Skötselråd för duschförvaring

Så tar du hand om din duschförvaring

För en printvänlig version av våra skötselråd, klicka här.

YTOR I METALL & AKRYL

Vi rekommenderar att du gör det till en rutin att torka av din duschförvaring ofta, så förblir den som ny. Då får inte tvål- och kalkrester fäste så lätt och du slipper använda medel som inte är miljövänliga. Vid veckorengöring rekommenderar vi att du använder en mjuk svamp eller trasa tillsammans med mild tvållösning eller annat flytande, pH-neutralt rengöringsmedel. Skölj därefter med rent vatten och torka med en mjuk, torr trasa.

FÖREBYGG KALKAVLAGRINGAR

Mot smuts, kalk och avlagringar som fått fäste använd för ändamålet avsedda rengöringsmedel och läs anvisningarna noggrant. Även hushållsättika (max 12%) är effektiv mot kalkfläckar. Gnid in, låt verka, skölj av med rent vatten och torka torrt med en mjuk trasa eller frottéhandduk.

Välj rengöringsmedel med omsorg

Undvik hårda skursvampar och rengöringsmedel med slipmedel eftersom de kan orsaka permanenta skador på ytans finish. Likaså, använd aldrig sura, klor- eller alkoholhaltiga rengöringsmedel som också kan ge fula fläckar och skador på ytan. Om du använder dessa i duschförvaringens närhet, se till att du skyddar den från stänk.

Duschförvaring PILE

Vi rekommenderar rengöring av alla metallytor med mjuk trasa vid behov tillsammans med en mild tvållösning eller diskmedel. Smuts- eller kalkfläckar tar du enklast bort med för ändamålet avsedda rengöringsmedel. Läs anvisningarna noggrant. Även hushållsättika (max 12%) är effektiv mot kalkfläckar. Gnid in, låt verka, skölj av med rent vatten och torka torrt med en mjuk trasa eller frottéhandduk.
Undvik alltid lösningsmedel, liksom hårda skursvampar och skurpulver med slipmedel. Testa alltid på liten yta om du är osäker.

Andra har tittat på

Hitta återförsäljare

Upplev, planera ochh köp INR duschväggar och badrumsinredning hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning över hela landet.

Se mer

Om INR

Garanti

Med hundraprocentig bakgrund i våra mycket omfattande laboratorietester, erbjuder vi dig hela 15 års garanti på både dusch och möbler.

Se mer

Support

Skötselråd

Ta reda på hur du bäst tar hand om din badrumsinredning från INR.

Se mer