Badrum på 4 kvm

Så planerar du ett badrum på 4 kvadrat

Att skapa ett snyggt och funktionellt badrum på 4 kvadrat eller mindre, är det ens möjligt? Det är det absolut. Förmodligen får du göra avkall på både jacuzzin och dubbelkommoden men med badrumsinredning och dusch med ovanligt smarta funktioner kan du få till ett badrum som är både njutningsfullt och praktiskt.

Låt oss ta en titt på fem vanliga planlösningar för små badrum och se om de kan väcka din inspiration!

1. Litet badrum med nisch

Att skapa en nisch i det lilla badrummet ger oanade möjligheter i form av nyvunnen väggyta på andra sidan duschen. Är nischen väldigt trång bör du välja en dusch med vikdörr. Duschserie LINC Flex skapades för just detta ändamål. De praktiska och snygga vikdörrarna finns för nischbredder från 580 mm och upp till 1880 mm. LINC Flex finns i flera modeller och kombinationer av dörrar och fasta glas.

LINC Flex

För små badrum med nisch rekommenderar vi en dusch med vikdörr. När du drar i greppet viker sig dörren inåt vilket gör att du kan installera exempelvis en kommod alldeles intill. Välj gärna en kommod från INR med ytbehandlingen TX Top Extreme™ så är du säker på att den klarar av de tuffa tagen och extra vätan som gärna uppstår när ytan är begränsad.

2. Litet badrum med duschhörna

I det trånga, avlånga badrummet kan du antingen dela av hela nedre delen med en duschvägg eller som här – med plats för WC – välja en duschhörna med vikdörrar. När du inte duschar viker du enkelt in dörrarna och frigör golvyta. LINC Flex har flera varianter på duschhörnor för små badrum.

LINC Flex

En av de stora fördelarna med en duschhörna med vikdörrar är att du kan placera en kommod eller WC alldeles intill utan att slå i glaset. Vik in dörrarna helt mot väggen när du inte använder dem.

3. Litet badrum med fönster

Om ditt lilla badrum har ett fönster "i vägen" har vi lösningen: Duschlösningen LINC Monument kan monteras mitt på väggen eller alldeles intill hörnet på i princip helt valfria mått. Prova dig fram till den bästa lösningen för dig i Duschverkstan.

Dusch vid fönster

Låt inte fönstret ställa till det för dig. Duschhörnan LINC Monuments väggprofiler kan monteras på valfria mått hur nära hörnet som helst. Vik in när du har duschat klart så sparar du värdefull golvyta.

4. Litet badrum med snedtak

En duschlösning under snedtak ger en riktigt mysig plats att njuta av morgonduschen på. Välj mellan flera duschhörnor med glas i olika färger och tjocklekar. Du kan också skapa en ny vägg och därigenom få en nisch med dusch på ena sidan och praktisk plats för handdukar eller krokar på den andra.

Skräddarsydd dusch

Välj en duschlösning med en fast vägg och en dörr så kan du placera övrig inredning eller WC alldeles intill duschen utan att riskera att slå i något när du öppnar dörren. 

5. Litet badrum med smart förvaring

Den givna platsen för kommoden och handdukstorken är på var sida om duschhörnan så har du handduken nära till hands när du har duschat klart. Välj gärna duschdörrar som kan vikas in när du inte duschar så frigör du golvyta. I duschserie LINC kan du välja till den smarta duschförvaringen PILE som trollar bort schampoflaskorna från golvet.

Duschserie LINC

Den kanske bästa duschlösningen för just den här planritningen är en duschhörna med en dörr och en fast vägg närmast kommoden. Så håller du kommoden säker från väta och du riskerar inte att slå i duschglaset.

Andra har också besökt

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 augusti 2022 hos alla svenska återförsäljare.

 

Se mer

Planera

Guide: Små badrum

Att inreda små badrum kräver ofta extra planering och tankearbete. Här är våra 10 bästa tips.

Se mer

Planera

Goda råd vid badrums­planering

När du ska planera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat guider, tips och checklistor som vi tror att du kan att ha nytta och glädje av i din badrumsplanering. 

Se mer