Små badrum

10 tips när du ska inreda små badrum

Att inreda små badrum kräver extra planering och eftertanke – framför allt om du vill att rummet ska ge den där efterlängtade avkopplingen. En mängd frågor väcks när du börjar söka inspiration: Hur ska du få plats med allt? Vilka möbler får plats? Vad gör jag åt snedtaket?

Ta del av våra 10 bästa tips om hur du utnyttjar utrymmet i små badrum maximalt med ovanligt smarta badrumsmöbler och duschlösningar skapade för de allra minsta badrummen.

Att inreda ett långsmalt badrum

Se hur Aston utnyttjade formen och skapade sitt drömbadrum med hjälp av smarta lösningar, snygg design och häftiga tillval.

Hälsa på

Låt din personlighet komma fram när du väljer dina badrumsmöbler.

1. Välj en liten men rymlig kommod

Låt dig inte luras av ett blygsamt yttre – även en liten möbel kan överraska med gott om förvaringsutrymme när du öppnar lådan. Här intill ser du den minsta kommoden i designserie GRAND Solid som bjuder på ovanligt mycket förvaring på insidan tack vare sin höjd på 57 cm och djup på 45 cm, alltså både högre och djupare än de flesta andra möbler i bredden 60 cm. 

Och med massor av valmöjligheter när det gäller kulörer och hur du vill öppna lådan!

Våra minsta kommoder

5 vackra badrum på bara 4 kvm

Så planerar du ett snyggt och praktiskt badrum med maximalt utnyttjande av golvytan.

Se mer

2. Fokusera på insidan

I små badrum blir det extra viktigt att reflektera inåt en stund. Med alla våra kommoder följer två ex av vår Organizer, småförvaring som hjälper dig att hålla koll på penslar, krämer och annat viktigt. Och glöm inte spegelskåpet – spegel och förvaring i ett – och det lilla badrummets bästa vän!

Speglar och spegelskåp

Spegelskåp är den kanske smartaste investeringen i små badrum. STAGE är ett spegelskåp med massor av smarta finesser. I storlekar från 40 cm och uppåt.

3. Smarta speglar

Spegeln får det lilla badrummet att kännas större än vad det är. I kombination med smart förvaring bakom spegelglaset eller belysning blir resultatet ännu bättre. På flera av våra speglar kan du justera både ljusstyrka och ljustemperatur – för det allra bästa sminkresultatet.

Speglar och spegelskåp

Med SCENE reglerar du både ljusstyrka och ljustemperatur från varmt till kallt med hjälp av touchknapparna nedtill.

Produkter

Praktisk vändbar Organizer i vitpigmenterad ek och svart borstad aluminium. Följer med i två ex när du köper en kommod från INR.

Små badrum hemma hos våra kunder

Blir 60 för stort?

Om 60 är för stort kan vi tipsa om de minsta kommoderna i serie VISKAN Grip, 40 och 50 cm med lucka istället för lådor. Eftersom VISKANS djup är endast 35 cm passar dessa kommoder perfekt i små badrum. Komplettera med spegelskåp och förvaring i samma design.

Våra minsta kommoder

Kommod VISKAN Grip 40 i 'Black Oak' med lucka och matt svart grepplist. Tvättställ i porslin. Tvättställsblandare SLEEK. Spegel FEEL 40.

Glöm inte spegelskåpet när du planerar ditt badrum. Här ser vi en VISKAN Grip 50 i 'Still Grey' med spegelskåpet STAGE 50 med lucka som öppnas antingen åt höger eller vänster, vilket du vill. Eluttaget är en smart finess som alltid ingår i STAGE.

4. Dusch med vikdörrar

I små badrum är det naturligt att badkaret får ge vika åt duschen och här har du alla möjligheter att skapa en dusch som är både estetiskt tilltalande och platsbesparande på samma gång. Särskilt optimerade för det lilla badrummet är de praktiska vikbara duschdörrarna i serie SYNC.

Duschserie SYNC

När du drar i greppen viker sig dörrarna på mitten. SYNC finns i flera varianter – alla anpassade för små badrum.

Duschhörnor med invikningsbara dörrar sparar golvyta. Här en LINC Angel med smarta duschförvaringen PILE.

5. Skapa en nisch

Att skapa en nisch i badrummet kan ge oanade möjligheter. Med en dusch på ena sidan och till exempel en WC på den andra kan du få plats med mer på en överraskande liten yta. Väljer du en vikbar duschdörr ur vår serie SYNC räcker det dessutom att nischen är 580 mm bred för att du ska kunna ta dig in och ut utan problem!

Utforska SYNC

SYNC 2 måttanpassas ner till 580 mm – perfekt för riktigt små badrum.

6. Låt inte fönstret stoppa dig

Ett återkommande hinder i många av våra kunders badrumsplaner är det där fönstret som alltid tycks vara i vägen i små badrum. LINC Monument heter duschhörnan som du kan montera på i princip valfritt avstånd från hörnet. En otroligt mångsidig duschlösning som fungerar i de flesta badrum.

Dusch vid fönster

7. Utnyttja takhöjden

Ett duschglas som sträcker sig från golv till tak gränsar av det lilla badrummet och ger en uppförstorande känsla, se modellerna med "Plus" i nannet i duschserierna TRAC och EPIC. Genom att skapa höjdskillnader i taket skapar du djup och dynamik i det lilla badrummet.

Duschserie TRAC

TRACK 20 i sin vanliga höjd, 2000 mm.

TRAC 20 Plus, anpassad till takhöjden, max 2500 mm.

8. Den vertikala handdukstorken

När golv- och väggyta är begränsad i sidled – bygg på höjden! Våra ikoniska handdukstorkar LINC, MARK och Red Dot Award-vinnaren BOW gör just det med sitt eleganta långsmala uttryck. Och torkar handduken minst lika effektivt som en traditionell tork. 

Handdukstorkar

BOW finns i mängder av varianter – lika snygga allihop.

Originalet LINE. Helt enkelt oslagbar!

9. Smart förvaring i duschen

I små badrum blir det viktigare än någonsin att optimera förvaringen – även i duschen. För vem vill egentligen snubbla över schampoflaskor på golvet? Upptäck våra smarta förvaringslösningar och maxa duschutrymmet.

Duschförvaring

De steglöst reglerbara hyllplanen gör att du får plats för även de där allra största flaskorna.

Långsmala förvaringen PILE integreras i LINC-duschväggarnas väggprofil.

NEST fackindelad duschförvaring. Enkel att rengöra och rymmer massor.

10. Skräddarsy din duschlösning

Sist men inte minst: Låt inte badrummets udda vinklar och vrår hindra dig. Som den duschspecialist vi är hjälper vi dig mer än gärna att skapa en dusch som är anpassad på millimetern för just ditt badrum. Klicka på länken för att se mycket mer om just måttanpassade duschlösningar för både stora och små badrum.

Skräddarsydd duschlösning

Andra har också besökt

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 augusti 2021 hos alla svenska återförsäljare.

 

Läs mer

Kampanjer

Möbelkampanj

Kampanj på kommod VISKAN Grip 60 med spegelskåpet. Gäller till och med 31 augusti 2021 hos alla svenska återförsäljare.

Läs mer

Köpställen

Titta på, upplev och köp INR duschväggar och badrumsinredning hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning som finns över hela landet.

Läs mer