INR Möbelstandard

Så skapade vi Nästa Generations Badrumsinredning

Vad kan man egentligen förvänta sig av sin badrumsinredning? För dig som ska renovera eller inreda badrum för första gången kan frågeställningen nog kännas märklig. "Självklart ska det väl hålla – jag investerar ju så mycket i det här projektet!" tänker kanske du. Följ med oss på resan som ledde oss fram till "INR Möbelstandard" – vår egen standard för badrumsinredning i våtrum, med krav långt bortom dagens branschstandarder.

Badrummet – hemmets
mest utsatta miljö

På INRs kvalitetsavdelning är badrummet synonymt med "hemmets mest utsatta miljö", dels eftersom det används så flitigt och dels eftersom fuktnivåerna i badrummet med råge slår nivåerna i hemmets övriga rum. Inredningen måste alltså kunna tåla betydligt mer än tv-bänken i vardagsrummet eller till och med luckorna i köket.

Tyvärr är det mer regel än undantag att dagens badrumsmöbler tar skada på något vis redan före passerad garantitid – inte sällan med fuktskador som resultat. Kanske har just du råkat ut för det och söker nu en mer långsiktig och hållbar lösning, och vill läsa på innan du tar beslut i den stora investering som en badrumsrenovering ju är?

Då har du hittat precis rätt.

VÄLKOMMEN IN I VÅRT LABORATORIUM

Som marknadsledande på duschlösningar var testning och dokumentation förstås inget nytt men just på möbelsidan såg vi att vi kunde göra mer, och insåg snabbt att det märkligt nog inte fanns så mycket att gå på när det gäller standarder för just det så utsatta badrummet.

Under knappt ett års tid sysselsatte sig våra innovatörer, produktutvecklare och kvalitetsspecialister på heltid åt att igen sätta sig in i alla befintliga branschstandarder, föra dialog med branschorganisationer för trämöbler och träleverantörer samt sätta upp och förbereda för de troligtvis mest omfattande tester av badrumsinredning som någonsin gjorts.

Vi var fast beslutna att gå till botten med nuvarande kvalitetsproblem i branschen, givetvis med det slutgiltiga målet att kunna skapa och leverera ut en helt ny nivå på kvalitet inom badrumsmöbler: Nästa generations badrumsinredning.

Här ser vi en del av en front från vårt nya sortiment med TX Top Extreme™ som legat nedsänkt i vatten i fler dagar utan någon som helst påverkan.

Fukttest

Underifrån: Fukttrög MDF, vanlig MDF, Fukttrög spånskiva, vanlig spånskiva

FRÅGESTÄLLNING: SPELAR TYPEN AV TRÄ NÅGON ROLL? 

I vårt laboratorium i Malmö – INR Lab – lät vi träkomponenter från samtliga av marknadens vanligaste badrumsmärken (inklusive våra egna då befintliga) ligga i vattenbad för att undersöka fukttålighet. Med jämna intervall mätte vi fuktskadenivåerna och kunde konstatera att samtliga svällde: Oavsett fabrikat och oavsett om komponenten sades vara "fukttrög" eller inte. Vi kunde alltså konstatera att fuktresistensen inte ligger i trämassan utan i ytbehandlingen dvs lacken vilket förde oss framåt mot jakten på den perfekta lacken och nya tester.

Svaret är alltså nej.

INR Möbelstandard

Eftersom det inte finns någon officiell standard för möbler i våtrum bestämde vi oss för att ta fram en – med krav långt bortom de som idag används och som egentligen är avsedda för köksinredning.

På graferna intill ser du en sammanfattning av testerna vi utfört för fukt, nötning/slitage samt hur olika typer av fronter presterade.

Se filmen om nya standarden

VINNAREN: TX Top Extreme™

Efter åtta månaders testande och i tätt samarbete med världens ledande lacktillverkare skapade vi den lack som visade sig vara helt överlägsen alla övriga med en resistens mot fukt minst tre gånger de normala. I själva verket fick vi avbryta våra tester eftersom vi inte såg någon som helst påverkan på trät inom den tid som skulle motsvara minst 15 års slitage i badrummet.

TX Top Extreme™ heter vår nya silkeslena och extremt tåliga möbellack som håller för både fukt och det dagliga slitaget idag, imorgon och under minst de 15 år som vår nya, förlängda garanti utlovar. Och det trots en våt handduk mot lådfronten eller en skvätt rödvin på lördagskvällen, ja, det vill säga den utsatthet som får anses vara högst normal i badrummet – hemmets mest utsatta miljö.

Samtliga INR badrumsmöbler sprutlackeras med tre lager TX Top Extreme™ vilket ger en inkapslad yta utan skarvar där fukt annars lätt kan tränga in och skapa problem.

Mer om TX Top Extreme™

Andra har också besökt

Om INR

Vår kvalitet

Chefdesigner Kristian Olsson berätta om hur han och hans team resonerar kring just design och funktion kontra kvalitet.

Se mer

Om INR

Garanti

Med hundraprocentig bakgrund i våra mycket omfattande laboratorietester, erbjuder vi dig hela 15 års garanti på både dusch och möbler.

Se mer

Om INR

TX Top Extreme™

Ytbehandlingen ingår i priset när du köper någon av våra kommoder, badrumsspeglar eller badrumsförvaringslösningar från 2019.

Se mer