Iconic by Zafer

Surfer's paradise hemma hos Zafer

Han är en legend på Barbados, dubbel svensk mästare och lever på det som andra bara drömmer om. För Zafer Taylor handlar allt om känslan han fick redan som tolvåring: den totala friheten. Som professionell board shaper, instruktör och guide har han fullt upp med surftrenden som sveper över Norden. Näst bäst efter dagens iskalla pass: att få ställa sig i en varm dusch och mindsurfa.

Det viktigaste av allt i en surfares drömbadrum är väl ändå att se till att få plats nog att duscha av både våtdräkt och bräda inne under det varma duschvattnets strålar.

Starka kulörer samsas med naturliga, råa material

För en person som har vattenelementet som sitt absoluta favoritelement känns det givet att färgerna på badrumsinredningen går i aquatoner. Säkert har även Zafers många och långa uppehåll i Karibien satt sina spår i hans både personliga och färgstarka stil som avslöjas i hans moodboard.

Karibisk inredningsstil kännetecknas av just starka kulörer, jordnära toner och naturliga material. Det känns både hett och rätt att tillföra värme till ett rum som annars präglas av många svala ytor som kakel och klinker. Den råa uthuggna träpallen och platsbyggda hyllplan av trä bidrar också till värmen. Ett badrum man blir glad av att vistas i!

Inga schampoflaskor och tvålar att snubbla över på golvet här inte! Med en FRONT blandarvägg får du inte bara en inbyggnadsblandare utan även smarta förvaringshyllor dolda bakom väggen till alla flaskor. På högersidan bakom FRONT hänger även en handdusch som är smidig att ta fram när man vill skölja av efter att ha rengjort duschväggen, för att duscha sin surfbräda ren från havsvatten eller liknande. FRONT, som finns med antingen rund eller kvadratisk taksil och vred, kläs antingen i valfritt kakel eller finns att få i en färdig variant med front i vitt glas.

Mer om FRONT

Du som inte surfat kanske i vilket fall har känt doften av kvarglömda idrottskläder som du packade ner fuktiga förra veckan du tränade. Eller doften av våt hund. Då kanske du kan föreställa dig hur det kan lukta från en våtdräkt som sällan hinner torka riktigt mellan varven. Hänger du den avsköljda våtdräkten på en handdukstork hinner den som regel torka upp före nästa tur på vågorna.  Då känns det ännu mer lockande, förmodar vi, att bege sig ut på ett oroligt hav för att jaga nya adrenalinkickar. BOW är nog en av de mest ikoniska handdukstorkar du kan hitta på marknaden. Den är inte bara snygg utan även lättplacerad och utrymmessnål med sin långsmala form och energisnål med bara 34 W i effekt. Det betyder att du kan låta BOW stå tänd dygnet runt utan att det tynger miljösamvetet.

Mer om BOW

BRA PLANERING GER MER TID FÖR ÄVENTYR

Livsnjutare spenderar möjligtvis mer tid ute på äventyr än i hemmets vrå. En anledning till att planera det desto bättre. Framför spegeln med reglerbar belysning kan du själv välja när du vill vinkla in ljuset mot ansiktet vid rakning eller annat fix som kräver lite mer fokus. På trötta morgnar kan du dämpa ljusstyrkan – eller tvärtom öka den för att vakna snabbare – och när du saknar semestersolen går det att växla från kallt till varmt ljus, med hjälp av två touchknappar vid spegelns underkant.

Tack vare en stor kommod med rymliga, mjukstängande lådor har du dina saker nära till hands och slipper lägga extra tid på att leta efter till exempel solkrämen eller hårsnodden. IKON har stommar, lådsidor och fronter av äkta trä och ett tåligt porslinstvättställ och 10 års garanti. Alla INRs möbler levereras färdigmonterade och är enkla att fästa upp och justera in på väggen, även om du är ensam om uppgiften.

Designserie IKON

När du saknar solen, växla till varmt ljus i spegeln!

Kronan på verket är den vackert böjda tvättställsblandaren i modell POSH. En tidlös modell har man gärna närkontakt med flera gånger dagligen. Porslin är ett tacksamt material som håller sig fräscht år ut och år in utan att man behöver efterbehandla det på något sätt. 


Andra har också besökt

Hemma hos

ICONIC by Maja

Hon skriver träffsäkert om konst, mode och inredning. Men utan morgonritualen i sitt badrum blir ingenting gjort.

Läs mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Läs mer

Inspiration

Badrumstrender

Färgerna går dels åt de jordiska, varma tonerna men vi hämtar också inspiration från vår nordiska vildmark där naturens alla kalla nyanser av blått och grönt sköljer över oss och hjälper oss att hitta lugnet.

Läs mer