Duschkabin

Våra duschkabiner

Nordens vackraste duschkabiner heter BRIC

Om du är på jakt efter en duschkabin tror vi inte att du kommer att bli besviken när du tittar vidare bland vårt sortiment av svensktillverkade, högkvalitativa duschkabiner. Vi har duschkabiner med antingen skjutdörr eller exklusiva pivotdörrar i flera glastyper, bland annat det populära halvfrostade glaset Strimma.

En duschkabin är den förmodligen mest traditionella duschlösningen som finns och är ibland till och med den enda lösningen för ett badrum som saknar det tillräckliga golvfallet för att installera en duschvägg eller om badrummet inte klarar av större mängder fukt (om du till exempel har lagt ett trägolv). En duschkabin ger även andra oväntade fördelar som att de frostade bakre väggarna döljer eventuella rör.

Se vårt urval av duschkabiner på länken nedan eller stanna kvar och bekanta dig med våra vackra kvalitetskabiner i designserie BRIC.

Mer om kabinserie BRIC

 

Termen 'Duschkabin' används ibland felaktigt när en 'duschvägg' eller 'duschhörna' egentligen avses, det vill säga en duschlösning utan kar (om du söker en duschvägg klicka här). I en regelrätt 'duschkabin' duschar du i ett duschkar omsluten av flera väggar med antingen en skjutdörr eller en eller två slagdörrar.

Duschkabin med frostat glas

En duschkabin i 90x90 och 100x00 där du kan välja mellan klarglas och populära halvfrostade Strimma. Välj också mellan grepp och handtag.

BRIC 5

Duschkabin med skjutdörr

En praktisk och stilren duschkabin med skjutdörr i måtten 90x90, 70x90, 70x70 och 80x90. En smart duschkabin som måttanpassas på höjden 1800-2120 mm.

BRIC 2

Duschkabin med duschpanel

En duschkabin i 90x90 och 100x100 cm med pivotdörrar, integrerad duschpanel och flera glasalternativ. Se BRIC 5 för samma duschkabin utan blandare.

BRIC 4

Duschkabiner av högsta kvalitet med många valmöjligheter

Duschkabinen har fått oförtjänt dåligt rykte på senare år kan vi tycka - kanske på grund av billiga duschkabiner som kommit in på marknaden med en konstruktion som kan vara svår att hålla riktigt ren och fräsch och som saknar den viktiga stabiliteten i karet för att det ska kännas tryggt och behagligt att duscha.

Om du väljer en duschkabin från vår serie BRIC kan du vara trygg i att du investerat i en duschkabin av absolut högsta kvalitet och med så få smutssamlande detaljer som möjligt. I vår kabinserie BRIC har vi fyra riktigt gedigna duschkabiner i två grundvarianter - duschkabin med skjutdörr med eller utan integrerad termostatblandare och duschpanel, och så de lyxigare varianterna med pivotdörrar som ger ett öppningsmått på hela 800 mm och riktigt stora glasytor i 6 mm tjocklek. Den senare varianten av duschkabin ger dig också möjlighet att välja mellan klarglas och populära halvfrostade Strimma. Samtliga fyra duschkabiner har ställbara fötter (säkrar stabiliteten vid ojämnt golv) finns i flera populära mått och om du har behov av en duschkabin med lägre höjd så kan vi tipsa om BRIC 2 går att måttanpassa på höjden.

Och så var det ju det där med rengöring. Tack vare vårt fokus på de stora glasytorna har våra designers konstruerat duschkabinerna så att de har så få smutssamlande detaljer som möjligt. En normal veckostädning håller din duschkabin ren och fräsch under många år framöver, och om du vid behov vill rengöra mer grundligt så är det inga problem eftersom fronten är avtagbar.

Vilken duschkabin väljer du? Läs mer på länken nedan och hitta din favorit!

Till BRIC duschkabiner

Vackraste duschkabinen heter BRIC 4 och ett öppningsmått på hela 800 mm och duschpanel med integrerad termostatblandare och takdusch.

BRIC 5 med inkluderat duschset och handtag. Glastypen Strimma döljer det mest centrala. Duschkabinens bakgre väggar är alltid frostade.

Mer inspiration

Duschar

BRIC

BRIC ger extra frihet när du ska välja duschkabin. Bland våra fyra duschkabiner finns alternativ för måttanpassning på höjden, skjutdörr eller pivotöppning.

Läs mer

Sortiment

Duschväggar

Filtrera bland våra duschväggar i sju serier och hitta en duschvägg som passar ditt badrum. Välj en modell för att ändra glas och finish. 

Läs mer

Planera

Guide: Så väljer du rätt dusch

Duschvägg i nisch, duschhörna, duschvägg mitt på vägg eller duschkabin? Låt oss hjälpa dig i ditt val av duschvägg. 

Läs mer