Översikt glas till våra duschlösningar.

Det är skillnad på glas och glas

Olika tjocklek, transparens och ton ger dig kreativa möjligheter när du ska skapa din duschlösning. Alla våra glas är härdade och kontrolleras både i vårt eget laboratorium i Malmö och av oberoende tredjepartskontrollant. Om olyckan mot förmodan skulle vara framme granulerar glaset och bildar små, trubbiga bitar istället för vasst splitter eller skärvor. Tänk på att tillskärning eller håltagning inte är möjligt efter att glaset härdats.

6 - 8 - 10 mm

Clear

Som alla transparenta glaskvaliteter ger klarglas extra rymd åt badrummet och lyfter fram duschmiljön på insidan. Bra att veta är att allt naturligt glas innehåller järnoxid vilket ger glaset en grön ton. Önskar du ett klart glas utan grönton är det Opal Clear du ska titta på.

8 - 10 mm

Opal Clear

Ett transparent, klart glas med minimal mängd järnoxid, vilket gör att glaset har kraftigt reducerad grönton. För en riktigt lyxig duschlösning där kakel och duschdetaljer får komma fram. Valbart till duschlösningar i ARC respektive EPIC.

6 - 8 mm

Timeless®

En permanent ytbehandling som skyddar mot avlagringar från till exempel vatten och tvålprodukter. Behandlingen förseglar glasets naturliga porer vilket underlättar avrinning och försvårar för smuts att få fäste.

Timeless

6 mm

Sway

Ett vågformigt transparent glas som ger avskildhet i duschen tack vare hur ljuset bryts i vågorna. Ett kaxigt och modernt retroval i duschserie EDGE.

EDGE

6 - 8 - 10 mm

Smoke

Det infärgade glaset i sober gråton markerar duschmiljön på ett elegant sätt. Väl avvägd transparens gör att känslan aldrig blir instängd, men insynen minskar. Tänk på att ju tjockare glas desto mörkare upplevs glaset. Här i 6 mm.

8 mm

Dark Frost

Med sammetslik frostad yta skapar det 8 mm tjocka mörkgrå, genomfärgade glaset ett dramatiskt intryck i badrummet. Valbart till duschväggarna i serie ARC.

6 - 8 - 10 mm

Frosted

Frostat glas gör duschväggarna halvtransparenta på ett sätt som släpper in ljus samtidigt som det skyler dig när du duschar. Valbart till de flesta av våra duschlösningar. Önskar du ett frostat glas med reducerad grönton ska du välja Opal Frost.

6 - 8 - 10 mm

Opal Frost

Glaset kan liknas vid skir rimfrost och framställs liksom Opal klar utan järnoxid, vilket gör att glaset har kraftigt reducerad grön ton. Valbart till de flesta av våra duschlösningar.

6 mm

Streak

Frostade fält varvat med klarglas ger en känsla av avskildhet i duschen, utan att offra ljus och rymd. De två frostade fälten screentrycks med en 15 mm strimma av klarglas emellan. Valbart till LINC Angel och Niagara samt duschkabinerna BRIC 4 och 5.

6 mm

SafeTech

Till LINC Angel och Niagara i 900 x 900 erbjuder vi SafeTech – ett duschglas med ett osynligt membran, som vid en eventuell granulering håller bitarna på plats. En extra trygghet för dig och familjen.

SafeTech

Glas och kvalitet

Testat enligt Europanormer

Glas i duschvägg/-dörr ska enligt Boverkets Byggregler (BBR) skydda mot skärskador och ha stabilitet enligt SS-EN 14428, som innebär att glasen är testade och klassificerade enligt reglerade Europanormer. Därför ska glas till duschutrymmen vara härdat eller laminerat.

Fasade kanter och kontroll av varje glas

För att minska de svagaste och mest utsatta delarna på ett glas, är alla våra duschglas beställda med slipade eller fasade kanter och s.k. stötta hörn för att öka kanternas slagtålighet och därmed glasets totala hållfasthet. För att säkerställa att alla glas som lämnar vår fabrik är prickfria synas varje enstaka glas grundligt när vi lyfter fram dem till varje unik kundorder i produktionen, när vi limmar dem i profiler samt innan vi stänger kartongen och ställer emballaget för utleverans.

Trygghet med CE-märkning

Samtliga INR-duschar är CE-märkta för ökad trygghet, vilket innebär en utförlig kontroll av splittringsegenskaperna och hållfastheten vid tunga stötar. Dessa kontroller av såväl konstruktion som dokumentation görs på uppdrag av oss på INR av en tredje part, Statens Provningsanstalt, vilket ger extra trygghet.

Trygg montering

Vi arbetar kontinuerligt med att utbilda B2B-kunder i både våra produkters egenskaper och att träna dem i montering. Vi rekommenderar, både dig som privatperson och proffs, att följa aktuell monteringsanvisning då den visar alla moment i rekommenderad ordning och som ständigt uppdateras i samband produktutvecklingen. 

Läs mer om våra råd för trygg montering.

Duschhörnan kommer med en stabiliserande överliggare som håller glaset i ett säkert grepp.

Hantering av duschglas

Vi rekommenderar att du läser igenom våra råd om hur glas ska hanteras.

Se mer

Skötselråd för duschväggar

Vår egen städexpert tipsar om sina bästa husmorsknep när det gäller rengöring av duschglas. Här hittar du också våra officiella skötselråd. 

Se mer

Relaterade sidor

Duschskrapa T.

Tillval dusch

Våra duschväggar har som regel flera alternativ när det gäller glas, tillval och öppningsalternativ.

Se mer

Garanti

Med hundraprocentig bakgrund i våra mycket omfattande laboratorietester, erbjuder vi dig hela 15 års garanti på både dusch och möbler.

Se mer
Timeless® är en patenterad och permanent ytbehandling som gör ytan jämnare och lättare att hålla ren.

Timeless®

Timeless är en permanent ytbehandling som förseglar ytan vid härdningen och gör den jämnare och därmed lättare att hålla ren.

Se mer