ICONIC by ASTON

"Det är en fantastisk och rätt surrealistisk känsla att se fåglarna passera takfönstret medan man duschar. Vi älskar det!"

Hur inreder man bäst ett långsmalt badrum?

Den avlånga formen kan kännas knepig att planera kring men det finns goda möjligheter att skapa ett härligt badrum för maximal njutning – kanske fler än du först kan ana. Vi tittar in hos Aston som lyckades utnyttja formen på badrummet maximalt och som skapade sitt drömbadrum med smarta lösningar, snygg design och häftiga tillval anpassade för dygnets alla timmen.

Fler tips för små badrum

Badrummet är ljust, fräscht och luftigt på dagen.

Men på kvällen då? Starta filmen så får du se.

Börja med att planera duschen

Att sätta igen ett befintligt fönster på badrummets kortsida och skapa en duschplats i dess ställe är ett smart sätt att optimera duschytan på. Beroende på bredden på rummet kan du placera en måttanpassad duschlösning från vägg till vägg för en lyxig duschplats med plats för två. Eller gör som Aston – dela av halva ytan med ett fast duschglas från golv till tak, här med en TRAC 20 Plus. Med ljusinsläpp uppifrån i duschen kan du njuta av både morgon- och kvällsduschen nästan som i det fria.

Duschserie TRAC

Smart förvaring

På begränsad yta blir smarta förvaringslösningar extra viktiga. Duschskåpet CASE håller ordning bland dina duschprodukter på ett ovanligt smakfullt vis. Välj mellan vit, svart och grå finish och häng dem gärna i grupp för ett riktigt effektfullt resultat.

Duschförvaring

Kommod med space och ljus

Med gott om väggyta blir det naturligt att ta ut svängarna när det gäller bredden på kommoden. För Astons del föll valet på en VISKAN Grip i 120 cm med fyra lådor och dubbla hoar. Både tvättstället i matt vit Stenkomposit och grepplisterna i matt vit aluminium synkar med formen på badrummet och ger just den där minimalistiska känslan som Aston var ute efter.

Lägg också märke till LED-belysningen under kommoden – ett häftigt tillval med hög WOW-faktor när du har vänner på besök. Och himla praktiskt nattetid. Underbelysningen kopplas till rummets strömbrytare.

VISKAN Grip

Om du har ytan lär du inte ångra att du satsade på en bredare kommod. Och om ni är flera som samsas om ytan är dubbla hoar alltid att föredra. 

Reglerbart spegelljus

Istället för en badrumsspegel som var lika bred som kommoden valde Aston två speglar i bredden 50, båda med vinklingsbar sidobelysning som du med hjälp av touch-knappar justerar både ljusstyrka och ljustemperatur på. Tack vare ett inbyggt minne kommer spegeln ihåg din inställning till nästa gång du slår igång ljuset. Smart och snyggt!

Badrumsspeglar

VISKAN Grip 120 i varianten med endast en ho och två längre låda. Tvättställ i matt vit Stenkomposit med gott om avlastningsyta. Organizer i två ex följer med.

En minimalistisk känsla där formspråket matchar på både kommod, spegel, blandare och dusch. Kommod VISKAN Grip 120 i varianten med fyra lådor och dubbla hoar.

Värme, ljus och skön stil

För att optimera ytan ytterligare i ett avlångt eller litet badrum kan du satsa på en långsmal handdukstork. Aston valde en BOW i matt vit. Vår BOW har vunnit en Red Dot Award för sin smarta design och funktion och finns i flera snygga utföranden och drar mycket lite ström.

Mer om BOW

Aston och hans sambo Philip bor utanför Göteborg och har precis renoverat klart sitt radhus från 80-talet. Fokus genom hela renoveringen har varit på smarta lösningar - gärna med teknisk finess. Därför föll valet på dusch och badrumsinredning från INR.

Det är en surrealistisk känsla att se fåglarna passera takfönstret medan man duschar. Vi älskar det!

Andra har också besökt

Badrums­planering

Små badrum

Att inreda små badrum kräver ofta extra planering och tankearbete. Här är våra 10 bästa tips.

Läs mer

Badrums­inspiration

Sinnenas badrum

Följ med oss på en resa till Gotland där Monica och Roger uppförde sitt drömhus efter att ha sökt den perfekta platsen i flera år. 

Läs mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Läs mer