Vår garanti

Vi ställer höga krav på oss själva att vara en hållbar leverantör med hållbara produkter dels för att de är lätta att använda utifrån stilren design och smart funktion, och dels för att vi använder oss av material som är noggrant utvalda för minimal miljöpåverkan.

Läs mer om vårt miljöarbete

Garanti

På alla duschväggar i serierna ARC, LINC, SYNC, TRAC och EPIC lämnar vi 15 års garanti mot alla eventuella fabrikationsfel. På modellerna i BRIC och BASIC lämnar vi 5 års garanti. På det mesta av vårt övriga sortiment lämnar vi även där 5 års garanti. Tätningslister och magnetlister omfattas ej av garantin utan ses som förbrukningsvaror.

Våra produkter

CE-märkta duschväggar

Samtliga duschväggar i serierna ARC-, LINC-, TRAC-, SYNC- och BASIC är CE-märkta. I prestandadeklarationen redovisas produktens egenskaper, vad den är tänkt att användas till, vem som tillverkat den samt var den testats. Prestandadeklarationen följer med i produktens emballage och finns även för nedladdning på respektive produktsida.

Prestandadeklaration

Säker vatten

INR är anslutna till SäkerVatten som är ett regelsystem utvecklat av VVS-branschens installatörer tillsammans med leverantörer och försäkringsbolag. Syftet är att minska mängden vattenskador som kan uppstå i samband med våtrumsrenoveringar om de utförs på felaktigt sätt. Välj därför produkter och VVS-företag som är anslutna till Säker Vatten.

Mer om Säker Vatten

Glas är ett levande material som i grunden består av smält sand. Varje glasskiva får därför sin egen karaktär, och naturliga skiftningar kan förekomma i och på glasen.

Härdat glas - en trygghet för dig.

Glaset till våra duschväggar tillverkas i Småland där det också härdas. Härdat glas - eller säkerhetsglas som det också kallas - är starkare än vanligt glas. Om det härdade glaset mot förmodan skulle gå sönder granulerar det och bildar små ofarliga bitar istället för splitter och vassa skärvor som vanligt glas. Härdat glas innebär alltså en trygghet, inte minst om du har barn i familjen. Som en ytterligare kvalitetsgaranti är alla våra duschglas tillverkade enligt S-EN 12150-2. På den här länken kan du läsa mer om råd om hantering av duschglas för en trygg montering.

 

 

Härdningen går till på så sätt att glaset först snabbt hettas upp till cirka 650°C eller mer beroende på tjocklek som sedan kyls ned. Processen ger glaset en speciell ytspänning som gör att efter härdning går det inte att skära i det utan att det granulerar. Måttanpassningar och håltagning för grepp och handtag måste alltså göras före härdning och i samband med beställning.

Mer inspiration och tips

Våra duschväggar

Hos oss hittar du Nordens bredaste sortiment av svensktillverkade duschväggar i högsta kvalitet och med lång garanti.

Läs mer

Tidlös glans med Timeless®

Duschväggar med den unika ytbehandlingen Timeless® gör att vattnet rinner av duschglaset extra fort och håller glaset kalkfritt och som nytt – dusch efter dusch, år efter år.

Läs mer

Skötselråd duschväggar

För att din duschvägg ska hålla sig riktigt fräsch länge är det viktigt att du rengör den regelbundet. Här kommer ett par tips på hur du håller din duschvägg i topptrim.

Läs mer

Svanenmärkta duschväggar

Alla duschväggar i LINC-serien är Svanenmärkta och kan återvinnas in i minsta detalj för att på nytt bli en del av naturen.

Läs mer