Så inreder du ett långsmalt eller avlångt badrum

Den avlånga formen på rummet kan kännas knepig att planera runt men det finns faktiskt goda möjligheter att skapa ett riktigt härligt badrum. Här ger vi några tips och exempel på hur du kan tänka när du ska planera och inreda ditt avlånga badrum.

Att sätta igen ett befintligt fönster på badrummets kortsida och på så sätt skapa en nisch där du kan placera en måttanpassad duschlösning från vägg till vägg – eller en fast glasvägg – är ett smart sätt att optimera ytan på. Om fönstret ska vara kvar kan du istället välja en så kallad u-dusch som du antingen installerar mitt på väggen eller som duschhörna intill fönstret. Se vår duschguide för fler exempel.

Duschguiden

U-duschen Linc Monument kan placeras som här – mitt på vägg – eller i hörna intill ett fönster. Dörrarna kan också vikas in helt vilket är en stor fördel i det smala badrummet. Prova dig fram i vår duschverkstad.

En måttanpassad duschlösning i nisch ger en lyxig duschlösning med plats för två. Duschserie Edge.

Ajdå!

Här finns innehåll som kräver att du accepterar våra cookies.

Badrumsmöbler för avlånga badrum

Med gott om väggyta – vilket det ofta finns i ett långsmalt badrum – kan du ta ut svängarna när det gäller bredden på kommoden och kanske får du även plats med ett rymligt högskåp? Med en kommod med dubbla hoar och fyra lådor finns det gott om plats i lådorna och om ni är flera i familjen slipper ni trängas framför spegeln. Vilket djup och vilken höjd kan kommoden ha – jämför våra möbelserier och hitta den rätta möbeln för ditt badrum.

Om du har mycket väggyta – välj den bredaste kommoden du kan. Här Viskan Shade med fyra lådor och enkelt tvättställ till vänster som ger härlig avlastningsyta bredvid hon.

Ibland är det både smalt och trångt. Viskan Solid finns i storlekar ända ner till 40 cm. Matcha med en lika smal spegel eller spegelskåp.

Om du vill göra det mesta av situationen väljer du en Air Unlimited som du själv skapar i vårt planeringsverktyg. Maxbredd på bänkskivan är 240 cm.

Handdukstorkar för avlånga badrum

Handdukstorken tillhör kanske det minsta bekymret i planeringen av det avlånga badrummet men här har du alla möjligheter att hitta på något kul. Välj en långsmal handdukstork och placera flera stycken intill varandra så kan flera i familjen torka sin handduk – samtidigt som du skapar ett vackert blickfång. Välj mellan två snygga varianter som du kan få i många utföranden – till och med valfri färg. Komplettera med krokar i samma design.

Handdukstorkar

 

Handdukstorken Line tar nästan ingen plats alls.

Du kan få din Line lackerad i vilken färg du vill. Mer om NCS


Relaterade sidor

Guide: Små badrum

Med rätt design och smarta lösningar kan även de mest kompakta utrymmena bli både funktionella och attraktiva. Här är våra tio bästa tips.

Se mer

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer

Badrums­trender 2024

Starka accenter, monokromt och neutralt eller skandinavisk retro? Detta gäller i badrummet under året.

Se mer