lantliga badrum

Inspiration och idéer för badrum i lantlig stil

Många är vi som drömmer om ett badrum i lantlig stil där liggande väggpanel, softa kulörer i crème och natur samt badrumsmöbler med en touch av sekelskifte sätter känslan. 

Stanna kvar och låt dig inspireras av ett par av våra bästa tips och idéer för dig som ska inreda ett lantligt badrum.

I skärgårds­villan

Med mjuka vita toner i kombination med mässing och dämpade gröna nyanser har familjen skapat sitt drömbadrum i lantlig stil.

Hälsa på!

Vackra badrumsmöbler i lantlig stil

Vad smälter väl in bättre i det lantliga badrummet än kommoden med en klassisk ramspegel och skålhandtag i ärgad mässing? Den klassiska ramluckan finns till båda våra möbelserier – GRAND och VISKAN – den första innanförliggande vilket ger en något mer exklusiv känsla än den utanpåliggande fronten.

Välj bland bredder från 60 och upp till 140 med många fina handtagsalternativ och tillval så som belysning under och i låda samt integrerade Bluetooth-högtalare. För vem vill väl göra avkall på samtidens bekvämligheter om det inte är nödvändigt?

Våra badrumsmöbler

Skapa stilen med lantliga detaljer

Ett grepp, en knopp eller ett handtag med patina, en rund spegel eller beslag av ädla metaller till exempel mässing, ger en lantlig och rustik känsla till hela rummet. Här är några detaljer som du med fördel kan satsa på när du ska inreda ditt lantliga badrum och få till den rätta atmosfären.

 

Den elektriska handdukstorken BOW med handdukar i naturliga toner och material.

Handdukstorkar

Den runda spegeln LOOX med belysning bakom kanten passar överallt. Finns i tre storlekar.

Badrumsspeglar

Marmor, mässing och glas – en vinnande kombination i det lantliga badrummet.

Se hela badrummet

Satsa på ett runt spegelskåp i äkta fanér med eller utan förvaring bredvid.

Spegelskåp

Lantlig känsla Från morgon till kväll

Fundera gärna lite extra över ljussättningen. Vilken känsla är det du vill uppnå: den drömska midsommarnattskänslan med fladdrande tyllgardiner och sparsamt utplacerade ljuskällor eller en strikt och lyxig New England-stil där smarta funktioner såsom LED-belysning i och under kommoden har sin givna plats? Viktigt när du planerar ditt badrum är att tänka på att det ska fylla sin funktion såväl morgon som middag och kväll.

Våra badrumsmöbler

... det fladdrar till i en tyllgardin. Och jag ska skriva en sommarvisa ...

BRIC Duschkabiner

... med sol och blomdoft i melodin.

BRIC Duschkabiner

< >

Badrumsdrömmar i blått och vitt

Med dämpade pastelltoner i blått, natur och vitt skapar du en känsla av lugn och harmoni i ditt nya lantliga badrum. Addera handdukar, tvålar och några föremål med patina och känn hur den lantliga känslan infinner sig.

Fler lantliga badrum

Gröna växter, tvålar och andra naturliga föremål ger en rustik känsla till det lantliga badrummet.

Till reportaget

VISKAN Classic 60 i Vintage Blue, NCS S 4020-R90B.

VISKAN Classic

Kan badrumsmöbler sväva?

Möbelserie AIR ger hela badrummet en lätt och luftig känsla och här finns stora möjligheter att sätta din egen personliga prägel.

Upptäck AIR

Andra har också besökt

Badrums­inspiration

Mässing i badrummet

Våra nordiska badrum får ett varmare och mer ombonat intryck när inslag av mässing blir ett alternativ till krom och aluminium.

Se mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender och inspiration för badrum – skapat för dig som är i färd med att planera och inreda ett nytt badrum.

Se mer

Badrums­inspiration

Vita badrum

Här har vi samlat ett par vita badrum som du kan låta dig inspireras av om det är vitt, vitt, vitt som står på just din önskelista. Vllket av dessa vita badrum föredrar du?

Se mer