Badrum med snedtak

Några LÖsningar för dig som har snedtak i badrummet

Badrum med snedtak är vanligt både i 1,5-plansvillan och i äldre fastigheter och de kan vara nog så trixiga att inreda. Vinklar och vrår och snedtak kan vid första anblick sätta käppar i hjulen i badrumsplaneringen men faktum är att det finns många smarta lösningar för just badrum med snedtak – och förhoppningsvis kan vi hjälpa dig vidare med ett par tips. 

GRAND Classic 80 i 'Green Tea' (NCS) med snedkapad duschvägg ARC 4 Original med beslag i mässing.

Utnyttja snedtaket

Vår favoritlösning är förstås att placera en duschvägg under snedtaket och i mångsida duscherie ARC finns många modeller som kan skräddarsys efter just ditt badrums förutsättningar – oftast utan att det kostar dig något extra. 

Duscherie ARC

Skapa en duschnisch

En smart lösning just när det handlar om snedtak i badrum är att på lagom avstånd från snedtaket bygga en ny vägg och på så sätt skapa en mysig och praktisk nisch med en duschvägg som ger både avskildhet och hindrar vattnet från att sprida sig i resten av rummet. En enkel skiss som du lämnar över till en av våra återförsäljare kan räcka. Eller be om deras expertis.

Skräddarsydd duschvägg

Snedkapad ARC 4

Snedkapad LINC 15

Bygg en förvaringsvägg

Med väggskåp och annan förvaring i olika storlekar kan du skapa smart och praktisk förvaring längs med och under snedtaket oavsett på vilken höjd det börjar. Variera höjd och bredd samt öppna och stängda skåp för en lösning som är både snygg och funktionell. 

Till badrumsskåp och förvaring

Vi snedkapar spegeln utifrån dina behov.

SÄtt spegeln på plats

En rund spegel kan vara idealisk att placera strax under snedtaket. Den runda formen är både platsbesparande – eftersom du slipper fundera över hörnor – och ger en mjukare känsla till badrummet vars snedtak ibland kan ge en hård inramning. För dig som ändå föredrar den kantigare looken erbjuder vi möjligheten att skräddarsy din spegel – med en eller flera trubbiga kanter, om du så önskar.

Till speglar och spegelskåp

Andra har också besökt

Planera

Badrums­planering

När man ska renovera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat några vanliga huvudbry och förslag på lösningar.

Se mer

Planera

Guide: Så väljer du rätt dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Se mer