< >

BRIC Duschkabiner

NORDENS VACKRASTE DUSCHKABINER

BRIC ger extra frihet när du ska välja duschkabin. Bland våra fyra modeller finns alternativ för måttanpassning på höjden, skjutdörr eller pivotöppning samt flera glastyper att välja bland. Den genomarbetade insidan är fri från smutssamlande lister och med ett stabilt duschkar i gjutmarmor i botten. Baksidan på våra duschkabiner är i frostat glas för att dölja eventuella rör på väggen.

Detaljer

Storlekar

70x90, 80x90, 90x90, 100x100 cm

Typer

Duschkabiner med eller utan integrerad termostadblandare med takdusch

Profiler

Duschkabiner med pivotgångjärn

BRIC duschkabiner bjuder på extra mycket glas och marknadens största öppningsmått på hela 800 mm tack vare pivotgångjärnen. Välj mellan 6 mm Klarglas och populära Strimma samt mellan grepp och handtag. Välj även om du vill ha duschpanelen med integrerad, typgodkänd blandare och tak- och handdusch eller endast duschset.

BRIC Duschkabiner

Pivotgångjärnen ger en kabin med generöst öppningsmått.

Produkter

Välj mellan Klarglas och populära Strimma – båda i 6 mm tjocklek.

Våra glas

BRIC duschkabiner finns i flera populära mått med vänster- och högervarianter för kabinerna med skjutdörr. Alla kabinerna har ett stabilt kar i gjutmarmor med ställbara fötter och avtagbar front vilket underlättar städning. Profiler och detaljer är i vitlackerad aluminium. Eventuella grepp och handtag (BRIC 4 och 5) är i blankpolerat aluminium.

Se alla BRIC

  • 6 mm glas
  • 5 års garanti
  • Typgodkända blandare
  • Profiler i vitlackerad aluminium
  • Kar i vit gjutmarmor med hjul och avtagbar front
  • Ställbara ben

BRIC 3 med integrerad
blandare och takdusch.

Eller BRIC 2 med endast duschset men med anpassningsbar höjd?

Duschkabiner med skjutdörr

BRIC 2 och 3 med skjutdörrar ger en mer traditionell duschkabinkänsla. Välj om du vill ha din duschkabin med duschpanel med integrerad takdusch och duschblandare eller endast duschset. BRIC 2 kan du dessutom måttbeställa mellan 1800–2120 mm om du har lägre takhöjd, till exempel i sommarhuset.

Se alla BRIC

Fyra utvalda duschkabiner

Duschkabin

BRIC 4

med pivotdörrar

Välvda dörrar med pivotgångjärn och öppningsmått på hela 800 mm. Integrerad termostatblandare, tak- och handdusch.

Finish
Blankpolerad Vit
Pris från
18 490 kr

Duschkabin

BRIC 5

med pivotdörrar

Välvda dörrar med pivotgångjärn och öppningsmått på hela 800 mm. Duschset ingår men inte blandare.

Finish
Blankpolerad Vit
Pris från
13 990 kr

Duschkabin

BRIC 2

Höjdanpassad

Lågt i tak i stugan? Denna duschkabin höjdanpassas inom 1800–2120 mm.

Finish
Vit
Pris från
19 590 kr

Duschkabin

BRIC 3

skjutdörr

Duschkabin med integrerad termostatblandare, tak- och handdusch.

Finish
Vit
Pris från
17 490 kr

Matcha din duschkabin

FÖRVARING

Kommoder

Handdukstorkar

Speglar & Spegelskåp


Om duschkabiner från INR

Om du är på jakt efter en duschkabin tror vi inte att du kommer att bli besviken när du tittar vidare bland vårt sortiment av svensktillverkade, högkvalitativa duschkabiner. Vi har duschkabiner med antingen skjutdörr eller exklusiva pivotdörrar i flera glastyper, bland annat det populära halvfrostade glaset Strimma.

Termen 'Duschkabin' används ibland felaktigt när en 'duschvägg' eller 'duschhörna' egentligen avses, det vill säga en duschlösning utan kar. I en regelrätt 'duschkabin' duschar du i ett duschkar omsluten av flera väggar med antingen en skjutdörr eller en eller två slagdörrar.

En duschkabin är den förmodligen mest traditionella duschlösningen som finns och är ibland till och med den enda lösningen för ett badrum som saknar det tillräckliga golvfallet för att installera en duschvägg eller om badrummet inte klarar av större mängder fukt (om du till exempel har lagt ett trägolv). En duschkabin ger även andra oväntade fördelar som att de frostade bakre väggarna döljer eventuella rör.

Duschkabinen har fått oförtjänt dåligt rykte på senare år kan vi tycka - kanske på grund av billiga duschkabiner som kommit in på marknaden med en konstruktion som kan vara svår att hålla riktigt ren och fräsch och som saknar den viktiga stabiliteten i karet för att det ska kännas tryggt och behagligt att duscha.

Om du väljer en duschkabin från vår serie BRIC kan du vara trygg i att du investerat i en duschkabin av absolut högsta kvalitet och med så få smutssamlande detaljer som möjligt. I vår kabinserie BRIC har vi fyra riktigt gedigna duschkabiner i två grundvarianter - duschkabin med skjutdörr med eller utan integrerad termostatblandare och duschpanel, och så de lyxigare varianterna med pivotdörrar som ger ett öppningsmått på hela 800 mm och riktigt stora glasytor i 6 mm tjocklek. Den senare varianten av duschkabin ger dig också möjlighet att välja mellan klarglas och populära halvfrostade Strimma. Samtliga fyra duschkabiner har ställbara fötter (säkrar stabiliteten vid ojämnt golv) finns i flera populära mått och om du har behov av en duschkabin med lägre höjd så kan vi tipsa om BRIC 2 går att måttanpassa på höjden.

Och så var det ju det där med rengöring. Tack vare vårt fokus på de stora glasytorna har våra designers konstruerat duschkabinerna så att de har så få smutssamlande detaljer som möjligt. En normal veckostädning håller din duschkabin ren och fräsch under många år framöver, och om du vid behov vill rengöra mer grundligt så är det inga problem eftersom fronten är avtagbar.

Vilken duschkabin väljer du? Läs mer på länken nedan och hitta din favorit!

Till våra duschkabiner

BRIC 5 med inkluderat duschset och handtag. Glastypen Strimma döljer det mest centrala. Duschkabinens bakgre väggar är alltid frostade.

Vackraste duschkabinen heter BRIC 4 och ett öppningsmått på hela 800 mm och duschpanel med integrerad termostatblandare och takdusch.


Mer inspiration

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Läs mer

Köpställen

Titta på, upplev och köp INR duschväggar och badrumsinredning hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning som finns över hela landet.

Läs mer

Planera

Badrums­planering

När man ska renovera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat några vanliga huvudbry och förslag på lösningar.

Läs mer