Små badrum

Så planerar och inreder du små badrum

Att inreda små badrum kräver lite extra planering och tankearbete - framför allt om du vill att rummet ska ge den där efterlängtade avkopplingen. En mängd frågor väcks när du börjar söka inspiration: Hur ska du få plats med allt? Vilka möbler ska du välja? Här är ett par tips på hur du utnyttjar utrymmet i små badrum maximalt.

1. Små badrumsmöbler med stort förvaringsutrymme

Inte nog med att små badrum kräver badrumsinredning i de pyttigaste storlekarna – de små möblerna ska dessutom helst rymma mer, för att kompensera. Medan den faktiska ytan krymper behöver förvaringen öka och här blir smarta badrumsmöbler med fullt utdragbara och fackindelade lådor extra viktiga. Så låt dig inte luras av ett litet yttre – även en mindre möbel kan överraska med gott om förvaringsutrymme när du öppnar lådan! På bilderna intill ser du kommoder från vår serie AIR som finns med eller utan benställning.

Utforska AIR

Fler alternativ

Vår luftigaste kommod AIR med benställning i vitt bjuder på smart förvaring. Här i sin smalaste variant, 60 cm.

Är 60 cm för brett?

Kommoden NORM – med sin karakteristiska och stilrena grepplist – finns nu i de mycket nätta måtten 40 respektive 50 cm.

Utforska NORM

Fler alternativ

Gå till produkten

Lägg till i Moodboard

NORM 40 med lucka

Från 3 980 kr

NORM 50 i Still Grey

Från 4 980 kr

Fler alternativ

Gå till produkten

Lägg till i Moodboard

NORM 50 i vitt

Från 4 980 kr 

2. När utrymmet tryter – Välj dusch framför badkar

I små badrum är det naturligt att badkaret får ge plats åt duschväggen och här har du alla möjligheter att skapa en dusch som är både estetiskt tilltalande och platsbesparande på samma gång. Snedtak, rör och utskjutande väggpartier kan ställa till det i planeringen men med en duschvägg från INR skapar du enkelt en duschplats av det krångliga utrymmet. Vi skräddarsyr de allra flesta av våra duschmodeller för varje givet utrymme. Ofta räcker det med en enkel handskiss för att en av våra återförsäljare ska kunna göra verklighet av dina duschdrömmar.

Se våra duschväggar

Badrum på 4 kvm? Oh, yes!

SYNC skapades för att optimera ytan i verkligt små badrum.

Duschserie SYNC

Badrums­planering

Dusch vid fönster

LINC Monument är en vacker lösning vars väggprofiler kan placeras alldeles intill hörnet.

Läs mer

Alternativ och tillval

Skräddarsydd duschvägg

Välj en duschvägg som vi anpassar till dig eller hämta den ur dina drömmar!

Läs mer

3. Gränsa av för att öppna upp

Att avgränsa en del av badrummet med hjälp av en glasvägg eller en ny vägg kan ge oanade möjligheter. Med en dusch på ena sidan och till exempel en WC på den andra kan du få plats med mer på en överraskande liten yta. Väljer du en vikbar duschdörr ur vår serie SYNC räcker det dessutom att nischen är 580 mm bred för att du ska kunna ta dig in och ut utan problem!

Utforska SYNC

Vår kanske smartaste duschserie heter SYNC och består av vikdörrar som är optimerade för mycket små utrymmen. Här med kommoden NORM i Still Grey och handdukstorken LINE i svart NCS.

Fler alternativ

LINC 2 i nisch med frostat glas och vita profiler.

4. Trolla med ljus och djup – skapa rymd med speglar

Ljust förstorar, mörkt förminskar – en sanning som gäller även i badrummet. Genom att välja ljusa färger och material på badrumsinredning och väggar samt golv kan du få badrummet att kännas större än vad det faktiskt är. På duschväggen är klart glas att föredra framför frostade och färgade glas om det är rymd du är ute efter. Och glöm för guds skull inte spegeln! Speglar har en tacksam förmåga att skapa djup på även de pyttigaste av ytor. Föredrar du en rund eller kantig och med eller utan LED-belysning? Ta en stund och botanisera bland våra speglar och hitta din personliga favorit! Rätt spegel sätter karaktären på badrummet.

Speglar och spegelskåp

5. Bygg på höjden – tänk vertikalt!

När golv- och väggyta är begränsad i sidled – bygg på höjden! Våra ikoniska handdukstorkar LINC, MARK och Red Dot Award-vinnaren BOW gör just det med sitt eleganta långsmala uttryck. Och torkar handduken minst lika effektivt som en traditionell tork gör de dessutom. Nytt för 2018 är även vår duschförvaring där vi ser flera smarta innovationer som optimerar ytan i små badrum och inuti duschen. Äntligen är det slutsnubblat över schampoflaskorna på golvet!

Duschförvaring

Fler alternativ

Gå till produkten

Lägg till i Moodboard

BOW ger både värme och ett subtilt nedåtriktat ljus.

Långsmala förvaringen PILE integreras i LINC-duschväggarnas väggprofil. NEST och CASE monteras på väggen och passar lika bra i nytt som befintligt badrum tack vare möjligheten till borrfri montering.

mer inspiration

Planera

Guide: Så väljer du rätt dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Läs mer

Planera

Badrums­planering

När man ska renovera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat några vanliga huvudbry och förslag på lösningar.

Läs mer

Butiker

Välkommen att göra ett besök hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning.

Läs mer