Små badrum

Planera och inreda små badrum

Att inreda små badrum kräver lite extra planering och tankearbete – framför allt om du vill att rummet ska ge den där efterlängtade avkopplingen. En mängd frågor väcks när du börjar söka inspiration: Hur ska du få plats med allt? Vilka möbler får plats? Här är ett par tips på hur du utnyttjar utrymmet i små badrum maximalt med ovanligt smarta badrumsmöbler och duschlösningar skapade för de allra minsta badrummen.

GRAND Solid 60 – Liten och stor på samma gång. Här i kulören 'Rose Dust' med dimbara spegeln SCENE 60.

Välj en smal men rymlig kommod

Låt dig inte luras av ett litet yttre – även en mindre möbel kan överraska med gott om förvaringsutrymme när du öppnar lådan! Här intill ser du den minsta kommoden i designserie GRAND Solid som bjuder på ovanligt mycket förvaring på insidan tack vare sin höjd på 57 cm och djup på 45 cm, alltså både högre och djupare än de flesta andra möbler i bredden 60 cm. I samma serie finns även matchande högskåp.

Våra minsta kommoder

Erbjudanden för små badrum

För det lilla badrummet

I höstens kampanj erbjuder vi två kompletta dusch- och möbelpaket som passar perfekt i små badrum. Med en invikningsbar duschhörna med integrerad dusch förvaring optimerar du ytan på bästa vis. Kampanjen gäller hos alla svenska återförsäljare.

Mer om kampanjen

GRAND överraskar på insidan. Med tillvalet Plus Ljus får du LED-belysning inuti och under kommoden.

En ordentlig titt på insidan

I små badrum blir det extra viktigt att reflektera en stund extra över insidan. Med alla våra kommoder följer två ex av vår Organizer, småförvaring i vitpigmenterad ek och svart aluminium som hjälper dig att hålla koll på penslar, krämer och annat livsviktigt.

Tillval för kommoder

När 60 blir för stort ...

Om 60 är för brett kan vi tipsa om de minsta kommoderna i serie VISKAN Grip, 40 och 50 cm med lucka istället för lådor. Eftersom VISKANS djup är endast 35 cm passar dessa kommoder även i små badrum. Komplettera med förvaring i samma design.

Våra minsta kommoder

Glöm inte spegelskåpet när du planerar ditt badrum. Här ser vi en VISKAN Grip 50 i 'Still Grey' med spegelskåpet STAGE 50 med lucka som öppnas antingen åt höger eller vänster, vilket du vill. Eluttaget är en smart finess som alltid ingår i STAGE.

Dusch för små badrum

I små badrum är det naturligt att badkaret får ge vika åt duschhörnan och här har du alla möjligheter att skapa en dusch som är både estetiskt tilltalande och platsbesparande på samma gång. I vårt sortiment har vi många modeller som passar perfekt i små badrum.

Se våra duschväggar

Dusch med vikdörrar

SYNC skapades för att optimera ytan i riktigt små badrum, ner till 4 kvm eller mindre.

Duschserie SYNC

Öppna upp med nisch

Att skapa en nisch i badrummet kan ge oanade möjligheter. Med en dusch på ena sidan och till exempel en WC på den andra kan du få plats med mer på en överraskande liten yta. Väljer du en vikbar duschdörr ur vår serie SYNC räcker det dessutom att nischen är 580 mm bred för att du ska kunna ta dig in och ut utan problem!

Utforska SYNC

SYNC 2 måttanpassas ner till 580 mm – perfekt för riktigt små badrum.

Har du ett fönster i vägen?

Ett återkommande hinder i många av våra kunders badrumsplaner är det där fönstret som alltid tycks vara i vägen i små badrum. LINC Monument heter duschhörnan som du kan montera på i princip valfritt avstånd från hörnet. En otroligt mångsidig duschlösning som fungerar i de flesta badrum.

LINC Monument

Plus med extra höjd

Ett duschglas som sträcker sig från golv till tak gränsar av det lilla badrummet och ger en uppförstorande känsla, se modellerna med "Plus" i nannet i duschserierna TRAC och EPIC. Genom att skapa höjdskillnader i taket skapar du djup och dynamik i det lilla badrummet.

TRAC 20 Plus

Lura ögat

Ljust förstorar, mörkt förminskar – en sanning som gäller även i badrummet, och särskilt i små badrum. Genom att välja ljusa färger och material på badrumsinredning och väggar samt golv kan du få badrummet att kännas större än vad det faktiskt är. På duschväggen är klart glas att föredra framför frostade och färgade glas om det är rymd du är ute efter.

Och glöm inte spegeln! Speglar har en tacksam förmåga att skapa djup på även de minsta av ytor. Föredrar du en rund eller kantig och med eller utan LED-belysning? Ta en stund och botanisera bland våra speglar och hitta din personliga favorit! Rätt spegel sätter karaktär på säväl stora som små badrum.

Speglar och spegelskåp

Produkter

Gå till produkten

Lägg till i Moodboard

BOW ger både värme och ett subtilt nedåtriktat ljus.

Tänk vertikalt

När golv- och väggyta är begränsad i sidled – bygg på höjden! Våra ikoniska handdukstorkar LINC, MARK och Red Dot Award-vinnaren BOW gör just det med sitt eleganta långsmala uttryck. Och torkar handduken minst lika effektivt som en traditionell tork. 

Handdukstorkar

Maximera förvaringen

I små badrum blir det viktigare än någonsin att optimera förvaringen – även i duschen. För vem vill egentligen snubbla över schampoflaskor i duschen? Upptäck våra smarta förvaringslösningar för duschen och maxa duschutrymmet. Här intill ser vi succén PILE som integreras med duschväggarna i LINC och SYNC.

Duschförvaring

Långsmala förvaringen PILE integreras i LINC-duschväggarnas väggprofil. NEST och CASE monteras på väggen och passar lika bra i nytt som befintligt badrum tack vare möjligheten till borrfri montering.

Mer inspiration

Planera

Guide: Så väljer du rätt dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Läs mer

Planera

Badrums­planering

När man ska renovera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat några vanliga huvudbry och förslag på lösningar.

Läs mer

Butiker

Välkommen att göra ett besök hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning.

Läs mer