Produkter

Det är skillnad på glas och glas

Olika tjocklek, transparens och ton ger dig kreativa möjligheter när du ska skapa din duschlösning. Alla våra glas är härdade och kontrolleras både i vårt eget laboratorium i Malmö och av oberoende tredjepartskontrollant. Om olyckan mot förmodan skulle vara framme granulerar glaset och bildar små, trubbiga bitar istället för vasst splitter eller skärvor. Tänk på att tillskärning eller håltagning inte är möjligt efter att glaset härdats.

Scrolla ner för att läsa mer om våra spännande glas.

Klarglas

Transparent klarglas ger extra rymd åt badrummet och lyfter fram duschmiljön på insidan. Alla våra duschlösningar finns i klarglas.

6 - 8 - 10 mm

Klarglas med
SafeTech

Till våra mest populära duschhörnor LINC Angel och Niagara i 900 x 900 erbjuder vi som första glasproducent i Sverige SafeTech – ett duschglas med ett osynligt, högteknologiskt membran, som vid en eventuell granulering håller alla bitarna på plats. En extra trygghet för dig och för hela familjen.

6 mm

Mer om SafeTech

Klarglas med
Timeless®

En permanent ytbehandling som skyddar mot avlagringar från till exempel vatten och tvålprodukter. Behandlingen förseglar glasets naturliga porer vilket underlättar avrinning och försvårar för smuts att få fäste.

6 - 8 - 10 mm

Mer om Timeless

 

Frostat

Frostat glas gör duschväggarna halvtransparenta på ett sätt som släpper in ljus samtidigt som det skyler dig när du duschar. Valbart till de flesta av våra duschlösningar.

6 - 8 - 10 mm

Strimma

Frostade fält varvat med klarglas ger en känsla av avskildhet i duschen, utan att offra ljus och rymd. De två frostade fälten screentrycks med en 15 mm strimma av klarglas mellan. Valbart till LINC Angel och Niagara samt duschkabinerna BRIC 4 och 5.

6 mm

Opal Klar

Ett transparent, klart glas med minimal mängd järnoxid, vilket gör att glaset har kraftigt reducerad grönton. För en stilren duschvägg där kakel och duschdetaljer får komma fram. Valbart till duschlösningar i ARC respektive EPIC.

8 - 10 mm

Opal Frost

Glaset kan liknas vid skir rimfrost och framställs liksom Opal klar utan järnoxid, vilket gör att glaset har kraftigt reducerad grön ton. Valbart till de flesta av våra duschlösningar.

6 - 8 - 10 mm

Grått glas

Infärgat glas i sober gråton markerar duschmiljön på ett elegant sätt. Väl avvägd transparens gör att känslan aldrig blir instängd, men minskar insynen. Tänk på att ju tjockare glas desto mörkare upplevs glaset. På bilden i 10 mm.

6 - 8 - 10 mm

Dark Frost

Med sammetsliknande frostad yta skapar det 8 mm tjocka och i mörkgrå genomfärgade glaset ett dramatiskt intryck i badrummet. Valbart till duschväggarna i serie ARC.

8 mm

Glas och kvalitet

Testat enligt Europanormer

Glas i duschvägg/-dörr ska enligt Boverkets Byggregler (BBR) skydda mot skärskador och ha stabilitet enligt SS-EN 14428, som innebär att glasen är testade och klassificerade enligt reglerade Europanormer. Därför ska glas till duschutrymmen vara härdat eller laminerat.

Fasade kanter och kontroll av varje glas

För att minska de svagaste och mest utsatta delarna på ett glas, är alla våra duschglas beställda med slipade eller fasade kanter och s.k. stötta hörn för att öka kanternas slagtålighet och därmed glasets totala hållfasthet. För att säkerställa att alla glas som lämnar vår fabrik är prickfria synas varje enstaka glas grundligt när vi lyfter fram dem till varje unik kundorder i produktionen, när vi limmar dem i profiler samt innan vi stänger kartongen och ställer emballaget för utleverans.

Trygghet med CE-märkning

Samtliga INR-duschar är CE-märkta för ökad trygghet, vilket innebär en utförlig kontroll av splittringsegenskaperna och hållfastheten vid tunga stötar. Dessa kontroller av såväl konstruktion som dokumentation görs på uppdrag av oss på INR av en tredje part, Statens Provningsanstalt, vilket ger extra trygghet.

Trygg montering

Vi arbetar kontinuerligt med att utbilda B2B-kunder i både våra produkters egenskaper och att träna dem i montering. Vi rekommenderar, både dig som privatperson och proffs, att följa aktuell monteringsanvisning då den visar alla moment i rekommenderad ordning och som ständigt uppdateras i samband produktutvecklingen. 

Läs mer om våra råd för trygg montering.

Andra har också besökt

Sortiment

Duschväggar

Filtrera bland våra duschväggar i sju serier och hitta en duschvägg som passar ditt badrum. Välj en modell för att ändra glas och finish. 

Se mer

Planera

Guide: Så väljer du duschvägg

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer

Alternativ och tillval

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan mer än 30 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer