Så skapade skidskytte­stjärnan sitt drömhus med badrum i olika stilar och för olika ändamål

För en av vår tids mest betydande skidskyttepersonligheter – som ödmjukt berättar att han nog uppnått det mesta han någonsin drömt om – fanns det ännu en dröm kvar att uppfylla: att skapa och inreda sitt drömhus. Huset i norska Kongsvinger stod klart i juli 2022 och här stortrivs Johannes och familjen vars vardag är ett evigt pusslande med fokus på träning och kvalitetstid som familj. 

Att planera och inreda det nya huset tog tre år och var ett väldigt krävande projekt. Johannes och hans fru Hedda var delaktiga i hela processen och kan nu äntligen pusta ut och njuta av hemmet med familj och vänner. På fritiden blir det mycket träning, resor och familjebestyr för småbarnspappa Johannes men han har också ett brinnande intresse för samhällsfrågor och vurmar för att göra svåra ämnen lättare att tala om. 

Jeg blir imponert over folk som står fram, enten det er snakk om mobbing, trakassering eller andre temaer det er vanskelig å prate om. Det er så viktig med slike forbilder som kan gjøre det farlige ufarlig.

I den stora villan i betong med träpanel och utsikt över Glomma med omgivande skogar, ryms flera badrum inredda i olika stilar och för olika ändamål. Till väggarna i master bathroom valde Johannes och Hedda en keramikplatta med marmorlook i vitt och till golvet en mörk platta med vitt mönster. Tillsammans ger de en häftig inverterad effekt till vilken de valde två kommoder från INRs limiterade möbelserie Grand Walnot.

GRAND Walnot 100 x 2 cm med specialbeställd bänkskiva värmer och imponerar.

Walnot – inte valnöt

Fanéret i kommoderna är ett kompositmaterial bestående av hållbara träslag från certifierade plantager som – efter en avancerad industriell process kallad ”From wood to wood” – liknar och känns som ett av de äkta och utrotningshotade träslagen som samvetet hindrar de flesta av oss från att köpa. I detta fall valnöt. Till detta tvättställsblandaren Posh där vattnet rinner i en vacker båge.

Grand Grip

Klinker från Stones & More 2.0 i Calacatta Black och Arabescato White framhäver värmen i kommodens trä.

Med kommoderna följer småförvaring som hjälper till att hålla ordning i lådan.

Ett rum i rummet

Bakom det transparenta, specialbeställda glaspartiet med dörr hittar vi badrummets badkar som är klätt i samma marmor som rummets väggar. En praktisk och stilren rum i rum-lösning som ger en ombonad känsla och som håller både vattnet och den sköna värmen på plats. Glasväggen i 8 mm glas kommer från INRs Arc Frame-serie. I samma utrymme har Johannes låtit installera två Line handdukstorkar.

Arc Frame

Dusjveggene er perfeksjon. De beste på markedet uten tvil. Alle våre dusjvegger er skreddersydd for oss, uten at det ble noe særlig dyrere. Et elegant, minimalistisk design.

En klassisk sval look med marmor, glas och krom. Duschserie ARC Frame.

När handdukstorken LINE är redo att värma handduken lyser toppen blått.

Husets interiör har en behaglig atmosfär med varma toner, trä och betong.

Hållbara val

I familjebadrummen går färgskalan åt sand och naturens grå toner. Även här valde Johannes och Hedda både duschlösningar, kommoder och spegelskåp från INR. Fokus i dessa badrum är på den praktiska användningen med flera små barn i hushållet och allt vad det innebär med tvätt och tandborstning på löpande band. Just det där att badrummet och inredningen ska hålla länge är viktigt och paret lade mycket tid och kraft på att hitta de bästa produkterna. Duschväggen kommer från INRs serie Arc Original.

Arc Original

Vi brukte mye tid på å finne de beste produktene. Siden dette skal stå i mange år, er det viktig at det oppleves slitesterkt samtidig som det har en fin fasade. INR sine baderomsmøbler har akkurat det, og vi har ikke angret et sekund på våre valg.

GRAND Solid 120 är en de rymligaste kommoderna i sortimentet.

LINC 13 är en bra familjedusch med möjlighet till förvaring i väggprofilen vilket syns i spegelbilden.

Hva blir så neste prosjekt? Heldigvis kom snøen, for nå trengte vi en pause fra alt som har med hus, hjem og interiør å gjøre! Vi fortsetter til våren, for nå er det skisesongen som gjelder!

Gästbadrum med stark identitet

Medan ångan var på topp passade Johannes och Hedda även på att planera och inreda gästbadrummet. Här ville de skapa något som avvek från de övriga badrummen i både stil och känsla. De valde en häftig kommod i marmor till ett schackrutigt golv och blandare i guldtoner. Till detta duschvägg Arc 4 Frame från INR.

Arc Frame

Produkter från INR

Kommoder Walnot 100 och Grand Solid 120 / Spegelskåp Stage 120 / Handdukstork Line / Tvättställsblandare Posh / Duschväggar från serierna Arc Frame, Arc Original och Linc Original

Klinker

Master Bathroom: Stones & More 2.0 i Calacatta Black och Arabescato White / Familjebadrum: Villeroy & Boch Atlanta Basic / Gästbadrum: FI Prestige i Carnico og Statuarietto

Lampor

Louis Poulsen

Relaterade sidor

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer

Hemma hos Sara Hector

Ett badrum för snabb återhämtning med produkter som både håller och som sätter guldkant på vardagen för vilken skid- eller vardagshjälte som helst.

Se mer

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer