Växter i badrummet

Så väljer du rätt växter till badrummet

Till skillnad mot vad man skulle kunna tro är badrummet en bra plats där växter ofta trivs alldeles ypperligt - tack vare den fuktiga miljön. Här är ett par exempel som kanske kan inspirera dig!

Flera mindre växter samlade i grupp ger badrummet liv och energi - ett ordnat kaos som hjälper oss att slappna av i vardagen.

Växter som trivs bra i badrummet

Monstera

Den trendigaste växten sedan flera år tillbaka - Monstera - håller ett bra tag till och passar utmärkt i badrummet. Växten är mycket lättskött och kan stå en bra bit från fönstret och ändå hålla sig riktigt fräsch.

Förmakspalm

En tålig och trendig växt ur palmsläktet som kan växa sig stor och yvig. Förmakspalmen vill stå lätt fuktig och gärna få sig en dusch då och då. Med andra ord en växt som passar bra i badrummet!

Garderobsblomma

Som namnet antyder är garderobsblomman en riktigt tålig växt - trivs nästan lika bra i den mörka vrån som framme i ljuset. Med andra ord kan den vara en tacksam vän i alla typer av rum... och badrum.

Svärmorstunga

Svärmorstunga är en mycket tålig växt som klarar att stå en bra bit från fönstret och passar därmed bra som badrumsväxt. Ge den bara en skvätt vatten då och då så mår den prima och kan med tiden växa sig riktigt hög!

Monstera klara av att stå en bit in i rummet - och är alltid ett säkert kort när du ska välja växter till badrummet.

Mässing och monsteran är vackra ihop.

Palmer av olika slag är ett tåligt och därmed tacksamt inslag i badrummet.

Pasteller, växter och ädla metaller - stilsäkert!

Mer inspiration

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Läs mer

Badrums­inspiration

Belysning i badrummet

Med rätt belysning i badrummet kan du öka på trivselfaktorn med stora mått.

Läs mer

Inspiration

Badrumstrender

Efter flera år med väldigt mycket svart i trendspaningarna vänder badrumstrenderna för 2020 äntligen mot ljusare tider. Nu vill vi bli ett med naturen på riktigt omge oss med de färger som vår gröna planet bjuder.

Läs mer