Om porslin och kompositsten

Alla våra tvättställ och bänkskivor är anpassade för badrummet och genomgår toleranskontroller för att säkerställa att de håller toleranserna. Här kan du läsa om porslin och kompositmaterialen vi arbetar med.

Våra material

Porslin

Porslin är ett keramiskt material med en glaserad eller matt yta som är enkel att hålla ren. Ytan är beständig mot de flesta kemikalier med undantag för starka syror och alkalier. Porslin är levande i tillverkningsprocessen. Detta kan orsaka mindre buktighet, skevheter och längdavvikelser inom +/- 1% av tvättställets totala längd. Vi kontrollerar varje tvättställ för att se efter så att toleranserna hålls.

Stenkomposit

Stenkomposit är ett matt mineralkomposit med mycket hög hårdhet.

Kvartskomposit

Kvartskomposit är ett industriellt framställt stenmaterial. Huvudingrediensen kvarts pressas samman med ett bindemedel samt färgämnen. Vanligt förekommande drag i kvartskomposit är bland annat olika pigmentbildningar, små porer, hårfina poleringsrepor samt små färgprickar i de enfärgade materialen. Detta påverkar inte kvaliteteten på produkten.


Relaterat

Material, färger, glas och finishar

Vi arbetar endast med de bästa naturmaterialen och kompositen. Här kan du läsa om våra material, glas och finishar. 

Se mer
Grand Walnot™.

Skötselråd

Här tar du del av våra skötselråd för badrumsmöbler, duschväggar, handdukstorkar, blandare och duschförvaring.

Se mer

Garanti

Med hundraprocentig bakgrund i våra mycket omfattande laboratorietester, erbjuder vi dig hela 15 års garanti på både dusch och möbler.

Se mer