Drömmen om Österlen blev modern villa med lyxigt badrum i betong och trä

Cecilia visste precis vilken känsla det var hon ville åt när hon började leta efter tomter på Österlen i Skåne. Den där som infinner sig när kön till glasskiosken blir några barn kortare för var dag och stränderna lämnas åt sitt öde, men havet fortfarande går att doppa sig i. Där och då är platsen där hon spenderade sina barndoms somrar som allra bäst, och nu ville hon flytta dit.

Maken Martin, däremot, hade ingen brådska att lämna den lummiga trädgården och 20-talsvillan som de renoverat tidsenligt rum för rum över flera decennier. Barnen hade äntligen lämnat bo:et och nu väntade fortsättningen på det kulturella stadslivet som han älskade. Så hustrun Cecilias nyfunna hobby – att mata honom med Hemnet-länkar i tid och otid – försökte han till en början ignorera. Hennes dröm om att flytta ut på landet delade han inte... trodde han.

Tanken mognar

Men den slumrande drömmen om att få bygga sitt drömhus fick så sakteliga tanken om ett liv på Österlen att mogna. Och efter att även han hade börjat förälska sig i det lilla samhället – och lärt sig att acceptera den ständiga blåsten – betalade de till slut handpenningen på tomten. Beslutet var taget.

Martin började skissa på planlösningen som skulle vara öppen och ha stora ljusinsläpp för att ta till vara det unika ljuset. Som arkitekt till yrket kunde han rita det mesta av huset själv och få det precis så som han och Cecilia ville ha det.

Huset har tre badrum, ett större och två små. Det stora badrummet på markplan vetter mot en innergård med pool och trädgård. En mur skyddar mot blåsten och skapar en ljuvlig oas där familj och vänner kan njuta till långt in på hösten.

Harmoni genom konstraster

Hårt och mjukt. Varmt och kallt. Att jobba med kontraster i färg, form och material ger känsla och liv till hemmet. Det håller Cecilia med om.

– Vi älskar rå betong i kombination med trä. Och i de vackra omgivningarna på Österlen med sitt unika ljus, kommer det verkligen till sin fulla rätt. Vi ville skapa ett hem med plats för reflektion – utan onödiga detaljer. Min målbild var att kunna rulla ut min yoga-matta var som helst i huset och känna harmoni. Kunde jag inte föreställa mig mig själv i Warrior-position så var det något som inte stämde och Martin fick tänka om, berättar Cecilia.

Arkitektens möbelval

Kommoden från INRs serie Air Wood med matchande högskåp står i centrum i badrummet. Seriens snickeridetaljer i massivt trä och möjligheten att skapa kommoden själv tilltalade Martin.

– Det är ganska ovanligt idag att se ett sådant hantverk, framför allt hos en större tillverkare. Känslan i möbeln är oerhört genuin och jag älskar det faktum att vi kunde sätta ihop den nästan precis som vi ville med bänkskiva, tillval med mera. Pricket över i är den sensorstyrda belysningen i lådan och under kommoden. Det är verkligen en häftig feature!

Air Wood

Duschdesign utan kompromisser

Duschhörnan kommer från INRs duschserie Edge och är något högre än de flesta duschhörnorna på marknaden. Även här står det avskalade och funktionella i centrum. Den slimmade designen döljer en mängd funktioner som vi gärna vill ha men helst slipper att se. Tätningslisten till exempel är dold i ramen. Även greppet är integrerat i ramen vilket ger duschen en mycket stilren look. Edge kan limmas upp vilket håller tätskiktet intakt.

Edge

Den minimalistiska duschhyllan BOX med avrinningshål i botten rymmer både schampoflaskor och rakhyvlar. Även denna kan limmas upp för att skydda tätskiktet.

Omsorgsfulla val

Tvättställsblandaren och takduschsetet har en ultramatt svart finish och är tillverkade helt i rostfritt stål, vilket är bra både för våra kroppar och för miljön.

– Planeten är till låns, så är det, säger Cecilia. Bygger man nytt har man ett ansvar att välja material och produkter med omsorg. Vi vill inte behöva byta ut något efter några år utan väljer sådant som vi vet kommer att hålla och som vi kan stå för till hundra procent. Att välja produkter från INR var en självklarhet för oss eftersom vi hade deras produkter även i vårt förra hus och vet att de håller.

Vårt kvalitetstänk

Material och produkter

Golv i microcement / Kommod Air Wood Unlimited / Spegel Loox 110 / Tvättställsblandare Steel Voyage / Högskåp Air Wood / Duschhörna Edge 12 / Takduschset Steel Pleasure 2 / Duschhylla Box / Handdukstorkar Line / Väggarmatur Nordic Simplicity Linear Wall Lights / Stol Jeannerete Kangaroo Lounge chair


Relaterade sidor

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer