Om våra metaller

När vi tillverkar våra duschväggar, handdukstorkar och blandare arbetar vi uteslutande med högkvalitativa metaller och de mest avancerade ytbehandlingar anpassade för att klara av den tuffa badrumsmiljön. Alla våra produkter designas och tillverkas för lång hållbarhet och med så låg miljöpåverkan som möjligt.

Våra material

Aluminium

Aluminium är en lätt men samtidigt stark metall som är motståndskraftig mot korrosion. I våra produkter blandas aluminiumet med små mängder av andra metaller och får i samband med det en hållfasthet som i det närmaste kan jämföras med stål. Aluminium kan smältas ner och återvinnas om och om igen och är därför ett av de bästa alternativen ur kretsloppsperspektiv. 

Anodisering är en elektrokemisk process i vilken ytskiktet förstärks och även får sin slutgiltiga finish eller kulör. Vi lägger stor vikt vid anodiseringen eftersom slutprodukten får en avsevärt kraftigare yta som står emot det dagliga slitaget i badrummet under många år.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är den överlägset bästa metallen till badrumsinredning. Metallen uppvisar många fördelar inom hållfasthet, hygien, skötsel och är det grönaste alternativet eftersom stål kan återvinnas i det oändliga. Rostfritt stål är dessutom helt fritt från tungmetallen bly och innehåll inga ämnen som är skadliga för vare sig hälsa eller miljö. I tillägg är metallen motståndskraftig mot korrosion.

I de borstade och polerade utförandena bearbetar vi det rostfria stålet i sin naturliga form. I de färgade varianterna använder vi oss av den avancerade och kvalitetsmässigt bästa tekniken: PVD, Physical Vapour Deposition. PVD-behandlingen gör att färgen tränger in i stålet snarare än att lägga sig som en yta ovanpå. Detta ger en djup färg som framhäver borstningen samt ger en reptålig yta som är många gånger hårdare än en lackerad yta.

PVD-behandlingen förlänger också livslängden på produkten avsevärt jämfört med andra lackeringsmetoder. Detta är en stor fördel i badrummet där slitaget är stort. Det är inte ovanligt att se hur färgen på mest utsatta platserna, till exempel duschandtaget eller kommodens handtag och grepp, så småningom släpper vid vanlig lackering. I alla lägen vinner alltså det PVD-behandlade rostfria stålet.


Relaterade sidor

Matchande finishar

Bekanta dig med våra fem finishar och deras bästa matchningar när det gäller fanér, glas och övriga material i badrummet. 

Se mer

Material, färger, glas och finishar

Vi arbetar endast med de bästa naturmaterialen och kompositen. Här kan du läsa om våra material, glas och finishar. 

Se mer

Skötselråd för blandare

Så tar du hand om dina blandare. Skötselråd för tvättställsblandare och takduschar.

Se mer

Garanti

Med hundraprocentig bakgrund i våra mycket omfattande laboratorietester, erbjuder vi dig hela 15 års garanti på både dusch och möbler.

Se mer