B R I C

Nordens vackraste duschkabiner

Bric ger extra frihet när du ska välja duschkabin. Bland våra fyra modeller finns alternativ för måttanpassning på höjden, skjutdörr eller pivotöppning samt flera glastyper att välja bland. Den genomarbetade insidan är fri från smutssamlande lister och med ett stabilt duschkar i gjutmarmor i botten. Baksidan på våra duschkabiner är i frostat glas för att dölja eventuella rör på väggen.

Storlekar

70x90, 80x90, 90x90, 100x100 cm

Typer

Duschkabiner med eller utan integrerad termostatblandare med takdusch

Finish

Vit

Duschkabiner med pivotdörrar

Bric bjuder på duschkabiner med extra mycket glas och marknadens största öppningsmått på hela 800 mm tack vare pivotgångjärnen. Välj mellan Klarglas och populära Strimma samt mellan grepp och handtag. Välj även om du vill ha duschpanelen med blandare och tak- och handdusch från Mora eller endast duschset.

Alla BRIC

Duschkaret är tillverkat i stabil gjutmarmor med hjul och avtagbar front för att underlätta städning.

Tack vare de lyxiga pivotupphängda dörrarna i 6 mm glas ger Bric dig ett extra generöst öppningsmått. Fronten är avtagbar vilket förenklar rengöring.

Duschkabiner med skjutdörrar

Bric 2 och 3 med skjutdörrar ger en mer traditionell duschkabinkänsla. Välj om du vill ha din duschkabin med duschpanel med integrerad takdusch och duschblandare från Mora eller endast duschset. Bric 2 kan du justera i höjdled 1800–2140 – perfekt i sommarstugan eller under snedtaket.

Alla BRIC

Alternativ och tillval

De flesta av våra duschlösningar erbjuder gott om alternativ och möjligheter för anpassningar på olika sätt. Se över alternativen och kom ett steg närmare din nya duschlösning.

Duschskrapa T.

Tillval dusch

Våra duschväggar har som regel flera alternativ när det gäller glas, tillval och öppningsalternativ.

Se mer
Översikt glas till våra duschlösningar.

Glas

Olika tjocklek, opacitet och ton ger dig kreativa möjligheter när du ska skapa din duschlösning. Se och jämför våra olika glas.

Se mer

Relaterade sidor

Duschhörna Linc Angel Flex med duschförvaring Nest.

Linc Flex

Vik ihop när du kliver in. Vik ut för att stänga till. Smarta vikdörrarna i Linc Flex bygger på vårt patenterade lyftgångjärn och har fått diskreta vikgångjärn mitt på.

Se mer
Det patenterade Linc-lyftgångjärnet.

Linc Original

Svanenmärkta duschserien Linc Original ger närmast obegränsade valmöjligheter, med 6 mm glas i olika former och kvaliteter, och det patenterade lyftgångjärnet för extra smart funktion. 

Se mer

Arc Original

Arc Original är vår mest anpassningsbara duschserie. Här får du fria glasytor i 8 mm tjocklek med beslag i flera finishar. 

Se mer

Om duschkabiner från INR

Om du är på jakt efter en duschkabin tror vi inte att du kommer att bli besviken när du tittar vidare bland vårt sortiment av svensktillverkade, högkvalitativa duschkabiner. Vi har duschkabiner med antingen skjutdörr eller exklusiva pivotdörrar i flera glastyper, bland annat det populära halvfrostade glaset Strimma.

Termen 'Duschkabin' används ibland felaktigt när en 'duschvägg' eller 'duschhörna' egentligen avses, det vill säga en duschlösning utan kar. I en regelrätt 'duschkabin' duschar du i ett duschkar omsluten av flera väggar med antingen en skjutdörr eller en eller två slagdörrar.

En duschkabin är den förmodligen mest traditionella duschlösningen som finns och är ibland till och med den enda lösningen för ett badrum som saknar det tillräckliga golvfallet för att installera en duschvägg eller om badrummet inte klarar av större mängder fukt (om du till exempel har lagt ett trägolv). En duschkabin ger även andra oväntade fördelar som att de frostade bakre väggarna döljer eventuella rör.

Duschkabinen har fått oförtjänt dåligt rykte på senare år kan vi tycka - kanske på grund av billiga duschkabiner som kommit in på marknaden med en konstruktion som kan vara svår att hålla riktigt ren och fräsch och som saknar den viktiga stabiliteten i karet för att det ska kännas tryggt och behagligt att duscha.

Om du väljer en duschkabin från vår serie BRIC kan du vara trygg i att du investerat i en duschkabin av absolut högsta kvalitet och med så få smutssamlande detaljer som möjligt. I vår kabinserie BRIC har vi fyra riktigt gedigna duschkabiner i två grundvarianter - duschkabin med skjutdörr med eller utan integrerad termostatblandare och duschpanel, och så de lyxigare varianterna med pivotdörrar som ger ett öppningsmått på hela 800 mm och riktigt stora glasytor i 6 mm tjocklek. Den senare varianten av duschkabin ger dig också möjlighet att välja mellan klarglas och populära halvfrostade Strimma. Samtliga fyra duschkabiner har ställbara fötter (säkrar stabiliteten vid ojämnt golv) finns i flera populära mått och om du har behov av en duschkabin med lägre höjd så kan vi tipsa om BRIC 2 går att måttanpassa på höjden.

Och så var det ju det där med rengöring. Tack vare vårt fokus på de stora glasytorna har våra designers konstruerat duschkabinerna så att de har så få smutssamlande detaljer som möjligt. En normal veckostädning håller din duschkabin ren och fräsch under många år framöver, och om du vid behov vill rengöra mer grundligt så är det inga problem eftersom fronten är avtagbar.

Vilken duschkabin väljer du? Läs mer på länken nedan och hitta din favorit!

Till våra duschkabiner