Badrum på 4 kvm

Så planerar du ett snyggt och praktiskt badrum på bara 4 kvadrat

Att skapa ett vackert och funktionellt badrum på endast 4 kvadratmeter – är det över huvud taget möjligt? Det är det absolut. Även om du förmodligen får göra avkall på både jacuzzin och dubbelkommoden kan du få till både njutning och stil på den mycket begränsade golvytan. Hemligheten ligger förstås i produkter med smart funktion och badrumsmöbler som klarar av lite väta då och då. Låt oss ta en titt på 5 ovanligt smarta planlösningar för små badrum och se om vi kan väcka din inspiration!

1. Litet badrum med trång nisch

Att duscha i en nisch ger en skön och ombonad känsla. Men om nischen är mycket smal kan momentet att ta sig i och ur innebära ett bekymmer. Smarta duschserien SYNC kom till för just detta ändamål. De praktiska och snygga vikdörrarna finns för nischbredder från 580 mm och upp till 1880 mm. SYNC finns i flera modeller och kombinationer av dörrar och fasta glas.

Duschserie SYNC

En smart nischlösning frigör yta så att du kan få plats med en rymligare kommod. Här en VISKAN Grip 120 i NCS.

SYNC vikdörrar gör det enkelt att komma in i även den trängsta nischen. Kommoden VISKAN Grip finns i bredder från 40 cm och uppåt. Perfekt för det lilla badrummet.

2. Avlångt badrum på 4 kvm

I det avlånga badrummet kan du antingen dela av hela nedre delen med en duschvägg eller som här – om du behöver rymma även en WC på ytan – en hörnlösning med smarta vikdörrar. När du inte duschar viker du enkelt in dörrarna och frigör golvyta.

Duschserie SYNC

En av de stora fördelarna med vikdörrarna i SYNC är att du kan placera en kommod eller WC alldeles intill utan att slå i. Vik in dörrarna helt mot väggen när du inte använder dem.

Utnyttja väggytan i det lilla badrummet. Ett spegelskåp är ett måste. Här STAGE 60 tillsammans med kommoden VISKAN Solid 60. 

3. Litet badrum med fönster

Om ditt lilla badrum har ett fönster "i vägen" har vi lösningen: Duschlösningen LINC Monument kan monteras mitt på väggen eller alldeles intill hörnet på helt valfritt mått utan att de påverkar hur dörrarna möts. Både fönstret och kommoden som i det här fallet står alldeles intill hålls skyddade mot fukt.

Dusch vid fönster

Tack vare LINC Monuments C-formade dörrar blir duschytan rejält stor oavsett på vilket mått dörrarna monteras.

Låt inte fönstret ställa till det för dig. Monuments väggprofiler kan monteras i princip hur nära hörnet som helst. Testa i Duschverkstan

I invikt läge går LINC Monuments dörrar omlott vilket frigör golvyta när duschen inte används.

4. Litet badrum med snedtak

I äldre vindsvåningar i stan är det inte ovanligt att mötas av pyttiga badrum med snedtak. Med hjälp av en snedkapad duschlösning får du till en riktigt skön nisch att avnjuta din morgondusch i.

Skräddarsydd dusch

Genom att kombinera en dörr med en fast vägg kan du placera övrig inredning alldeles intill duschen utan att riskrea att slå emot något.

Utnyttja ytan på andra sidan nischväggen för placering av till exempel handdukstorkarna.

5. Badrum på 2x2 kvm

I det helt kvadratiska badrummet tar kommoden och handdukstorkarna sina givna platser på var sin sida om duschhörnan vars dörrar tack vare sina patenterade lyftgångjärn kan vikas in mot hörnet när duschen inte används. Placera den smarta duschförvaringen PILE i den ena duschprofilen och trolla bort alla flaskorna från golvet i ett nafs.

Duschserie LINC

Smartaste duschförvaringen PILE monteras i LINC- och SYNC-duschhörnans väggprofil.

Andra har också besökt

Kampanjer

Duschkampanj

Duschhörna med takdusch och integrerad duschförvaring. Gäller till och med 31 augusti 2021 hos alla svenska återförsäljare.

 

Läs mer

Badrums­planering

Små badrum

Att inreda små badrum kräver ofta extra planering och tankearbete. Här är våra 10 bästa tips.

Läs mer

Planera

Badrums­planering

När man ska renovera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat några vanliga huvudbry och förslag på lösningar.

Läs mer