 

En tillbakablick

Sent åttiotal i en skånsk verkstad skapar två designentreprenörer glasväggar för kontor och hotell som efterfrågat lösningar som ännu inte finns. Firman med namnet Inredningsglas skakar liv i branschen och bevisar att man är lika skickliga på att tillverka skräddarsydda, snedkapade glas som rätvinkliga i standardstorlekar. Snart är det inte bara proffsen som är beställare, utan även konsumenter som via utvalda återförsäljare kan handla kundanpassade glaslösningar – först i Sverige men snart i hela Norden.

Drygt tio år senare ger INRs innovativa design nytt liv åt svenska badrum, samtidigt som småländska Aspen tillverkar sina första badrumsmöbler. Genom färdigmonterade och högkvalitativa möbler med intelligenta detaljer får Aspen, likt INR, en explosiv tillväxt. Den gemensamma nämnaren är idén att tillfredsställa ett sug efter innovativ badrumsinredning, byggd kring nordisk designtradition – nu med en modern och kreativ twist. Idag för vi arvet vidare under ett gemensamt varumärke: INR – Iconic Nordic Rooms. 

I mars 2020 förvärvade Dansanis ägare och CEO, Carsten Friis, INR från riskkapitalbolaget Capman som tillsammans med medarbetare i nyckelbefattningar ägt INR och finska dotterbolaget Sanka sedan 2010. Dansani/INR blir härmed den största leverantören av badrumsmöbler och duschinredning i Norden med en total omsättning i de nordiska länderna på DKK 500 miljoner, vilket motsvarar 67 miljoner Euro.

Pressrum

Relaterade sidor

Konsument

INR Katalog 2023

Bläddra i vår katalog, hämta i butik eller beställ via vårt formulär. Du har den i brevlådan inom några dagar.

Se mer

Om INR

TX Top Extreme™

Ytbehandlingen ingår i priset när du köper någon av våra kommoder, badrumsspeglar eller badrumsförvaringslösningar från 2019.

Se mer

Om INR

Kvalitet

Chefdesigner Kristian Olsson berätta om hur han och hans team resonerar kring just design och funktion kontra kvalitet.

Se mer