Så tar du hand om och rengör dina blandare

Gör det till en del av din dagliga rutin att torka av din blandare så förblir den som ny och du försvårar för kalk och smuts att få fäste. Klicka här för en samlad vy över alla våra skötselråd i utskriftsvänligt format.

Utvändiga metallytor

Vi rekommenderar att du gör det till en rutin att torka av din blandare ofta, så förblir den som ny. Då får inte tvål- och kalkrester fäste så lätt och du slipper använda medel som inte är miljövänliga. Vid veckorengöring rekommenderar vi att du använder en mjuk trasa tillsammans med mild tvållösning eller annat flytande, pH-neutralt rengöringsmedel. Skölj därefter med rent vatten och torka med en mjuk, torr trasa.

Avkalkning och rengöring

För att undvika att kalk får fäste, gör till en god vana att med jämna mellanrum gnugga eller dra med tummen över gummidetaljerna i duschmunstycket eller taksilen. Då lossnar de flesta kalkavlagringar automatiskt vid duschning. Vi rekommenderar även regelbunden avkalkning för att gummidetaljerna inte ska täppas till och på grund av övertryck orsaka att produkten med tiden går sönder. Använd hushållsättika (max 12%). Gnid in, låt verka, skölj av med rent vatten och torka torrt med en mjuk trasa eller frottéhandduk. Du kan också avkalka duschmunstycket eller hela taksilen genom att lägga dem en stund i ättiksbad.

Välj rengöringsmedel med omsorg

Undvik hårda skursvampar och rengöringsmedel med slipmedel eftersom de kan orsaka permanenta skador på ytans finish. Likaså, använd aldrig sura, klor- eller alkoholhaltiga rengöringsmedel som också kan ge fula fläckar och skador på ytan. Om du använder dessa i blandarens närhet, se till att du skyddar den från stänk. Undvik också att spraya rengöringsmedel direkt mot blandaren, eftersom det finns risk att delar inuti kan ta skadaa. Använd endast silikonfett om du mot förmodan skulle behöva smörja någon del av blandaren.

Undvik frysrisk

Låt inte blandaren transporteras eller övervintra i utrymmen där frysrisk föreligger eftersom vattenrester i blandaren kan frysa.


Relaterat

Material, färger, glas och finishar

Vi arbetar endast med de bästa naturmaterialen och kompositen. Här kan du läsa om våra material, glas och finishar. 

Se mer
Grand Walnot™.

Skötselråd

Här tar du del av våra skötselråd för badrumsmöbler, duschväggar, handdukstorkar, blandare och duschförvaring.

Se mer

Garanti

Med hundraprocentig bakgrund i våra mycket omfattande laboratorietester, erbjuder vi dig hela 15 års garanti på både dusch och möbler.

Se mer