Air Wood i Dark Oak tillsammans med Brushed Bronze.

Så tar du hand om dina badrumsmöbler

Alla våra tvättställ, bänkskivor och möbler tillverkas i högkvalitativa material med lång hållbarhet. Med lite extra omsorg kommer de att hålla sig i toppskick under många år framöver. Klicka här för en samlad vy av alla våra skötselråd i utskriftsvänligt format.

Skötsel av tvättställ i porslin

Tvättstället har en hård, glaserad och tålig yta som du rengör med lätt fuktad trasa och ett milt rengöringsmedel. Använd inte redskap som innehåller hårda slipmedel. Undvik också kaustiksoda eftersom det förstör den glaserade ytan. Svarta streck kan uppstå när porslinet kommer i kontakt med metallföremål. Du kan ta bort strecken med ett keramiskt suddgummi.

Skötsel av tvättställ i stenkomposit

För den dagliga rengöringen använd trasa och milt rengöringsmedel. Testa alltid rengöringsmedlet på en begränsad yta först. Avlägsna fläckar från nackellack, hårfärgningsmedel, kaffe, vin omgående. Vid repor, svåra fläckar eller missfärgningar använd medföljande slipduk, skölj av med vatten och torka torrt med trasa. Använd slipduken över hela tvättstället för att få en jämn och fin matt yta. Behöver du köpa en ny rekommenderar vi slipduk medium röd.  För att säkerställa en långvarig matt effekt bör du årligen rengöra hela tvättstället med slipduken.

Tvättstället skall inte utsättas för vatten som överstiger 65°C, eftersom sprickbildning då kan uppstå. Undvik att placera heta föremål direkt på ytan. Undvik kontakt med aggressiva rengöringsmedel, syror, ammoniak, klorin och andra starkt frätande produkter. Undvik användning av vassa föremål som kan skada ytan.

Skötsel av bänkskivor i kvartskomposit

Kvartskomposit är ett industriellt framställt stenmaterial. Huvudingrediensen kvarts pressas samman med ett bindemedel samt färgämnen. Vanligt förekommande drag i kvartskomposit är bland annat olika pigmentbildningar, små porer, hårfina poleringsrepor samt små färgprickar i de enfärgade materialen. Detta påverkar inte kvaliteteten på produkten.

För den dagliga rengöringen använd fuktig trasa och milt rengöringsmedel. Vid svåra fläckar eller för en mer intensiv rengöring ett par gånger om året kan du använda Cif Cream eller liknande på fuktig trasa eller svamp. Testa alltid rengöringsmedlet på liten yta. Använd inga rengöringsmedel med Ph-värde < 4 eller > 10.

Avlägsna kraftig nedsmutsning och fläckar och så fort som möjligt. Undvik kontakt med aceton och med aggressiva rengöringsmedel som till exempel metallpolish, propplösare och andra frätande ämnen. 

Skötsel av vattenlås

Rensa och rengör vattenlåset regelbundet för att få bort tvålrester, hår och annat som kan orsaka stopp i tvättstället. Undvik att använda vaskrensare eller avloppsrengöringsmedel eftersom de kan skada tvättstället.

På bilden syns Bottenventil Easy-Clean som du rengör genom att lyfta upp och skölja av.

Skötsel av lackerade träytor

Lådor, luckor och stommar rengör du med en lätt fuktad trasa och ett milt rengöringsmedel. Undvik att använda möbelpolish, rengöringsmedel eller svampar med slipeffekt, ammoniak eller andra starka lösningsmedel.

Våra möblers alla ingående delar är omsorgsfullt lackerade i flera lager före sammansättning för att innesluta alla skarvar och därmed bromsa vatteninträngning så långt det går. Men gränser finns givetvis. Vatten och stänk bör omedelbart torkas bort med en torr trasa och det är viktigt att möbeln är placerad på ett sådant avstånd från badkar eller dusch att den inte kan nås av vattenstänk.

Om du dagligen utsätter din möbel för väta kan den – trots att den är tillverkad av fuktsäkrat material och ytbehandlad i flera lager – med tiden få små skavanker där fukt kan tränga in, få träet att svälla och på sikt orsaka att lacken spricker. Men om du är vaksam och torkar av de kritiska områdena, som exempelvis luckor och lådor, så kommer din möbel att hålla lång tid framöver.

Om trä och fanér

Skötsel av speglar och spegelskåp

Använd glasputsmedel och trasa. Aluminium och kromade ytor torkar du av med mild diskmedelsblandning (1/8) på fuktad trasa.


Relaterat

Air Wood i Dark Oak. Dold innerlåda bakom hel front.

Trä och fanér

Våra möbler tillverkas av MDF som lackeras alternativt kläs i ekfanér, betsas och slutligen omsluts med ytbehandlingen TX Top Extreme.

Se mer

Garanti

Med hundraprocentig bakgrund i våra mycket omfattande laboratorietester, erbjuder vi dig hela 15 års garanti på både dusch och möbler.

Se mer
Grand Walnot™.

Skötselråd

Här tar du del av våra skötselråd för badrumsmöbler, duschväggar, handdukstorkar, blandare och duschförvaring.

Se mer