GRAND Walnot™
– annat än valnöt

En passion för äkta vara genomsyrar allt vi gör. Men då och då händer det att kopian överträffar originalet. Fanéret i vår nya badrumsmöbel GRAND Walnot™ både ser ut som och upplevs som äkta valnöt men är skapat av något helt annat. Hur är det möjligt?

I samarbete med Alpi, världens främsta tillverkare av ekologiskt hållbara träkompositfanér, presenterar vi GRAND Walnot™ – en förstklassig, svensktillverkad badrumsmöbel i limiterad upplaga, skapad för dig som söker det bästa inom nordisk design och kvalitet – och som samtidigt värnar om vår planet.

From wood to wood

I en process kallad ’From wood to wood’ skapar italienska Alpi exklusiva kompositfanér i mängder av varianter och mönster till olika sammanhang.

Transparens och spårbarhet

Med fullständig transparens och spårbarhet i hela sin produktionskedja utgår Alpi från ekologiskt hållbara träslag såsom poppel, lind och ayous från certifierade träplantager.

Hantverk och innovation

Hundratusentals kubikmeter fanér – med sitt ursprung tydligt märkt – i väntan på att få sitt unika mönster och uttryck applicerat.

No monkey business

Flera arter av valnöt syns på The IUCN Red List of Threatened Species med hög risk att bli utrotade inom en nära framtid. Därför arbetar vi med minimalt inslag (<1%) av äkta valnöt i vår produkt. För det är nog den svarthövdade spindelapan särskilt tacksam, vars överlevnad är beroende av just valnöt.

< >

En valnöt i de småländska skogarna

Med förkärlek för det vackra men på sina håll utrotningshotade träslaget valnöt, blev det en hjärtesak för INRs designer Henrik Gustavsson att hitta ett likvärdigt men hållbart alternativ till sin nya limited edition. Att han skulle behöva bege sig långt utanför de småländska skogarna för att hitta exakt rätt visste han inte.

I det långväga och osannolika mötet mellan småländsk hantverkstradition och italiensk innovation uppstår en utsökt vacker fusion av nordisk och kontinental form. Ett utmärkt exempel på när motsatser attraherar, ett slags möbeldesignens yin-yang som du nu kan få njuta av i ditt eget privata badrum.

Stockholm 7 PM

I sitt mörka utförande får du en elegant möbel som smittar av sig med sitt lugn. Komplettera med belysning under kommoden för dygnets mörka timmar.

GRAND Walnot 100 med bänkskiva Raven Satin och antracitfärgat tvättställ 29 990:- Art. nr 225717

Oslo 11 AM

Matcha Nordens kalla toner och material med det varma fanéret i Walnot. Resultatet blir fulländat.

GRAND Walnot 100 med bänkskiva Plain White Satin med matt vitt tvättställ 28 990:- Art. nr 225718

Nordisk möbeldesign med genomtänkta detaljer

Att vår mest genomtänkta och rymliga möbelserie har fått namnet GRAND är förstås ingen tillfällighet. GRAND är nordisk möbeldesign när den är som bäst. Unikt för just Walnot Edition är det stilrena, integrerade greppet.

En annan detalj som tål att nämna är att kompositfanéret i GRAND Walnot™ inte gulnar på samma sätt som äkta valnöt. Lägg därtill marknadens tåligaste ytbehandling TX Top Extreme™ och vi kan garantera en möbel som håller för hemmets tuffaste miljö i 15 år eller mer.

Varför bör du välja Walnot och inte valnöt?

 1. Valnöt är ett träslag älskat för sin vackra färg och ådring – ett populärt träslag vid möbeltillverkning sedan urminnes tider. Idag finner vi flera av beståndets arter på The IUCN Red List of Threatened Species med hög risk att bli helt utrotat i närtid.
 2. Flera av världens primaters överlevnad är beroende av just valnöt, däribland gorillan och den svarthövdade spindelapan.
 3. Allt fler väljer ekologiskt hållbara alternativ. Nu blir det lättare än någonsin att göra ett hållbart alternativ även till badrummet.
 4. Fanéret i GRAND Walnot är ytbeständigt och gulnar inte på samma sätt som äkta valnöt gör.
 5. GRAND Walnot är ytbehandlat med TX Top Extreme™ och kommer med 15 års garanti.

Varianter

 

GRAND Walnot 80, ljus

 • Bänkskiva Plain White Satin med matt vitt tvättställ
  25 990:- / Art. nr 225716

GRAND Walnot 100, ljus

 • Bänkskiva Plain White Satin med matt vitt tvättställ
  28 990:- / Art. nr 225718

GRAND Walnot 80, mörk

 • Bänkskiva Raven Satin med antracitfärgat tvättställ
  26 990:- / Art. nr 225715

GRAND Walnot 100, mörk

 • Bänkskiva Raven Satin med antracitfärgat tvättställ
  29 990:- / Art. nr 225717

Tillval

 

Plus Ljus

LED-belysning 3000K, ljusflöde 150–530 lm i kommodens övre låda och under möbeln.

 • 80 cm: 3 890:- / Art. nr 337080
 • 100 cm: 5 090:- / Art. nr 337100

Plus Ström

Dubbelt, svart eluttag 230V till höger i nedre låda.

 • 80 cm: 890:- / Art. nr 339080
 • 100: 890:- / Art. nr 339100

Plus Organizer

2-pack vändbar småförvaring i svart aluminium och valnöt.

 • 590:- / Art. nr 390141 

Bra att veta

 

• B: 800/1000 mm H: 570 mm D: 450 mm

• Fanér ALPI Xilo 2.0 Walnut Striped / Curated By Piero Lissoni

• Grepplist och Organizer i valnöt (<1%)

• Lådsystem Grass® Vionaro med Soft-Close

• Tvättställ i porslin och bänkskiva i kvartskomposit (från serie GRAND Level). Kan beställas utan blandarhål.

• Organizer, 2-pack ingår i övre låda

• Antiglidmattor ingår

• Komplettera med bottenventil

• TX Top Extreme™ ytbehandling

• Svensktillverkad

• 15 års garanti

Spegel

LOOX 110

En stor rund spegel med stämningsfull belysning bakom kanten och som passar lika bra i vardagsrummet som i badrummet. Spegeln kopplas till rummets strömbrytare.

Från 9 490 kr

Handdukstork

LINE

Originalet bland långsmala handdukstorkar med sin ikoniska ljusrand i toppen som indikerar aktivt läge. LINE torkar din handduk effektivt och får plats nästan var som helst.

Blankpolerad Mattborstad NCS Vit Svart Mässing

Från 3 790 kr

Tvättställsblandare

SLEEK

Med sitt vackra formspråk och ovansidan i krom, vitt eller svart ger SLEEK en lekfull men samtidigt lyxig touch till hela ditt badrum. SLEEK finns också i en helt matt vit och matt svart variant.

Krom Svart Vit

Från 2 690 kr

Högskåp

VISKAN Solid 40 med lådor

Ett mycket rymligt högskåp i 160 cm höjd, 40 cm bredd och 40 cm djup samt två lådor i matt svartlackerad aluminium. Högskåpet har tre flyttbara hyllplan i 6 mm härdat säkerhetsglas och ett fast hyllplan i trä. 15 års garanti.

Vit Grå Svart NCS

Från 10 790 kr

Upplev GRAND Walnot™ hos utvalda återförsäljare från vecka 42. Återkom gärna för en komplett butikslistning.