ICONIC by ASTON

"Det är en fantastisk och rätt surrealistisk känsla att se fåglarna passera takfönstret medan man duschar. Vi älskar det!"

Så inreder du ett långsmalt badrum

Den avlånga formen kan kännas knepig att planera kring men det finns goda möjligheter att skapa ett härligt badrum för maximal njutning – kanske fler än du först kan ana. Vi tittar in hos Aston som lyckades utnyttja formen på badrummet maximalt och som skapade sitt drömbadrum med smarta lösningar, snygg design och häftiga tillval anpassade för dygnets alla timmar.

Börja med duschen

Att sätta igen ett befintligt fönster på badrummets kortsida och skapa en duschplats i dess ställe är ett smart sätt att optimera duschytan på. Beroende på bredden på rummet kan du placera en måttanpassad duschlösning från vägg till vägg för en lyxig duschplats med plats för två. Eller gör som Aston – dela av halva ytan med ett fast duschglas från golv till tak, här med en ARC Frame 20 Plus. 

ARC Frame

Och tänk på ljuset

I ett mindre badrum blir det extra viktigt att tänka på ljuset. Ett ljusinsläpp uppifrån är snyggt och lyxigt men kräver förstås en del planering. Likaså spottar i taket. Ett alternativ är att satsa på reglerbar spegelbelysning eller LED-belysning under möblerna.

Belysning i badrummet

Smart
förvaring

På begränsad yta blir smarta förvaringslösningar extra viktiga. Duschskåpet CASE håller ordning bland dina duschprodukter på ett ovanligt smakfullt vis. Välj mellan vit, svart och grå finish och häng dem gärna i grupp för ett riktigt effektfullt resultat.

Duschförvaring

Badrumsmöbler för avlånga badrum

Med gott om väggyta som det ofta blir i ett långsmalt badrum känns det naturligt att ta ut svängarna när det gäller bredden på kommoden. För Astons del föll valet på en VISKAN Grip i 120 cm med fyra lådor och dubbla hoar. Både tvättstället i matt vit Stenkomposit och grepplisterna i matt vit aluminium synkar med formen på badrummet och ger just den där minimalistiska känslan som Aston var ute efter. Eftersom djupet endast är 425 mm passar VISKAN i de flesta badrum.

VISKAN Grip

Justerbart spegelljus

Istället för en badrumsspegel som var lika bred som kommoden valde Aston två speglar i bredden 50 cm, båda med vinklingsbar sidobelysning som du med hjälp av touch-knappar justerar både ljusstyrka och ljustemperatur på. Tack vare ett inbyggt minne kommer spegeln ihåg din inställning till nästa gång du slår igång ljuset. Smart och snyggt.

Badrumsspeglar

Värme, ljus och stil

För att optimera ytan ytterligare i ett avlångt eller litet badrum kan du satsa på en långsmal handdukstork. Aston valde en BOW i matt vit. Vår BOW har vunnit en Red Dot Award för sin smarta design och funktion och finns i flera snygga utföranden och drar mycket lite ström.

Mer om BOW

Produkter och material

Kommoder VISKAN Grip 120 i Premium White | Spegel SCENE 50 | vättställsblandare STRICT | Duschförvaring CASE | Handdukstork BOW

Väggar Tadelakt Conforth White Plaster med inbyggd hylla i duschen

Andra har tittat på

små badrum

Planera

Guide: Små badrum

Våra 10 bästa tips för dig som ska planera och inreda små badrum.

Se mer

Badrums­inspiration

Sinnenas badrum

Följ med oss på en resa till Gotland där Monica och Roger uppförde sitt drömhus efter att ha sökt den perfekta platsen i flera år. 

Se mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Välkommen till INR och vår värld av trender och inspiration för badrum – för dig som ska planera eller inreda badrum.

Se mer