Skötselråd badrumsmöbler

Så här tar du hand om din badrumsinredning

För en printvänlig version av våra skötselråd, klicka här.

Skötselråd för tvättställ

Porslin

Porslinstvättställ har en hård, glaserad och tålig yta. Du rengör porslinet smidigast med en lätt fuktad trasa och ett milt rengöringsmedel. Använd inte redskap som innehåller hårda slipmedel.

Undvik också kaustiksoda eftersom det förstör den glaserade ytan. Svarta streck kan uppstå när porslinet kommer i kontakt med metallföremål. Du kan ta bort strecken med ett keramiskt suddgummi.

Stenkomposit

För att säkerställa en långvarig matt effekt rekommenderas att du årligen rengör hela tvättstället med den medföljande slipduken. Behöver du köpa en ny rekommenderar vi slipduk medium, röd.
Avlägsna fläckar från nackellack, hårfärgningsmedel, kaffe, vin omgående. Tvättstället skall inte utsättas för vatten som överstiger 65°C, eftersom sprickbildning då kan uppstå. Undvik att placera heta föremål direkt på ytan. Undvik kontakt med aggressiva rengöringsmedel, syror, ammoniak, klorin och andra starkt frätande produkter. Undvik användning av vassa föremål som kan skada ytan.

För den dagliga rengöringen använd trasa och milt rengöringsmedel. Testa alltid rengöringsmedel på en begränsad yta först.
Vid repor, svåra fläckar eller missfärgningar använd medföljande slipduk, skölj av med vatten och torka torrt med trasa. Använd slipduken över hela tvättstället för att få en jämn och fin matt yta.

Vattenlås

Vi rekommenderar regelbunden rensning av vattenlåset för att få bort tvålrester, hår mm som kan orsaka stopp i tvättstället.

Undvik att använda vaskrensare eller avloppsrengöringsmedel, då detta kan skada tvättstället.

LACKERADE TRÄYTOR

Luckor och stommar rengör du, liksom tvättstället, med en lätt
fuktad trasa och ett milt rengöringsmedel. Undvik att använda möbelpolish,
rengöringsmedel eller svampar med slipeffekt, ammoniak
eller andra starka lösningsmedel.

Vi har omsorgsfullt målat eller lackerat alla våra möblers ingående
delar i flera lager före sammansättning, att innesluta alla skarvar och
därmed bromsa vatteninträngning så långt det går. Men gränser
finns givetvis. Vatten och stänk bör omedelbart torkas bort med en
torr trasa.

Om du dagligen utsätter en trämöbel för väta kan den – trots att den
är tillverkad av fuktsäkrat material och ytbehandlad i flera lager –
med tiden få små skavanker där fukt kan tränga in, få träet att svälla
och på sikt orsaka att lacken spricker. Men om du är vaksam och torkar
av de kritiska områdena, som exempelvis luckorna, så kommer
din trämöbel att hålla lång tid framöver.

Skötselråd  för bänkskivor

CORIAN®

En bänkskiva av Corian® är inte heller helt underhållsfri, men det krävs bara minimal skötsel för att
den ska se fräsch ut. För den dagliga rengöringen räcker det att torka av Corian® med en fuktig trasa och vatten. De flesta fläckar och fett tas bort med vatten och diskmedel. Hela ytan bör rengöras noggrant då och då, för att lystern inte skall utvecklas ojämnt. Corian® kan repareras, om ytan skulle skadas av mekanisk åverkan.

DEKTON® SIRIUS

Bänkskivor av Dekton kräver väldigt lite skötsel. Vi rekommenderar att du rengör regelbundet med en mjuk kökssvamp, grönsåpa och varmt vatten. Flertalet pH-neutrala rengöringsmedel kan användas. Vid tuffa fläckar är den bästa metoden att tvätta av ytan med rengöringsmedel och att skrubba lite extra för att sedan skölja med varmt vatten

DEKTON® TUNDRA

Bänkskivor av Dekton kräver väldigt lite skötsel. Vi rekommenderar att du rengör regelbundet med en mjuk kökssvamp, grönsåpa och varmt vatten. Flertalet PH-neutrala rengöringsmedel kan användas. Vid tuffa fläckar är den bästa metoden att tvätta av ytan med ett rengöringsmedel och att skrubba lite extra för att sedan skölja med varmt vatten.

Skötselråd för speglar och spegelskåp

Till speglar och glasytor använder du glasputsmedel och trasa. Till aluminium och kromade ytor använder du en lätt fuktad trasa med mild diskmedelsblandning (1/8).

Andra har också besökt

Köpställen

Titta på, upplev och köp INR duschväggar och badrumsinredning hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning som finns över hela landet.

Se mer

Om INR

Garanti

Med hundraprocentig bakgrund i våra mycket omfattande laboratorietester, erbjuder vi dig hela 15 års garanti på både dusch och möbler.

Se mer

Support

Skötselråd

Ta reda på hur du bäst tar hand om din badrumsinredning från INR.

Se mer