Skötselråd för duschväggar

Så här tar du hand om och rengör din duschvägg i glas

För en printvänlig version av våra skötselråd, klicka här.

1. Torka av glaset efter varje dusch

Glasytan, sedd i ett mikroskop, innehåller en mängder av små porer som kan samla på sig smuts, tvålrester och avlagringar med tiden, i synnerhet om du bor i ett område med hög kalkhalt i vattnet. Så om du vill behålla den fina glansen i glaset behöver du vårda den då och då. Det mest effektiva och miljövänliga sättet att hålla glasen rena och blanka på, är att efter varje dusch dra med en gummiskrapa eller torka av med en mjuk trasa. På så sätt undviker du onödiga kalkavlagringar.

2. Använd rätt rengörings­medel

Mot ingrodd smuts rekommenderas för ändamålet avsedda rengöringsmedel som kan köpas i dagligvaruhandeln. Läs igenom instruktionerna fföre användning, för att vara säker på att medlet fungerar  på just dina ytskikt. Tänk på att svampar och rengöringspasta med slipmedel kan repa såväl glas som metall. Tänk också på att vara extra försiktig vid mönstrade eller frostade glas.

3. Byt ut tätnings­listerna då och då

Tätningslister ses som förbrukningsmaterial och omfattas inte av den normala produktgarantin. Om du med tiden behöver byta ut en list så är det mycket enkelt. Hos din INR-återförsäljare finns anpassade Servicekit och andra reservdelar. På duschväggar med lyftgångjärn från 2012 eller tidigare behöver de rörliga delarna smörjas med vattenfast fett ca 1 gång per år. Smörfett finns att köpa hos din INR-återförsäljare.

Våra Servicekit

Skötselråd för duschkabiner med kar i gjutmarmor

Gjutmarmorns jämna och porfria yta har en skyddshinna som kallas gel-coat. Så länge denna hinna är intakt har du ett vackert fint material. Rengör därför med fuktad trasa eller mycket milt, flytande rengöringsmedel. Om du vill ha fin glans använd polermedel eller bilvax utan slipande verkan enligt anvisning på produkten. Om du gör detta regelbundet fås en mycket fin yta som håller sig i nyskick i flera år.

Använd aldrig syror, ammoniak, starka rengöringsmedel, slipande medel, koncentrerad klorin eller kaustiksoda. Tänk på att vid bruk av vassa föremål i karet finns risk att ytskiktet kan skadas. 

mer inspiration

Support

Skötselråd

Ta reda på hur du bäst tar hand om din badrumsinredning från INR.

Läs mer

Köpställen

Välkommen att göra ett besök hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning.

Läs mer

Om INR

Kvalitet

Noga utvald badrumsinredning av gedigen kvalitet betyder trygghet i det längre perspektivet.

Läs mer