Ett besök i alpina världsstjärnans lyxiga badrum i grön marmor

Det var med största omtanke om miljön och en tydlig vision om hållbar design som den alpina världscupstjärnan Sara Hector och sambon Robin tog sig an att renovera timmerhuset från 1800-talet hemma i Duved, knappa milen utanför skidmeckat Åre.

Som en röd tråd genom hela renoveringen fanns miljömedvetenheten. Med 70% återvunna material och fokus på material från trakten, har Sara och Robin gjort allt för att fånga den jämtländska andan. Ett av husets badrum är till exempel klätt helt i jämtländsk natursten. Det andra, som vi har fått besöka, fick en helt annan framtoning. Här valde paret att frångå det ursvenska och skapade istället ett extra allt-badrum i lyxig grön marmor. Ett badrum för snabb återhämtning med produkter som både håller och som sätter guldkant på vardagen för vilken skid- eller vardagshjälte som helst. Hör Saras vision och tankar bakom inredningsvalen i badrummet!

"Jag ville skapa ett badrum som ger energi, både inför och efter en lång dag. Vi lever ett aktivt liv och stunderna i badrummet blir därför väldigt värdefulla. Det var viktigt för oss att hitta badrumsinredning som kunde matcha och understödja detta och jag tycker vi lyckades väldigt bra. Att kliva in i badrummet är lite som att träda in i annan värld. Här tankar jag energi."

Grand Grip 140. Photo by Mats Lind

Det måste vara hållbart

Liksom för övriga materialval i huset är hållbarhet viktigt när det gäller badrumsinredningen. Slit och släng är inget för Sara och Robin som låtit installera solceller på taket som komplement till bergvärmepumpen. 

- När jag väljer en produkt eller ett föremål förväntar jag mig att den ska hålla under många år och därför blev jag så glad när jag hittade kommoden från INR som har TX Top Extreme. Jag vill inte investera i något som ser trött ut efter några år och resulterar i att jag måste byta. Det är inte hållbart.

Möbelserie GRAND Grip

Jämför badrumsserier

Grand Grip 140. Foto: Mats Lind.

En spegel som skapar magi

Till badrummet där Sara skulle kunna tanka massor av ny energi valde badrumsspegeln TOUCH från INR vars belysning går att justera på olika sätt: från fullt ljus till dimmat och från kallt till varmt.

- Jag kan anpassa belysningen efter tiden på dygnet men också efter min egen energinivå. Känslan i badrummet blir helt annorlunda beroende på hur jag ställer in ljuset. 

Jämför speglar

Intelligenta funktioner

Badrummet ska leverera oavsett tidpunkt på dygnet, det är INRs produktdesigners absoluta filosofi när de utvecklar nya produkter och egenskaper. Integrerade ljuskällor i inredningen är en praktisk egenskap samtidigt som det ger en häftig wow-effekt till hela badrummet.

Sara valde handdukstorken BOW som har ett läckert vit ljus nedtill. Läs mer om BOW och några andra lysande innovationer.

Lysande innovationer

Handdukstorkar

Mer privacy med tonat duschglas

I ett mindre badrum blir det extra viktigt att tänka till kring duschväggen. Både utformningen av lösningen och själva glaset påverkar den totala känslan i rummet.

– Vi valde en minimalistisk duschvägg med skena som hjälper till att hålla kvar vattnet i duschen. Glaset Smoke valde vi dels för att det matchar marmorplattan men också för att det mörka glaset skärmar av när man duschar. Det gör att det blir lättare att samsas om utrymmet utan att förlora sin privacy.

Duschserie ARC Frame

Jämför duschserier

Kommod GRAND Grip 140 / Spegel TOUCH 140 / Tvättställsblandare / Handdukstork BOW  / Duschvägg ARC 20 Frame

Klinker: Verde Intenso Polerad 74x148

Foto: Mats Lind

Sara Hector med pojkvännen Robin


Relaterade sidor

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Lysande innovationer

Integrerad belysning i badrumsinredningen är en innovativ feature som är praktisk samtidigt som den ger en häftig wow-effekt till hela badrummet.

Se mer

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer