Lantligt badrum med gott om förvaring hemma hos stylisten Emelie Sundberg

I villan i Spånga är det trivsamt. Hemtrevligt och ombonat men utan att vara plottrigt. Här bor fotografen och stylisten Emelie Sundberg – en känd profil i den svenska inredningsvärlden – med familj. Hemmet är inrett i jordnära, varma färger med en harmonisk blandning av gammalt och nytt med tydliga inslag av naturmaterial såsom trä, linne och sten.

Familjens hemprojekt är många och avlöser varandra i snabb takt. Ett av de senare var att se över badrummet som relativt nyligen renoverats av den tidigare ägaren. På agendan stod alltså inte en helrenovering utan snarare en noga genomtänkt anpassning utifrån familjens behov och smak. Vad fick stanna och vad fick lämna? Det ska vi strax ta reda på.

Emelie på Instagram:
@emelie.sundberg

Dämpade jordnära kulörer med tidstypiska detaljer ger en välkomnande känsla.

"Jag inreder med mycket mer färg nu än tidigare men det är dova färger som för tankarna till naturen. Jag uppskattar harmonin i den mer dämpade färgskalan då den gör mig lugn och jordad på nåt sätt."

Emelie jobbar som stylist och fotograf och har arbetat för flera stora inredningsföretag under åren. Hon har också drivit en egen inredningspodcast och bloggat för Hus & Hem. Blandningen mellan olika kreativa uppdrag faller henne i smaken och ofta kan hon arbeta hemifrån – vilket hon älskar – men baksidan finns där, nämligen att något alltid gör sig påmint. Som till exempel en kulör som inte helt harmonierar. Då kan det bli en spontantur till byggvaruhuset för att köpa färg. Projekten avlöser varandra i en vardag där jobb och fritid tenderar att spilla över på varandra.

En sittbänk med hemmasytt draperi döljer familjens ytterskor.

”Jag är en rastlös själ med en yvig familj som gärna sprider ut sig. Och vi är alla lika dåliga på att plocka undan efter oss. Det kan man nog ha svårt att tro när man ser mina bilder på sociala medier.”

En charmig trappa leder till andra våningen. Hunden Selma visar vägen.

Sovrum för en god natts sömn med vintage, nytt och gammalt.

Ton i ton och vackra stilleben ger harmoni.

I köket sätter den italienska gasspisen med sina mässingsdetaljer stilen.

Över till badrummet: När Emelie och Ola köpte huset för sju år sedan var badrummet nyrenoverat med handfat, blandare och spegel i edvardiansk stil. Det var vackert men knappast praktiskt när en familj om fyra – varav två små barn – skulle samsas om utrymmet. Efter år av laborerande med diverse förvaringslösningar togs beslutet att riva ut den befintliga inredningen och ersätta med ny. Det charmiga Burlingtontvättstället hittade en ny ägare på Blocket och ersattes med en rymlig kommod och högskåp från INRs möbelserie Grand Classic: En möbelserie med ramlucka och tvättställ i äkta porslin. Pricken över i – och som fick den nya inredningen att smälta in i stilen och mot kolmårdsmarmorn – var möjligheten att få möblerna lackerade i valfri färg.

Det här med att endast byta ut delar av inredningen är ett grepp som kan hålla nere totalkostnaden och göra projektet mer lätthanterligt. Och i Emelies fall, då badrummet var så nytt, fanns ingen anledning att göra om allt från grunden.

Burlingtontvättstället fick hitta en ny ägare.

Emelie konfigurerade inredningen själv och valde sin egen kulör: NCS S 2005-Y20R. Klicka här för att fortsätta på hennes lösning.

”Det handlade ju inte om att riva ut ett fungerande badrum utan om att anpassa det befintliga badrummet till våra behov. Jag älskar INRs verktyg där jag kunde visualisera badrumsmöblerna och få en bra känsla för hur det skulle bli i verkligheten.”

Väggfärgen som går ton i ton med inredningen heter Skandinaviskt Ljus och kommer från Jotun Lady Aqua. Till detta kolmårdsmarmor.

”Förvaringen är en dröm och äntligen kan jag sminka mig i badrummet tack vare bra belysning. Innan fick jag stå vid ett fönster i sovrummet och sminka mig.”

Den långsmala handdukstorken Line fick också flytta in och rymmer både dusch- och handhanddukar.

Blandare, bottenventil och inredningens knoppar är i borstat stål – snällt mot både kropp och miljö.


Produkterna som skapar stilen

Klicka på en produkt för att anpassa och lägga i din favoritlista. Ta med underlaget till en återförsäljare för att lägga din beställning.


Relaterat

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Hemma hos Isabelle och Erik

Så förvandlades toaskrubben i bostadsrätten från 1913 till mysigt badrum hos paret som aldrig stannar upp.

Se mer

Villa Gullboda

Här samsas dämpade färger med material och föremål i ett harmoniskt möte mellan skandinavisk och japansk stil. 

Se mer