Avlångt badrum

Så inreder du ett långsmalt badrum

Den avlånga formen kan kännas knepig att planera kring men det finns goda möjligheter att skapa ett härligt badrum för maximal njutning – kanske fler än du först kan ana. Vi tittar in hos Aston som lyckades utnyttja formen på badrummet maximalt och som skapade sitt drömbadrum med smarta lösningar, snygg design och häftiga tillval anpassade för dygnets alla timmar.

Börja med duschen

Att sätta igen ett befintligt fönster på badrummets kortsida och skapa en duschplats i dess ställe är ett smart sätt att optimera duschytan på. Beroende på bredden på rummet kan du placera en måttanpassad duschlösning från vägg till vägg för en lyxig duschplats med plats för två. Eller gör som Aston – dela av halva ytan med ett fast duschglas från golv till tak, här med en Arc Frame 20 Plus. 

ARC Frame

Tänk på ljuset

I ett mindre badrum blir det extra viktigt att tänka på ljuset. Ett ljusinsläpp uppifrån är snyggt och lyxigt men kräver förstås en del planering. Likaså spottar i taket. Ett alternativ är att satsa på reglerbar spegelbelysning eller LED-belysning under möblerna.

Badrumsspeglar

Smart förvaring

På begränsad yta blir smarta förvaringslösningar extra viktiga. Duschskåpet Case håller ordning bland dina duschprodukter på ett ovanligt smakfullt vis. Välj mellan vit, svart och grå finish och häng dem gärna i grupp för ett riktigt effektfullt resultat.

Duschförvaring

Badrumsmöbler för avlånga badrum

Med gott om väggyta som det ofta blir i ett långsmalt badrum känns det naturligt att ta ut svängarna när det gäller bredden på kommoden. För Astons del föll valet på en Viskan Grip i 120 cm med fyra lådor och dubbla hoar. Både tvättstället i matt vit Stenkomposit och grepplisterna i matt vit aluminium synkar med formen på badrummet och ger just den där minimalistiska känslan som Aston var ute efter. Eftersom djupet endast är 425 mm passar Viskan i de flesta badrum.

Viskan Grip

Justerbart spegelljus

Istället för en badrumsspegel som var lika bred som kommoden valde Aston två speglar i bredden 50 cm, båda med vinklingsbar sidobelysning som du med hjälp av touch-knappar justerar både ljusstyrka och ljustemperatur på. Tack vare ett inbyggt minne kommer spegeln ihåg din inställning till nästa gång du slår igång ljuset. Smart och snyggt.

Badrumsspeglar

Värme, ljus och stil

För att optimera ytan ytterligare i ett avlångt eller litet badrum kan du satsa på en långsmal handdukstork. Aston valde en BOW i matt vit. Vår BOW har vunnit en Red Dot Award för sin smarta design och funktion och finns i flera snygga utföranden och drar mycket lite ström.

BOW

Produkter och material

Kommoder Viskan Grip 120 i Premium White / Spegel Scene 50 / vättställsblandare Strict / Duschförvaring Case / Handdukstork Bow / Väggar Tadelakt Conforth White Plaster med inbyggd hylla i duschen


Relaterade sidor

Viskan Solid 50 i Forest (NCS S S 5005-G50Y) med spegel Slot. Duschhörna Linc Angel Flex.

Planera badrum

Guide: Små badrum

Våra 10 bästa tips för dig som ska planera och inreda små badrum.

Se mer
inspiration badrum 2023

Inspiration

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer

Inspiration

Badrums­trender 2023

Årets badrumstrender tar tre riktningar: Green Spirit, Soft Simplicity och Urban Elegance. Vilken av dessa stilar tilltalar dig mest?

Se mer